Liga IV

Trupa lui Mangalagiu s-a depărtat de primul loc

FC Vartex – CSM II Rm. Vâlcea 1-0 (1-0)
* „municipalii” – răpuşi la Fedeleşoiu de starea terenului şi de o echipă adversă ambiţioasă peste măsură

După ce în urmă cu o săptămână au eliminat din cursa pentru locul 1 o pretendentă serioasă – Minerul Berbeşti, graţie succesului categoric repurtat în Zăvoi în meciul direct (4-1), CSM II Rm. Vâlcea s-a deplasat la Fedeleşoiu pentru o întâlnire cu o altă grupare extrem de incomodă din Liga a IV-a. Este vorba de FC Vartex, care tocmai se împiedicase la Drăgăşani, cu Alma Lex, într-un joc restanţă desfăşurat miercuri, 2 mai, şi terminat doar la egalitate (3-3).

Aflaţi înaintea etapei la numai cinci puncte în spatele liderei Sportul Rm. Vâlcea, „municipalii” pregătiţi de Gabriel Mangalagiu nici nu concepeau să se întoarcă fără victorie de la Fedeleşoiu. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg, pe teren altfel stând lucrurile, tinerii jucători de la CSM II având de înfruntat pe deasupra şi un adversar neaşteptat: suprafaţa de joc, extrem de denivelată, deloc pe placul lor, care le-a creat numai probleme. În aceste condiţii, controlând foarte greu mingea, atacurile băieţilor lui Mangalagiu nu au fost decât o pradă uşoară pentru masiva apărare a gazdelor.

Putea fi cel puţin 3-0 la pauză

Jucătorii de la FC Vartex au început în trombă meciul, iar la doar câteva secunde de la fluierul de început al partidei aveau să irosească şi prima ocazie rarisimă de gol. Popolan, aflat singur la 4 metri de poarta lui Udeanu, a trimis mingea în bară, după un şut defectuos al unui coechipier. Era numai secunda 20 şi dacă Popolan ar fi marcat am fi consemnat cel mai rapid gol al etapei şi chiar al campionatului. Mai mult decât atât, în minutul 7, acelaşi Popolan a risipit cu nonşalanţă şi ce-a de-a doua ocazie, după ce a ajuns iarăşi singur cu portarul advers în suprafaţa de pedeapsă, însă Udeanu avea să blocheze şutul puternic al atacantului de la FC Vartex. Pentru că „municipalii” s-au întrecut în continuare în gafe, care mai de care mai haioase, În minutul 21, Ilea a plecat de la limita ofsaidului, dar tinereţea (este unul dintre cei doi juniori la care FC Vartex apelează meci de meci) l-a făcut să se piardă cu firea, astfel că, de la 11 metri de poartă, a tras slab pe lângă. Era deja a treia şansă de a deschide scorul trecută în contul gazdelor, asta în timp ce jucătorii din Zăvoi nu se puteau lăuda cu nici una deşi se jucase o jumătate din prima repriză. Pentru cei de la CSM II situaţia nu avea să se schimbe însă nici în continuare, pentru că fotbaliştii de la FC Vartex, cu o apărare agresivă şi avantajată net de terenul denivelat, au reuşit să-i ţină pe adversari la distanţă de buturile lui Stoica. Între fundaşii gazdelor s-a remarcat Fl. Maria, extraordinar în recuperări, mereu prezent la toate mingile periculoase, un jucător de siguranţă, care-a îndepărtat de fiecare dată, cu sânge rece, pericolul din defensiva lui FC Vartex. În minutul 37, tot Popolan, lansat în adâncime, a şutat din colţul careului de 6 metri, dar mingea a fost încă o dată respinsă miraculos de Udeanu. La cornerul ce a urmat, Ciprian Mihai a reluat de puţin cu capul pe lângă poarta „municipalilor”. Ulterior, în minutul 43, avea să pice şi golul în poarta celor de la CSM II: Popolan a marcat până la urmă, reluând imparabil sub transversală o centrare care-a prins pe picior defensiva „municipalilor”, la care portarul Udeanu nu a avut nici o replică (1-0).

