Liga III

Victorie la limită

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Soda Ocna Mureş 1-0 (0-0)

După trei succese consecutive în campionat, a venit meciul cu Inter Blaj, în care vâlcenii au fost aduşi cu picioarele pe pământ, pierzând de o manieră categorică, cu 3-0. Prin prisma acestui lucru, atmosfera în sânul echipei nu era deloc una detensionată, pentru că urma un alt adversar de temut, Soda Ocna Mureş, echipă cu care în sezonul trecut Oltchim-ul chiar se bătea pentru primul loc. Iar acum se situau undeva între primele cinci echipe ale seriei. Aşa că orice era posibil în acest meci disputat vineri, 6 aprilie, la Brezoi. Se întâlneau două echipe considerate a fi bune, se aştepta un joc mai deschis, cu mai multe ocazii de poartă. Î

nsă niciuna dintre cele două grupări nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor din acest punct de vedere. De fapt, în prima repriză oaspeţii nu s-au văzut mai deloc în teren, însă nici vâlcenii n-au reuşit mare lucru. Am consemnat poate un plus la capitolul posesie. În rest nicio acţiune mai importantă. Doar şuturile lui Olaru şi Zgăbăruş, primul deviat pe lângă bara laterală, iar cel de-al doilea puţin peste transversală. Apoi a mai fost o fază în careul advers la care elevii lui Gaiţă au cerut penalti, pentru ca mai spre finalul reprizei Vlădoi să se evidenţieze printr-o minge interceptată din piciorul adversarului. Şi după pauză lucrurile au stat cam la fel. Totuşi, s-a văzut mai multă determinare din partea ambelor grupări. În minutul 46 oaspeţii ne-au avertizat cu un şut periculos, de la vreo 30 de metri, respins cu dificultate de Vlădoi, pentru ca Smedescu, după centrarea bună a lui Glăvan, să dea replica imediat printr-o lovitură de cap spre colţul barei care i-a creat probleme portarului advers, ce a reuşit totuşi să-şi salveze echipa în această fază. Dar nu s-a mai putut opune golului ce a venit în minutul 55, după momente bune de dominare a gazdelor. Creangă a şutat spre poarta adversă, balonul a fost respins, vâlcenii cereau şi acordarea unei lovituri de pedeapsă, însă mingea a ajuns la Negrescu care-a adus Oltchim-ul în avantaj: 1-0. Până la final nu s-a mai remarcat decât centralul partidei. A acordat al doilea cartonaş galben unui jucător oaspete, i l-a arătat şi pe cel roşu, dar n-a dispus evacuarea acestuia din incinta terenului de joc. Iniţial, nimeni n-a ştiut ce s-a întâmplat. A continuat jocul, mingea se afla în careul celor de la Ocna Mureş când arbitrul a fluierat din nou. Spectatorii (aflaţi în număr destul de mare la Brezoi) au crezut că e 11 metri pentru Oltchim, însă centralul acordase minge de arbitru pentru că şi-a dat seama că jucătorul eliminat nu părăsise terenul de joc. Am avut câteva minute de superioritate numerică, însă n-am reuşit să majorăm avantajul, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria la limită a vâlcenilor .
Au arbitrat: Tudor Marchiş (Gherla) – la centru, ajutat la cele două linii de Adrian Iancu (Cluj-Napoca) şi Nicolae Herţia (Câmpia Turzii). Observator: Ion Poiană (Urziceni).
Pentru FC Oltchim Rm. Vâlcea au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Marinescu, Zgăbăruş, Nuţu, Olaru, Negrescu, Creangă, Preda, Smedescu. Au mai jucat: Pană, Bolcu, Nicorici şi Dănuleţ.

„Chimiştii” s-au putut bucura liniştiţi de sărbători

Antrenorul Costel Gaiţă se temea de meciul cu Soda Ocna Mureş, mai ales pentru că acesta s-a disputat chiar înainte de Paşti. Un eventual insucces le-ar cam fi stricat aceste sărbători. Dar s-a întâmplat să fie bine, Oltchim-ul să câştige, aşa că n-au fost motive de tristeţe în tabăra vâlceană. „E adevărat că jocul nu a excelat la capitolul spectacol, dar important e că am reuşit să obţinem o victorie în faţa unei echipei bune din această serie. Dacă centralul ne-ar fi dat 11 metri în prima repriză, poate că altfel era desfăşurarea jocului. Oricum, echilibrul s-a rupt prin Negrescu. El a reuşit să facă diferenţa. A fost bine că nu ne-am stricat sărbătorile”, a declarat Gaiţă care, după mulţumirile aduse conducerii administrative a clubului pentru sprijinul acordat echipei, a mai ţinut să atenţioneze şi că pentru FC Oltchim „urmează alte jocuri dificile, dar care trebuiesc câştigate. Trebuie să ne pregătim pentru a ieşi învingători în toate meciurile”. Şi asta ar cam fi soluţia pentru a creşte cât mai mult şansele de a fi realizat obiectivul trasat, adică locul 2.

