Liga IV

Un egal care nu foloseşte nimănui

Hidroelectra Rm. Vâlcea – Minerul Berbeşti 0-0

În runda intermediară de miercuri, 18 aprilie, a fost programat şi marele derby al Ligii A IV-a dintre Hidroelectra Rm. Vâlcea şi Minerul Berbeşti. O întâlnire cu un grad ridicat de periculozitate, dacă ţinem cont de orgoliile nemăsurate dintre cele două echipe. Un meci cu implicaţii directe în lupta pentru locul 1, pentru care CJA Vâlcea a delegat şi o brigadă de arbitri de prim rang din judeţ. La centru s-a aflat Adrian Comănescu, iar la cele două linii au oficiat Florin Păunescu şi Bogdan Medrea, cu toţii cavaleri ai fluierului cu experienţă la nivelul Ligii Secunde.

Minerii au dominat

Deşi evolua pe teren propriu, Hidroelectra a fost inferioară adversarei sale. Cei din Berbeşti au avut de 3-4 ori ocazia să înscrie, din situaţii extrem de clare, când elevii lui Vasile Ilinca au ajuns singuri cu portarul advers. Cum acest lucru nu s-a petrecut, meciul a devenit şi extrem de tensionat. Oficialii echipei Minerul Berbeşti l-au acuzat pe centralul Adrian Comănescu că nu a eliminat la jumătatea reprizei secunde un jucător de la formaţia gazdă, pentru a-l doilea galben, iar de aici a început scandalul. Antrenorul Vasile Ilinca a fost precum un vulcan pe margine până la final, taxând vehement prin proteste orice decizie a arbitrului Comănescu. Şi totuşi, berbeştenii puteau tranşa meciul în favoarea lor în minutul 80, când au beneficiat pe merit de un penalti. Pe care însă l-au ratat cu nonşalanţă, iar până la final nu s-a mai întâmplat nimic deosebit. Cu excepţia unei eliminări, pentru un jucător de la Minerul Berbeşti, în minutele de prelungiri, atunci când nimic nu mai conta. S-a terminat aşadar 0-0, un egal care nu foloseşte nici uneia dintre cele două echipe.
Practic, cele două echipe s-au încurcat una pe alta, iar câştig de cauză au avut Sportul (care s-a distanţat la 5 puncte faţă de plutonul urmăritoarelor) şi CSM II (singura care în opinia mai multor specialişti din fotbalul judeţean mai poate să dea emoţii trupei pregătite de ceva timp de Cristi Bora). În acest sens, dacă lucrurile nu se vor lămuri până în ultima etapă, campionatul se va încheia chiar cu marele derby Sportul – CSM II, din a 34-a rundă. Atunci când, deja cei de la Sportul să roagă să aibă mai mult de 3 puncte avans. Motivul e lesne de ghicit: le e frică de faptul că de la echipa mare din Zăvoi, Mangalagiu ar putea lua câţiva jucători de valoare pentru a învinge Sportul.

Scandal cu Ilinca şi Comănescu

Simţindu-se oarecum frustraţi că elevii săi au avut meciul în mână, cei din Berbeşti au părăsit terenul abătuţi. Antrenorul Vasile Ilinca şi-a continuat însă tirada la adresa centralului Comănescu, care-a venit să-l liniştească. Spiritele fiind foarte înfierbântate, din spusele martorilor, am aflat că cei doi şi-au spus cuvinte foarte grele. Ba mai mult decât atât, Ilinca susţine chiar faptul că centralul l-a lovit cu capul în gură, la finele partidei: „Ce rost avea ca după meci să vină spre mine. Vestiarul arbitrilor era în altă parte”, spune Ilinca.
Arbitrul Adrian Comănescu este însă de o cu totul altă părere şi răspunde printr-o întrebare: „Credeţi că aş fi fost nebun să-l lovesc pe Ilinca?”. Comănescu mai spune că în calitatea sa de secretar al Comisiei Judeţene de Acţiune împotriva violenţei în Sport avea tot dreptul să meargă şi să încerce să-l calmeze pe Ilinca. „Preşedintele acestei comisii pe întregul judeţ Vâlcea este subprefectul Vâlcii, Radu Renga. Eu sunt secretar, aşa că e normal să iau atitudine atunci când se încearcă încălcarea normelor de fair-play”, susţine Comănescu.
Pentru că s-a simţit extrem de lezat de acuzaţiile proferate la adresa sa de către Vasile Ilinca, arbitrul Adrian Comănescu a relatat totul în raportul său de arbitraj. Ba chiar, se pare că a depus şi un memoriu suplimentar. Eventualele sancţiuni, dacă va fi cazul, vor fi luate în şedinţa de marţi, 25 aprilie, a Comisiei de Disciplină.
Altfel, mai trebuie spus că ambii „combatanţi”, Ilinca şi Comănescu, au trecut în zilele imediat următoare meciului de miercurea trecută prin biroul preşedintelui AJF, Pintilie, acolo unde-a oferit detalii suplimentare despre scandalul iscat. Tot cu „talibanul” a stat de vorbă vineri şi observatorul acelui meci, Dumitru Anescu.

Comănescu nu mai vrea la Judeţ

Dezgustat de cele petrecute la meciul Hidroelectra Rm. Vâlcea – Minerul Berbeşti, pe care l-a condus în etapa intermediară de miercurea trecută, arbitrul Adrian Comănescu spune că intenţionează ca pe viitor să se recuze de la toate meciurile la care va mai fi delegat pe plan judeţean. „Am vrut să le dau o mână de ajutor celor de la AJF, am acceptat să conduc acest derby, dar de-acum încolo cred că nu voi mai face acest lucru! Nu mai vreau să am de-a face cu fotbalul judeţean”, spune Comănescu.

Lucian Giurcă: „Ne jucăm şansa până la capăt”

În ciuda rezultatului deloc satisfăcător, care-a anulat momentan speranţele echipei pe care-o pregăteşte de a mai atinge locul 1 la finele actualului sezon, antrenorul Lucian Giurcă nu se dă bătut: „Jucăm până la capăt. Fie că avem mai puţine şanse, fie că avem mai multe, nu ne oprim aici. Oricum, abia acum încep meciurile grele şi pentru Sportul. Cred că cel mai bun culoar îl are CSM-ul. Noi avem un program dificil în continuare. După Vartex urmează Şirineasa. Vom vedea ce va mai fi”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button