Politica

Toader vrea să fie primar, dar încă nu ştie unde

• liderul AP Vâlcea lansează noi atacuri către edilii Râmnicului şi Călimăneştiului

Preşedintele organizaţiei Vâlcea a Partidului Acţiunea Populară, Adrian Toader a înţeles de ceva timp că una dintre cele mai eficiente metode de a câştiga niscaiva capital politic este să te iei de cineva care are din plin aşa ceva. Şi cum în Vâlcea deocamdată doar Mircia Gutău se poate lăuda că este cu adevărat pe placul unei bune părţi a cetăţenilor, e lesne de înţeles de ce Adrian Toader şi l-a ales pe acesta drept ţintă pentru atacurile lansate cu ocazia conferinţelor de presă. Dacă mai ţinem cont că liderul AP Vâlcea ia în serios posibilitatea de a candida (din nou) pentru fotoliul de primar al Râmnicului în 2008, omul are toate motivele să dea din toate poziţiile în Gutău.

Deocamdată însă, Toader nu e hotărât dacă să candideze pentru Primăria Râmnicului sau a Călimăneştiului. Îl mai lăsăm să se gândească.
Mânat de intenţii bune, Adrian Toader remarcă faptul că mulţi dintre politicienii vâlceni au în spate oameni de afaceri „cu mulţi bani”. Dat fiind acest fapt, liderul AP Vâlcea crede că rămâne în sarcina râmnicenilor de a decide cine va fi primar începând cu anul viitor. „Ce care va ieşi primar va trebui să verifice cu atenţie ce s-a realizat în ultimii ani, cum şi cu ce cheltuieli. E uşor să ieşi în presă şi să spui că s-au făcut investiţii. Ion Nicolae spunea că dacă va ajunge primar va rezolva problema parcărilor subterane. Îmi pun întrebarea: cum s-a ajuns aici, să ne punem problema parcărilor de-abia după ce s-au realizat o serie de construcţii magalomane în centrul oraşului? Primarul îi sfătuia recent pe râmniceni să nu mai vină cu maşina în centru. Eu plătesc 20 de milioane pe an impozit pentru maşină şi nu am dreptul să vin cu maşina în oraş?”, s-a plâns în cadrul unei conferinţe de presă Toader.
Nici primarul oraşului Călimăneşti, Ilie Amuzan, nu a scăpat de criticile preşedintelui AP Vâlcea. „În Călimăneşti oameni au observat că au trecut 3 ani, timp în care au sperat că actualul primar va face ceva pentru a schimba imaginea staţiunii. Ei bine, obiectivele primarului nu s-au adeverit. L-am văzut pe primar făcând promisiuni. Acum am văzut că a spus că dacă va fi reales va dezvolta proiectul de la Seaca. A zis că face o parcare europeană. Nu a făcut decât un şanţ european. Consiliul Local ar trebui să facă o infrastructură, ar trebui să facă utilităţi. Să nu fii capabil după 10 ani de când s-a introdus conducta să rezolvi problema apei şi să introduci gazele în localitate, mi se pare că acum e tardiv să mai faci declaraţii”, a mai spus Adrian Toader.
Acesta a declarat că încă nu s-a hotărât dacă va candida pentru funcţia de primar în Râmnicu Vâlcea sau Călimăneşti. Decizia finală o va lua după ce va realiza un sondaj de opinie în ambele localităţi, pentru a vedea unde are cele mai mari şanse. Un alt criteriu important de care va ţine seama este acela al echipei de campanie. „Am nevoie de o echipă puternică, la Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea. Acolo unde voi avea cea mai performantă echipă, acolo voi candida”, a mai spus liderul AP Vâlcea.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button