Politica

Paul Păcuraru, luat la întrebări de Emilian Frâncu

Nici nu s-a instalat bine în fotoliul de ministru al Muncii, că liberalul Paul Păcuraru a şi fost luat la întrebări, chiar de către colegii săi de partid. Activ cum îl ştim şi curios din fire, deputatul vâlcean Emilian Frâncu s-a pus pe scris şi i-a trimis lui Păcuraru o scrisoare plină de întrebări. Tema: Depunerea registrelor generale de evidenţă a salariaţilor. „Conform legii, începând cu data de 1 ianuarie 2007, registrul general de evidenţă electronică a salariaţilor a intrat în utilizare, cu menţiunea că data de 31 martie 2007 s-a stabilit drept termen-limită de depunere, de către angajatori, a evidenţelor la Inspectoratele Teritoriale de Muncă din ţară.

În acest moment, datorită proastei organizări şi gestionări a acestei activităţi, mai mult de jumătate dintre angajatori nu au reuşit să se conformeze termenului limită-stabilit, ei fiind astfel, cel puţin teoretic, pasibili de amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei.
Nu voi putea niciodată să înţeleg de ce a fost nevoie ca, timp de 8 ore pe zi, reprezentanţii a sute de mii de firme şi instituţii să se înghesuie la cozi interminabile la sediile ITM din întreaga ţară, când ar fi fost mult mai simplu ca aplicaţia electronică să le fi fost pusă la dispoziţie pe internet, pe site-ul ministerului, iar alocarea parolelor de acces să li se fi făcut din oficiu, pe baza unei aplicaţii on-line. Având în vedere cele exprimate aici, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicaţi ce măsuri veţi lua pentru remedierea situaţiei moştenite de la predecesorul dvs. şi care va fi termenul-limită până la care veţi prelungi posibilitatea de depunere a evidenţelor electronice menţionate”, se arată în documentul trimis ministerului.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button