Liga V

Scandalagii şi-au primit răsplata

Meciul dintre Viitorul Călimăneşti şi Steaua Nicolae Bălcescu disputat în urmă cu mai bine de o săptămână s-a soldat cu incidente. Jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie, neputând fi opriţi din „acţiune” câteva minute bune. După ce spiritele s-au mai calmat, centralul Lazăr a putut lua măsurile de rigoare. Totuşi, doar doi jucători a putut evidenţia în acest scandal, unul de la gazde şi celălalt de la oaspeţi, pe care arbitrul i-a eliminat la momentul respectiv. Astfel, acest caz a ajuns pe biroul Comisiei de Disciplină care a hotărât suspendarea pentru două etape a jucătorului Alexandru Ştefan (Viitorul Călimăneşti) ca urmare a injuriilor aduse unui adversar, şi cu 6 etape a lui Radu Vâlcoci (Steaua Nicolae Bălcescu), pentru lovirea cu pumnul a delegatului echipei gazdă.

Totodată, echipa Viitorul Călimăneşti a fost sancţionată cu un ultim avertisment şi penalitate ca urmare a faptului că în meciul cu Steaua Nicolae Bălcescu au pătruns pe teren mai mulţi spectatori, care însă au fost imediat evacuaţi de organele de ordine.

Comisia de Disciplină, a avut de lucru zilele trecute

Săptămâna trecută Comisia de Disciplină s-a întrunit de două ori. Prima dată pentru analizarea cazurilor de indisciplină semnalate la meciurile din etapa de week-end, şi mai apoi pentru luarea unor decizii în cazul jucătorilor sau a echipelor care au săvârşit abateri în etapa intermediară. Atât marţi, cât şi joi au avut pe seama a ce discuta. Pe lângă obişnuitele cazuri de eliminare pentru dublu avertisment sau pentru acele injurii care se sancţionează mai blând, au mai fost şi situaţii care au necesitat o atenţie deosebită. De exemplu, a jucătorilor Alin Tănăsie de la Viitorul Buneşti şi Petrişor Oprea de la Dinamo Rm. Vâlcea care s-au lovit reciproc în jocul direct dintre cele două echipe amintite. Oprea şi-a lovit adversarul cu capul în figură şi Tănăsie a ripostat lovindu-l pe dinamovist cu piciorul. Amândoi vor mai sta pe margine încă două etape, în afara celei disputate deja, la care ar fi trebuit să lipsească. Decizia contează mai puţin pentru jucătorul de la Buneşti care a anunţat că oricum avea de gând să plece în străinătate şi să renunţe pentru moment la fotbal. Altfel spus, tot cu două etape de suspendare şi amendă a mai fost sancţionat şi Mihai Popescu de la Dinamo Şuşani, eliminat în jocul cu Luceafărul Pesceana pentru injurii la adresa arbitrului asistent.
Şi la Amărăşti a avut loc un incident izolat. Jucătorul gazdelor, Daniel Jilcu a fost eliminat în meciul cu Nycoil Guşoeni pentru că a lovit un spectator cu palma şi piciorul, fiind pedepsit de Comisia de Disciplină pentru acest lucru cu trei etape de suspendare şi penalitate. Aceeaşi sancţiune s-a dictat şi împotriva jucătorului Răzvan Calciu  de la ALX Mateeşti, căruia i s-a reţinut carnetul de legitimare după meciul de la Lera Comerţul Stroeşti pentru injuriile aduse arbitrului.
Una dintre cele mai drastice măsuri a fost luată cu jucătorul Liviu Pătroi de la Măgura Slătioara, eliminat în jocul de la Piovra Lăpuşata pentru injurii şi ameninţări la adresa arbitrului şi a observatorului, încercând după eliminare lovirea observatorului. Acesta a fost încadrat la recidivă, astfel că a fost sancţionat cu opt etape de suspendare şi penalitate. Într-o situaţie similară s-a aflat şi Cristian Onela  de la Rapid Ursus Stoeneşti, eliminat în jocul de la FC Budeşti pentru bruscarea arbitrului (strângere cu mâinile de gât şi împingere). Acesta va absenta de la jocurile echipei sale în următoarele 8 etape, adică va rata şi debutul sezonului viitor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button