Alte sporturi

Scrimerii vâlceni, locul 2 la Cupa României

După ce au obţinut rezultate dintre cele mai bune în martie, la prima etapă a Superligii Naţionale (locul 2 pe ţară), scrimerii Clubului Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, pregătiţi de antrenorul Livius Buzan, şi-au respectat blazonul şi la întrecerile Cupei României desfăşurate recent la Satu Mare, care-au avut la finele lunii aprilie. Sâmbătă, 28 aprilie, s-a dat startul în proba individuală. După cum era de aşteptat, sportivii de la Steaua Bucureşti au ocupat primele trei poziţii ale clasamentului. Pe primul loc a terminat Radu Dărăban, urmat în ordine de Virgil Sălişcan şi Dan Cristian. De la Chimia cel mai bine clasat a fost antrenorul – jucător profesorul Livius Buzan, pe locul opt.

Chiar dacă la individual nu au reuşit nici o clasare pe podium, floretiştii vâlceni s-au mobilizat în a doua zi a competiţiei şi au reuşit să câştige medaliile de argint în concursul pe echipe, prin „muşchetarii”: Alexandru Diaconu, Livius Buzan, Ion Mihai şi Valentin Niţă. Prima echipă a CS Chimia Rm. Vâlcea a pierdut în finală, cu Steaua Bucureşti, cu scorul general de 45-39, după ce au câştigat iniţial, la două tuşe diferenţă, 45-43, şi în faţa primei echipe a CS Satu Mare, care s-a clasat pe poziţia a treia. Cea de-a doua echipă vâlceană, în formula: Radu Minoiu, Ilie Cosma, Cătălin Tiţa şi Bogdan Preda s-a clasat pe o poziţie onorabilă, locul opt. De remarcat este faptul că, lotul vâlcean care a participat la Cupa României, la floretă seniori, a fost alcătuit din sportivi de vârsta cadeţilor şi junioratului, fapt ce reprezintă un lucru îmbucurător pentru perspectiva secţiei de scrimă de la CS Chimia.
Rezultatele înregistrate la Cupa României de la Satu Mare l-au mulţumit pe deplin pe antrenorul Livius Buzan, scrimerii pe care-i pregăteşte confirmând astfel că se numără printre cei mai valoroşi din ţară. Pe 6-7 iunie, va fi rândul fetelor de la CS Chimia să se bată pentru medalii la ediţia din acest an a Cupei României, competiţie ce va avea loc la Bucureşti şi la care Luminiţa Marcu şi colegele sale sunt aşteptate să urce de asemenea pe podium.
Emil PREDA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button