Liga III

Înfrângere la scor de neprezentare

Lacul Ursu Mobila Sovata – FC Oltchim Rm. Vâlcea 3-0 (0-0)

Echipa pe care au întâlnit-o vâlcenii în deplasare în runda recent disputată, Lacul Ursu Mobila Sovata, nu este una de care ar fi trebuit să ne temem prea tare. În mod normal, vâlcenii erau favoriţi la câştigarea celor trei puncte, chiar dacă jucau pe terenul adversarului. Dar problemele de efectiv au continuat să dea bătăi de cap conducerii tehnice a echipei. Nu mai puţin de 7 dintre jucătorii pe care se bazau antrenorii n-au putut fi folosiţi din cauza accidentărilor. Aşa că a trebuit ca Oltchim-ul să joace cu rezervele şi cu juniorii. Cei din prima categorie menţionată nu s-au descurcat şi aşa a venit şi înfrângerea cu 3-0.

Gaiţă spune că s-a văzut totuşi o atitudine pozitivă la juniori care au încercat să dea mai mult, însă s-a reuşit prea puţin. Gazdele au atacat continuu, au avut 4-5 situaţii de gol pe parcursul meciului, dintre care şi vreo 3 lovituri în bară. Vâlcenii au reuşit totuşi să le ţină piept o repriză, la pauză consemnându-se acelaşi scor alb, 0-0. „Am avut un 11 metri clar pe care nu ni l-au acordat. Dar nu ne legăm de arbitraj, pentru că am avut jocul în mână, puteam câştiga. La 0-0, Smedescu, singur cu portarul advers, ratează. În situaţia aia, dă gol şi se poate termină meciul, dar asta a fost”, ne-a povestit tehnicianul vâlcean. Partida a fost totuşi tranşată în partea secundă de gazde. Greşelile individuale au decis soarta meciului. Conform spuselor antrenorilor, primul gol al gazdelor, cel din minutul 50, a fost înscris după o greşeală a lui Stoica. A pierdut mingea, oferindu-le gazdelor şansa, pe care au valorificat-o, de a marca. După un sfert de oră s-a făcut 2-0. Aceeaşi fază, însă cu Băiţa în prim plan care a vrut să dribleze, dar le-a oferit mingea adversarilor. În ultimul minut de joc gazdele au închis tabela la 3-0, după o fază la care vâlcenii au cerut off-side; bineînţeles, neacordat. Şi la golul cu numărul 2 au existat suspiciuni. Gaiţă spune că nu şi-a dat seama, dar spectatorii au strigat c-a fost off-side.
În sfârşit, aceste lucruri contează mai puţin din moment ce rezultatul nu mai poate fi schimbat.
Au arbitrat: Sorin Mocan (Turda) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţi: George Fridl (Comăneşti) şi Bogdan Terente (Bacău). Observator: Ilie Puia (Oradea).
Pentru FC Oltchim Rm. Vâlcea au evoluat: Vlădoi – Tănăsie, Tudorică, Băiţa, Stoica, Zgăbăruş, Nuţu, Olaru, Şorega, Preda, Smedescu. Au mai jucat: Dănuleţ, Nicorici şi Vasile.

7 jucători titulari, accidentaţi
* rezervele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor

Cum spuneam, unul dintre motivele principale ale acestei categorice înfrângeri suferită în deplasare de vâlceni este acela că cei doi antrenori, Gaiţă şi Lazăr, s-au văzut nevoiţi, din nou, să improvizeze echipa. S-a pus bază pe rezerve, dar şi pe juniori datorită faptului că înaintea meciului cu Mobila Sovata nu mai puţin de 7 jucători titulari au acuzat probleme sănătate. Au fost, în principal, accidentări suferite la antrenamente sau în meciul trecut de campionat. Astfel, Bolcu, Pană, Adi Glăvan, Ovidiu Creangă, Octavian Marinescu, Tică Negrescu sau Vali Popa nu şi-au putut ajuta echipa în meciul de vineri, 18 mai. Prin prisma acestui lucru antrenorii clubului vâlcean au fost nevoiţi să acorde din nou şansă şi rezervelor. Însă, ca şi în meciul trecut, când atât Gaiţă, cât şi inginerul Mihai Diculoiu, preşedintele consiliului de administraţie al clubului, s-au plâns de neseriozitate unor jucători, s-a întâmplat şi acum. „Tănăsie, Tudorică, Băiţa, Nuţu au dat foarte, foarte puţin în acest meci. E al doilea joc în care sunt folosiţi şi nu confirmă încrederea acordată. Spun că sunt mari fotbalişti, apar prin ziare, se vaită că merită de Oltchim, dar nu le dăm noi şansa să demonstreze, se plâng că îi discredităm, şi sunt deja la al doilea meci în care dezamăgesc. Nu reuşesc nici măcar o repriză să se ridice la nivelul aşteptărilor”, a precizat antrenorul Costel Gaiţă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button