Diverse

Sală pentru 7 stele în Liga Campionilor

• Proiectul gândit de preşedintele Ioan Gavrilescu ar urma să aibă 4000 de scaune şi se va construi în locul Arenelor Traian

Afluenţa de public în continuă creştere la meciurile pe care echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea le-a susţinut în Sala „Traian” în actualul sezon al Cupei Cupelor l-au pus pe gânduri pe preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu. Iar oficialul vâlcean a găsit imediat şi soluţia menită a rezolva această problemă: construirea în locul unde sunt situate acum „Arenele Traian” a unei cochete săli de sport, care să poată găzdui chiar şi 4000 de spectatori. Chestionat în legătură cu acest aspect, Gavrilescu a spus că deocamdată este doar un vis al său, care are nevoie de foarte mulţi factori pentru a fi pus în practică:

„Nu pot să spun prea multe despre acest proiect, pentru că deocamdată nici nu e un proiect în adevăratul sens al cuvântului. Este doar un vis al meu. Nici nu am apucat să-l înştiinţez nici pe directorul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu. Sigur că m-am gândit la acest lucru văzând că Sala «Traian» a cam devenit neîncăpătoare. Nu am o idee precisă nici la cât ar ajunge costul de finanţare al unei asemenea construcţii, darămite atunci când ar urma să înceapă lucrările. Însă cert e faptul că s-ar situa undeva pe la 60-70 la sută decât dacă am începe de la zero”.
Pentru punerea la punct a actelor de cesionare a terenului respectiv, un ajutor însemnat îl poate oferi şi directorul DSJ Vâlcea, Adrian Comănescu, cel care-a făcut demersurile necesare încă din 2005. „DSJ Vâlcea a trimis din 2005 documentele necesare către ANS pentru a permite construirea unei săli de sport mai încăpătoare în locul Arenelor Traian. Însă nimeni nu ne-a oferit un răspuns favorabil în această privinţă. Poate că Octavian Belu, pe care-l vom invita de asemenea la finala Cupei Cupelor, va fi de acord, că Vâlcea şi handbalul românesc ar avea nevoie de o asemenea sală de sport”.
În plus, se speră ca odată cu proximul meci din finala Cupei Cupelor, atunci când la Vâlcea vor ajunge şi Băsescu şi Tăriceanu, să fie sensibilizaţi şi aceştia pentru a urgenta alocarea unor fonduri în această privinţă, iar cocheta sală sportivă să intre în construcţie începând cu anul viitor.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button