Liga I

Cioroianu face minuni la Craiova

Se pare că Florin Cioroianu este „omul potrivit, la locul potrivit”, pentru Universitatea Craiova. Instalat la cârma „Ştiinţei” după demiterea lui Ştefan Stoica, multă lume nu-i prea dădea mari şanse de reuşită, însă… De când a fost „Curcanul” numit ca antrenor principal Universitatea Craiova n-a mai simţit gustul amar al înfrângerii. Cu un sistem de joc nou şi cinci victorii consecutive, interimarul Cioroianu îl pune pe gînduri pe Adrian Mititelu. Chiar dacă patronul Mititelu a afirmat în dese rânduri că Florin Cioroianu asigură interimatul până la finele acestui campionat, rezultatele nu-i dau dreptate patronului. Cu Cioroianu pe bancă, suntem siguri că „Ştiinţa” Craiova nu va mai fi doar o surpriză în campionatul viitor, după cum merg lucrurile în acest moment.

Trupa antrenată de Florin Cioroianu a câştigat pe stadionul „Dan Păltinişanu”, din Timişoara în stil de mare echipă, 5-1, cu Poli Timişoara. Cu acest scor Universitatea nu mai bătuse în deplasare, de 31 se ani. Ultima oară când alb-albaştrii au învins cu acelaşi scor în deplasare a fost pe 22 august 1976 pe terenul celor de la Progresul Bucureşti.
După victoria de la Timişoara patronul Adrian Mititelu a declarat că Florin Cioroianu are cele mai mari şanse să antreneze Universitatea Craiova şi în sezonul următor din postura de antrenor principal. Adus într-un moment critic, când echipa intrase în hora retrogradării, „Curcanul” a liniştit imediat apele. A câştigat cinci meciuri din tot atâtea posibile, echipa având după ultimele cinci etape zece goluri marcate şi numai unul primit.
În cotidianul ProSport, Adrian Mititelu a spus numele celui care va fi noul antrenor al Universităţii în sezonul viitor. „Ar fi nedrept din partea mea să caut alt antrenor când Florin face minuni. A schimbat sistemul, echipa bate tot şi jucători ca Michael Baird, Florin Costea sau Mihai Dina joacă la adevărata lor valoare. Daca sunt şanse ca el să fie viitorul antrenor din vară? Sunt şanse foarte mari. Am discutat cu el şi să ştiţi că n-am mai avut de 7-8 ani antrenor care să joace un sistem ofensiv. Are personalitate şi gândeşte ca un adevărat profesionist", a declarat patronul Adrian Mititelu.
În altă ordine de idei vă mai putem spune că Florin Cioroianu, este nimeni altul decât cel care l-a descoperit pe căpitanul Stelei, Mirel Radoi, la juniorii Drobetei Tr. Severin, aducându-l în fotbalul mare pe când acesta avea doar 18 ani. Despre Rădoi, şi ascensiunea acestuia de la juniori, la seniori, Florin Cioroianu spune: „Eu am vrut să-l aduc la Drobeta încă de când avea 16 ani, dar de fiecare dată m-a refuzat. Mirel era conştient de valoarea lui încă de la vârsta de 16 ani şi dorea să evolueze pentru scurt timp la o echipa din Divizia A şi chiar ştia că va ajunge la Steaua. Visul lui era sa joace într-o echipa mare si sa fie lider.”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button