Trupa din Zăvoi, într-o zi nefastă

Deşi şi-a muştruluit zdravăn elevii în pauza dintre cele două reprize, antrenorul Gabriel Mangalagiu nu a reuşit să le transmită acestora şi determinarea necesară pentru a înfrânge defensiva celor de la FC Vartex. Asta deşi gazdele, lipsiţi de aportul lui Popolan, care după prima repriză s-a îmbrăcat şi-a plecat de la teren, iar locul său în ofensivă a fost luat de Duică, nu au mai contat decât foarte puţin în ofensivă în al doilea mitan. În minutul 61, Robicek de la CSM II a şutat de la 30 de metri, pe lângă. A părut a fi semnalul revenirii, după ce gazdele au cedat în lupta de la mijlocul terenului, însă în realitate nu a fost decât o retragere deliberată, pentru a conserva rezultatul. Şi totuşi, deşi invitaţi să atace, tinerii jucători pregătiţi de Gabriel Mangalagiu, departe de zilele lor bune, nu au reuşit să-şi creeze practic nici o ocazie clară de gol. În minutul 77, la singura fază mai periculoasă a gazdelor, Duică a preluat mingea la 25 de metri de buturile oaspeţilor, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă flancat de un fundaş advers, şi-a şutat năprasnic de la 11 metri, dar portarul Udeanu s-a opus. Apoi, în minutul 79, Cătinaş a şutat din unghi în plasa laterală după o combinaţie care-a dereglat încă o dată apărarea oaspeţilor. „Municipalii”, deloc inspiraţi în a găsi drumul spre gol prin faze de joc, pentru că terenul denivelat le-a jucat mai mereu feste, au încercat să se revanşeze la loviturile de colţ, dar nici acolo nu au avut succes. Astfel s-a încheiat un meci încheiat cu victoria celor de la FC Vartex, care-a scos echipa CSM II Rm. Vâlcea din lupta pentru locul 1 în Liga a IV-a.
Au evoluat echipele:
FC Vartex Rm. Vâlcea: Stoica – Ilea, Mozăceanu, Cătinaş, Fl. Maria, Ţoanţă, Ciprian Mihai, Bunget, Popolan, Voica, Golescu. Au mai jucat: Duică şi Turică.
CSM II Rm. Vâlcea: Udeanu – M. Pufu, Niţulescu, Chiripuş, Ilie, Grecu, Robicek, Oană, Păunescu, Pârvu, Negruţ. Au mai jucat: Jugăstreanu, Strâmbeanu, Dobrin şi Builescu.

Premiaţi de Sportul

Neoficial, am aflat că Sportul Rm. Vâlcea, lidera ierarhiei Ligii a IV-a, le-a promis celor de la FC Vartex prime speciale de câte 500.000 lei pentru fiecare jucător în parte în eventualitatea unui succes în faţa trupei din Zăvoi. În aceste condiţii, îndârjirea cu care-au jucat pe teren şi bucuria din final, este pe deplin justificată. Lucru pe care l-a taxat însă imediat după sfârşitul partidei antrenorul „municipalilor”, Gabriel Mangalagiu, fără să ştie de posibila înţelegere între Sportul şi FC Vartex: „Pentru ce vă bucuraţi? Ce-aţi câştigat?”.

Tot cu Stoica între buturi

După ce a primit un gol de kinogramă în prima repriză a meciului de miercurea trecută de la Drăgăşani, atunci când FC Vartex a încheiat nedecis jocul cu Alma Lex (3-3), portarul Stoica a avut, se pare, o mică ceartă cu alţi jucători din echipă, s-a îmbrăcat şi-a plecat chiar în pauza acelei dispute, iar în partea secundă a intrat rezerva sa, care numai de apărat nu avea chef. Cum prestaţia înlocuitorului nu s-a ridicat la pretenţiile cerute de sponsori, cei de la FC Vartex s-au văzut nevoiţi să revină la sentimente mai bune faţă de Stoica, unul dintre cei mai buni portari din eşalonul de elită al fotbalului judeţean. „Nu s-a întâmplat nimic la Drăgăşani, Stoica a fost supărat pe el însuşi, nu s-a certat nimeni cu el”, a spus antrenorul-jucător al celor de la FC Vartex, George Popolan, înaintea meciului cu CSM II după ce a reuşit să-l „recupereze” pe bravul portar.

Nemulţumiţi de terenul de joc

Una dintre nemulţumirile antrenorului Gabriel Mangalagiu la meciul cu FC Vartex a fost legată de starea terenului de joc. În dese rânduri, în timpul partidei, sătul de momentele haioase în care elevii săi erau protagonişti, cu mingi care săreau aiurea, oriunde, numai unde trebuie nu, dintr-un gazon acesta i-a „desfiinţat” pe diriguitorii fotbalului judeţean pentru că au dat posibilitatea să se dispute meciuri pe acel teren. „Cine v-a dat aprobare să jucaţi pe terenul acesta?”, a tunat mereu Mangalagiu.

Următorul derby: CSM II – Hidroelectra

Pentru CSM II, urmează un meci extrem de important, cu Hidroelectra, care va avea loc la jumătatea acestei săptămâni, într-o etapă intermediară din Liga a IV-a, pe terenul artificial din Zăvoi. Trupa lui Lucian Giurcă ocupă în acest moment poziţia secundă în ierarhie, cu cinci puncte mai puţin decât Sportul şi are nevoie neapărată de victorie în Zăvoi. Dacă şi Hidroelectra se împiedică în Zăvoi, precum a făcut-o Minerul Berbeşti acum două etape, atunci totul se termină, cei de la Sportul pot declanşa deja festinul şi îşi pot permite să pierde chiar ultimele meciuri tari din retur, cele două partide importante cu Hidroelectra şi CSM II, pentru că tot în frunte vor rămâne la final.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button