Liga V

AS Mihăeşti a remizat la Budeşti

* echipa lui Catargiu nu mai beneficiază de aportul jucătorilor de la Oltchim

Gruparea coordonată de Marian Radu sau Radu de la Sală, cum este acesta cunoscut printre oamenii de fotbal, după ce a încurcat echipa lui Vangu, a reuşit să obţină un nou rezultat notabil. Se vorbea că ar fi vorba de un aranjament la meciul dintre FC Budeşti şi AS Mihăeşti prin prisma faptului că cele două formaţii rămăseseră prietene după succesul echipei budeşetene în faţa celor de la Malaia. Însă rezultatul infirmă zvonurile. Băieţii lui Lucian Catargiu n-au reuşit să obţină decât un punct de la Budeşti.

Tot mecanismul creat la această echipă care a avut un parcurs aproape fără greşeală până la meciul de acum 3 etape, cu Dinamo, se pare că a fost dat peste cap şi de plecare jucătorilor de la Oltchim care făceau parte din fondul comun, conform unei înţelegeri între primarul Stănică şi conducerea echipei de Liga a III-a. La meciul cu Dinamo n-au venit toţi dintre fotbaliştii experimentaţi sau cei care au răspuns convocării n-au dat randamentul dorit, astfel că s-a pierdut meciul. Apoi a venit remiza de pe teren propriu cu Lotru Voineasa, meci la care Catargiu n-a avut portar (Rohatinovici s-a supărat după meciul cu Dinamo), fiind nevoit să improvizeze cu un junior. Mihăeştenii au mai avut şi ghinion, aşa că au mai pierdut alte două puncte. Iar începând de la meciul cu FC Budeşti s-au văzut nevoiţi să renunţe definitiv la serviciile jucătorilor de la Oltchim, adică a lui Şorega, Negrescu, Nuţu, Tănăsie sau Tudorică. Am intrat deja în ultimele 6 etape şi aceştia nu mai au drept de joc. A mai rămas de la Oltchim doar Căpătan şi juniorii Petre, Dumitru şi Dumitraşcu, legitimaţi la AS Mihăeşti. Însă nici aceştia nu pot face minuni. „Am mai fi avut nevoie de un portar şi un vârf”, crede primarul Stănică. Acesta ne-a povestit cam cum s-a desfăşurat şi meciul de la Budeşti: „A fost un joc extraordinar. Am avut ocazii multe, dar n-a vrut să intre în poartă mingea. Am condus cu 1-0, dar au egalat ei până la pauză. Noi am vrut să-i dominăm, ei au speculat faptul că ne-am avântat în atac şi ne-au dat un gol de la vreo 30 de metri. Portarul meu parcă dormea… Au condus cu 2-1. Chiar mă rugam să mai intre o dată în plasă şi pentru noi şi prin minutul 85 am egalat”.
Rezultatele pozitive cu primele clasate le-a dat încredere celor de la FC Budeşti. „Nu mă mai bate nimeni în campionatul ăsta”, a opinat Sucea, cel care se ocupă de problemele organizatorice ale echipei.

„Campionatul se va decide în ultima etapă”

Primarul de la Mihăeşti, Nicolae Stănică, este de părere că acest campionat va fi decis în ultima etapă când va avea loc confruntarea între ei şi Energia Malaia: „În ultima etapă se va decide ce echipă merge în Liga a IV-a. Până atunci vom mai avea un meci greu cu Oltul Dăeşti, însă şi ei joacă cu această echipă. Din acest motiv cred că înaintea ultimei etape, când ne vom întâlni, vor fi la două puncte în faţa noastră. Deci pentru noi nu va conta decât victoria în acel meci. Cel mai bun să câştige! Dacă se va dovedi că ei sunt mai buni, atunci noi rămânem unde suntem. Înseamnă că nu aveam valoare de Liga a IV-a. Oricum, eu n-am puterea financiară a celor de la Malaia să cumpăr loc în eşalonul de elită judeţean. Ne-am luptat până acum pe faţă, la vedere, cu forţele proprii şi noi şi ei, aşa că diferenţa o va face meciul direct. Dacă vom intra pe merit în Liga a IV-a va fi bine, dacă nu rămânem la «Onoare»”.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button