Mihai Diculoiu n-a fost mulţumit de prestaţia echipei vâlcene

O victorie importantă, în faţa unui adversar de primă mână din seria a V-a, cea în care este angrenată FC Oltchim. Totuşi, acest lucru n-a fost de ajuns pentru preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului vâlcean, inginerul Mihai Diculoiu care şi-ar fi dorit de la băieţii coordonaţi de Gaiţă şi Lazăr, pe lângă cele trei puncte pe care, de altfel, le-au câştigat, şi o prestaţie de înalt nivel calitativ. „Sunt trei puncte, dar nu se joacă nimic. Adversarul a fost la un moment dat în 10 jucători şi noi n-am putut să speculăm asta. Nu mai sunt pregătiţi fizic. Chiar dacă am câştigat, ne-am făcut de râs. Îmi cer scuze faţă de spectatorii de la Brezoi că n-am putut să le oferim spectacol. Oricum, fiecare dintre jucători ar trebuie să-şi facă analiza, să se pregătească pentru că vin juniorii din urmă şi-i vor scoate din echipă”, a menţionat Diculoiu la finalul partidei dintre FC Oltchim şi Soda Ocna Mureş.

FRF-ul programase etapă în ziua de Paşti

Marţi, 10 aprilie, ca toate echipele de Liga a III-a, şi FC Oltchim Rm. Vâlcea ar fi trebuit să onoreze meciul pe care-l avea programat în deplasare, la Transil Tg. Mureş. La începutul sezonului, când s-a stabilit programul competiţional, nu se ştia că Paştele va cădea pe 8 aprilie, astfel că Federaţia Română de Fotbal a inclus o intermediară ce ar fi trebuit să se desfăşoare pe 10 aprilie, adică în cea de-a treia zi a Paştelui. Săptămâna trecută a avut loc o întrunire la Federaţie în care a fost remediată problema, intermediara fiind amânată până pe 24 aprilie. Asta neînsemnând că meciul cu Transil Tg. Mureş se va juca atunci. Întâlnirile îşi vor urma cursul normal.

Pe 13 aprilie, cu Transil Tg. Mureş

Oltchim-ul va juca vineri, 13 aprilie, în deplasare, cu Transil Tg. Mureş. Un meci dificil, împotriva unei echipe care vine după un succes important, realizat tot pe teren propriu. În etapa trecută au învins, cu 2-0, ocupanta locului 2 în campionat, Mureşul Deva, care, o dată cu acest insucces, a cam ieşit din lupta pentru promovare, rămânând în continuare pe poziţia secundă, dar la diferenţă mare, de 9 puncte, de prima clasată. Aşa că e un semnal de alarmă pentru Gaiţă şi compania, dacă adversarul din următoarea etapă a reuşit să învingă o echipă ce nu mai consemnase în acest campionat, în cele 22 de etape desfăşurate până la ora jocului, decât 3 înfrângeri. După această dispută pentru vâlceni vor urma alte două meciuri grele, ambele pe teren propriu.

Negrescu va lipsi de la meciul de vineri

Tică Negrescu, a cărui prestaţia a fost apreciată în mod deosebit de antrenorul Gaiţă la sfârşitul meciului cu Soda Ocna Mureş, va absenta în următoarea deplasare pe care Oltchim-ul o are programată la Tg. Mureş. În partida de la Brezoi în care a reuşit să înscrie singurul gol al meciului, a fost avertizat de centralul Marchiş, astfel că ajuns la cel de-al patrulea cartonaş galben, lucru ce atrage suspendarea, din oficiu, pentru o etapă. Deocamdată, absenţa lui Negrescu, ar cam fi singura indisponibilitate pentru meciul cu Transil. Asta în cazul în care Tudorică, Şorega sau Băiţa se vor reface după accidentările suferite, ce i-au ţinut departe de teren în ultimele zile.

A fost ultimul meci în „exil”?

De vreo lună de zile FC Oltchim Rm. Vâlcea tot joacă în deplasare. Pe lângă meciurile programate de drept a se disputa pe terenul echipelor din alte judeţe, au mai fost alte două întâlniri pe care elevii lui Gaiţă şi Lazăr au fost nevoiţi să le dispute pe un alt teren decât cel propriu. Au jucat mai întâi pe „Municipalul” din Zăvoi, iar acum, în etapa de vineri, 6 aprilie, la Brezoi. Ambele meciuri s-au încheiat fericit pentru vâlceni, chiar dacă aceştia au afirmat că s-au simţit ca şi când ar fi jucat în deplasare. Partida cu Soda Ocna Mureş se pare că ar fi fost ultima programată pe teren propriu, dar pe care „chimiştii” au jucat-o altundeva decât pe propria bază. Conforma estimărilor ar mai fi doar câteva zile până când se va juca din nou fotbal pe terenul de la Oltchim. Săptămâna viitoare vâlcenii din Liga a III-a vor reveni „acasă”.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button