Liga III

Au câştigat meciul în prima repriză

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Universitatea 1919 Cluj 3-2 (3-1)

Meciul de vineri, 11 mai, dintre FC Oltchim şi ardelenii de la „U” Cluj a fost la îndemâna jucătorilor antrenaţi de Gaiţă şi Lazăr. Au ţinut încă din debutul partidei să se instaleze la timonă, au forţat, astfel că a venit şi golul prin care au trecut în avantaj. Atacantul Bogdan Preda a marcat în minutul 3 pentru 1-0. Părea că nu vom avea niciun fel de probleme cu adversarii, însă prin minutul 25 clujeanul Faur a prins un şut sănătos, din lovitură liberă, de la 25 de metri, învingându-l pe Vlădoi. Situaţia de pe tabelă nu i-a mulţumit pe „chimişti” care, la puţin timp după reuşita oaspeţilor, au marcat din nou, pentru 2-1, Pană fiind cel care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Diferenţa a fost majorată spre finalul primelor 45 de minute, Preda trecându-şi în cont dubla (3-1). Şi-a făcut datoria, dar n-a mai putut să continue şi în repriza secundă. Totuşi, rezultatul consemnat în acel moment pe tabelă, era liniştitor pentru repriza secundă. Probabil că asta au gândit şi jucătorii, că oaspeţii nu mai au cum să schimbe soarta partidei. Au reintrat pe teren mai puţin motivaţi, mai fără vlagă, lăsându-se dominaţi în partea a doua a meciului. Din fericire, însă, ardelenii n-au putut specula la maxim jocul mai prost al vâlcenilor. Au reuşit să marcheze, dar doar în minutul 83, astfel că s-a terminat 3-2 pentru Oltchim.
Au arbitrat: Daniel Anca (Deva) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Daniel Dumitru (Gherghita) şi Andrei Mateescu (Ploieşti).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan (Tănăsie), Tudorică, Stoica, Zgăbăruş, Pană, Olaru, Negrescu, Creangă (Nuţu), Preda (Şorega), Smedescu (Nicorici).

Observatorul meciului n-a mai ajuns la Rm. Vâlcea

În acest retur de campionat „chimiştii” tot au avut probleme, fie cu brigada de arbitri, fie cu observatorii de joc delegaţi de Federaţie. Astfel, dacă cu cavalerii fluierului au existat discuţii în general legate de maniera de arbitraj a acestora, în ceea ce priveşte observatorii au existat nemulţumiri în tabăra vâlceană faţă de atitudinea afişată de oficialii FRF. Un observator s-a supărat că n-a fost anunţat că meciul se joacă pe arena de la Oltchim şi s-a dus la Brezoi, însă a ajuns totuşi în timp util la meci, dar a fost mult mai exigent în ceea ce priveşte organizarea, la momentul respectiv nepermiţându-i antrenorului secund, Ion Lazăr, să stea pe bancă fără legitimaţie, cu alţii au mai fost discuţii legate de faptul că aceştia au intrat la pauză în cabina arbitrilor deşi nu aveau voie, iar la ultima partidă, cea cu Universitatea Cluj, n-au mai avut observator deloc. Cel delegat n-a mai ajuns la meci, astfel că arbitrii au oficiat jocul fără vreo presiune.

Gaiţă şi Diculoiu, nemulţumiţi de atitudinea jucătorilor

Atât cei doi antrenori, Gaiţă şi Lazăr, cât şi preşedintele clubului, inginerul Mihai Diculoiu, după meciul cu Universitatea Cluj s-au arătat nemulţumiţi de atitudinea unora dintre jucătorii vâlceni. „După un joc bun, a venit unul extrem de prost. În halul în care se prezintă, unii dintre ei n-au ce căuta pe teren. Pot să spun că sunt în vizor chiar să-şi piardă locurile de muncă, dacă afişează o astfel de atitudine. Asta chiar dacă mai au doi sau trei ani de contract. M-a supărat foarte mult acest joc, lipsa de angajament şi de ambiţie. Dar dacă nu se pregătesc… Singurii care-au mai jucat astăzi cât de cât au fost Olaru, Creangă şi Stoica. Restul au intrat deja în vacanţă. Dar o să facem un joc, să băgăm şi rezervele, să vedem cine-şi doreşte să mai rămână la Oltchim. Iar celor care nu corespund cerinţelor o să le dăm carnetele să plece. Nu e nevoie să terminăm campionatul în aceeaşi formulă dacă ei nu-şi mai doresc să joace pentru acest club. Deja a devenit o obişnuinţă cu replica «m-am accidentat» atunci când n-au chef să joace. Păi dacă-ţi doreşti binele echipei, joci şi-ntr-un picior. Ei la cea mai mică zgârietură, «m-am accidentat»”, a comentat Mihai Diculoiu.

