Alte sporturi

Artele marţiale nu mai au secrete pentru vâlceni

* preşedintele FRKAGD, Liviu Bădescu, şi sportiva Raluca Vlad au fost invitaţi la un stagiu de pregătire în Japonia

Timp de aproape trei săptămâni, în perioada 4-21 aprilie, preşedintele Federaţiei Române de Karate Aiki Goshin-Do (FRKAGD), Liviu Bădescu, împreună cu sportiva Raluca Vlad, s-au aflat în Japonia, la Tokyo, invitaţi la un stagiu de pregătire de către oficialii Federaţiei Internaţionale de Arte Marţiale (IMAF). Invitaţia s-a datorat şi faptului că FRKAGD este membră activă a IMAF. Cu acest prilej, în afara faptului că au putut să ia chiar la faţa locului „pulsul” unei alte civilizaţii spirituale, cei doi vâlceni au luat parte la lupte demonstrative şi la antrenamente ţinute de câţiva mari maeştri ai artelor marţiale.

 „Federaţia noastră este în contact cu cea mai importantă organizaţie de profil din lume, IMAF, condusă de preşedintele Shizuya Sato, centură neagră 10 DAN, cu care eu şi Raluca Vlad ne-am întâlnit şi anul trecut în noiembrie, la un Congres desfăşurat în Franţa, la Exincourt. Nimeni nu poate să conteste valoarea IMAF-ului, o organizaţie cu implicaţii spirituale profunde în evoluţia şi dezvoltarea artelor marţiale pe glob. Ne mândrim cu faptul că am fost invitaţi la acest stagiu de pregătire care s-a desfăşurat recent în Japonia”, a spus Livius Bădescu la întoarcerea din Asia.
Aşa cum se cunoaşte, Federaţia Română de Karate Aiki Goshin-Do (FRKAGD), ce-a împlinit la începutul lui 2007 şase ani de existenţă, este singura din România care nu are sediul centrul în Capitală, ci la Rm. Vâlcea, fiind de asemenea independentă material, deci nesusţinută de statul român. Toate fondurile provin din contribuţiile membrilor, din donaţii şi sponsorizări, numai pentru deplasarea în Japonia fiind nevoie de câteva mii de dolari.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button