Diverse

Crăciunescu vrea să-şi deschidă bancă pe terasa pensionarilor

De ani de zile, vârstnicii vâlceni s-au obişnuit să se întâlnească într-un loc drag lor – terasa CAR Pensionarii, situată pe strada Carol I, vizavi de Direcţia de Taxe şi Impozite din Râmnicu Vâlcea. Preţurile foarte mici, fără adaos comercial, le permit pensionarilor să servească din când în când o cafea, un suc sau o porţie de mici cu muştar. În fiecare zi, pensionarii se întâlnesc la acest adevărat club al persoanelor vârstnice, pentru a mai schimba o vorbă, pentru a juca şah şi rummy. De ceva vreme însă, un zvon neliniştitor nu mai dă pace conducerii CAR Pensionari.

Omul de afaceri Dumitru Crăciunescu, patron al firmei Diana, intenţionează să construiască o bancă pe terenul pe care se află terasa pensionarilor.
În acest sens, Crăciunescu revendică circa 130 de mtri pătraţi din terenul ocupat acum de terasa. Intenţiile omului de afaceri nu se opresc însă aici. Se pare că acesta a devenit în urmă cu mulţi ani proprietar al restaurantului „Casa Vâlceană” şi doreşte să se extindă, culmea, tot peste terasa pensionarilor. În acest moment lucrurile sunt destul de încurcate. Nicolae Lambru, preşedinte al CAR Pensionari susţine că terenul pe care se află terasa aparţine de drept acestei instituţii şi spune că nu i se pare normal ca după zeci de ani pensionarii să rămână fără singurul loc în care se pot întâlni. Lambru aşteaptă însă ca lucrurile se se rezolve favorabil şi speră în înţelegerea autorităţilor judeţene şi locale.
În urmă cu mai bine de 12 ani, Episcopia Râmnicului a cumpărat de la doctorul Vlădescu  restaurantul „Casa Vâlceană”. Ulterior, firma Barreco al cărei director era Mişu Diaconescu, a obţinut un document prin care devenea proprietară asupra imobilului. Dumitru Crăciunescu a devenit între timp acţionar la Barreco iar când s-a produs ruptura între asociaţi, acesta a luat Casa Vâlceană. În ceea ce priveşte terasa Clubului Pensionarilor, aceasta a funcţionat mereu pe teren public şi nu a fost folosită niciodată de Casa Vâlceană. În 1980, CAR Pensionari, care-şi avea sediul pe strada Cerna, nr.21, a solicitat Consiliului Judeţean acordarea unui spaţiu care să devină proprietatea CAR. Acest lucru s-a întâmplat în 1982. Barul de lângă terasa CAR a fost proprietatea Direcţiei Comerciale a judeţului Vâlcea. La împărţirea Barreco, acest bar a devenit proprietatea lui Dumitru Crăciunescu. Acesta a dat barul în folosinţă fără să pretindă chirie, CAR Pensionari, cu condiţia ca pe geamul acestuia să fie scris „Diana – pentru pensionari”.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button