„Băiţa a devenit jucător-problemă”

O părere similară a avut şi antrenorul Gaiţă, singura deosebire fiind că acesta a şi nominalizat jucătorii care l-au nemulţumit: „Am avut probleme cu jucătorii. Marinescu e accidentat, Creangă a trebuit să iasă mai devreme, Preda n-a mai putut să joace, aşa că am încercat să găsesc şi alte soluţii. Le-am dat posibilitatea celor care se tot plâng că nu sunt folosiţi, să joace. Dar când au şansa să demonstreze ceva, ei dezamăgesc. L-am băgat pe Tudorică titular şi în minutul 30 nu se mai ţinea pe picioare. Am crezut că ne poate ajuta Băiţa, dar dintr-o dată a devenit un jucător problemă. S-a dat la fund acum, că e pe final de contract. Joacă doar când vrea el. A zis că-l doare piciorul. Pe Şorega l-am băgat de la pauză în teren, dar după două goluri înscrise în meciurile anterioare a fost acum şters, apatic. Mă aşteptam la mai multă determinare din partea lui Nicorici şi Smedescu, doi jucători tineri care n-aveau voie să se prezinte astfel. Nici Nuţu n-a jucat, dar la el e, oarecum, de înţeles, că vine după o accidentare”.

Revine Bărbuţ

Persistă, în continuare, problemele de efectiv la Oltchim. Asta în ciuda faptului că pepiniera clubului funcţionează şi chiar promovează periodic jucători la echipa mare. Dar accidentările, suspendările şi alte astfel de situaţii fac să nu existe prea multe soluţii pentru antrenorul Gaiţă. Zilele trecute a primit totuşi o veste bună. Fostul jucător al Oltchim-ului, Bărbuţ, s-a întors în oraş şi este dispus să revină la echipă. De altfel, şi-a reluat deja pregătirile, săptămâna aceasta fiind posibil să revină pe teren într-un meci oficial al „chimiştilor”.

Program liniştitor pe final de campionat

Vâlcenii de la Oltchim sunt aproape de a încheia un nou sezon de Liga a III-a. Dacă anul trecut reuşeau să promoveze în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, în acest sezon au întâmpinat mai multe probleme, în special legate de fondul restrâns de jucători. Totuşi, au reuşit să nu se facă de râs, chiar dacă n-au mai avut aceleaşi rezultate ca şi anul trecut. Sunt pe locul 5 şi au şansa chiar de a termina pe podium acest an competiţional. Iar programul finalului de campionat pare că-i avantajează. Mai sunt 4 etape de jucat în care vor întâlni echipe mai slab clasate decât ei. Mai întâi se vor deplasa la Sovata, se întorc pe teren propriu pentru meciul cu Sparta Mediaş, ies la Maris Tg. Mureş, urmând a pune punct acestui campionat „acasă”, pe terenul de la Oltchim, cu deja retrogradata FC Sibiu.
Au şanse chiar de a nu mai pierde nici un punct până la final. Rămâne de văzut dacă le vor putea valorifica.

Gaiţă, eliminat din incinta terenului de joc la Bistriţa

Săptămâna trecută a debutat pentru vâlcenii de la Oltchim cu meciul de la Bistriţa, de pe terenul echipei Gloria II. „Chimiştii” sperau într-un rezultat pozitiv, pe care l-au şi obţinut până la urmă, dar cu mari eforturi. Au întâlnit o echipă bună, cu jucători tineri, motivaţi să câştige. În plus, gazdele, conform spuselor antrenorului Gaiţă, au beneficiat şi de bunăvoinţa brigăzii de arbitri care le-a tot oferit posibilitatea să se apropie de poarta noastră. „Nu ne-au lăsat să jucăm. Le-a dat lovituri peste lovituri. Noroc că am fost atenţi în careu, că altfel cred că le punea mingea şi pe var. Mie mi s-a părut suspect de la început când am văzut că toată brigada e din Tg. Mureş, inclusiv observatorul”, a povestit antrenorul vâlcean care a şi fost trimis în tribună de centralul partidei după ce a protestat la decizia asistentului de a ridica fanionul pentru un presupus off-side la un jucător „chimist”. În ciuda acestor aspecte, Creangă şi compania au reuşit să plece neînvinşi de la Bistriţa. S-au apărat bine, au avut şi câteva ocazii, nevalorificate, astfel că s-a terminat egal, 0-0. „După 10 ore de mers, e dificil să mai joci. S-a acumulat şi oboseala, dar nu ne putem plânge pentru că astea sunt condiţiile la Liga a III-a. Eu zic că acest 0-0 nu este un rezultat negativ, ci unul chiar bun”, a mai precizat Gaiţă.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button