Politica

Liberalii le cer directorilor democraţi să demisioneze din fruntea instituţiilor

• Schimbarea guvernului se lasă cu presiuni în teritoriu
• soarta pediştilor vâlceni va fi hotărâtă la sfârşitul acestei săptămâni

Şutul în fund dat democraţilor de către premierul Tăriceanu a fost un bun motiv pentru aceştia de a se victimiza definitiv şi a căuta noi noduri în papură. De asemenea, transformarea Executivului a dat şansa liberalilor de a plăti poliţe foştilor colegi de guvernare. Pentru că o grămadă de posturi din administraţia centrală şi locală sunt ocupate încă de reprezentanţi ai PD, liberalii vor avea timp de câteva luni de zile, cel puţin, o ocupaţie interesantă: să-i înlocuiască pe aceştia cu urmaşii lui Brătianu.
La Vâlcea, lucrurile sunt cel puţin tulburi din acest punct de vedere.

Dacă ţinem cont de faptul că în judeţ democraţii senatorului Dorel Jurcan deţin nu mai puţin de 15 posturi în instituţiile deconcentrate (directori plini şi adjuncţi), realizăm că PNL va avea activitate. Totuşi, deocamdată preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Emilian Frâncu spune că nu s-a luat încă o decizie în partid în ceea ce priveşte înlocuirea democraţilor din instituţii. „Nu s-a hotărât încă nimic. Alianţa D.A. funcţionează la Vâlcea. După o discuţie cu colegii din PD vom vedea ce decizii vom lua”, ne-a declarat telefonic liderul liberal. Totuşi, Frâncu spune că acolo unde rezultatele şefilor de instituţii sunt proaste iar presa a semnalat deficienţe majore, aceştia vor fi schimbaţi, indiferent de partidul din care fac parte. Printre aceştia se numără şi şeful ITM, Ion Nicolăescu.
Deşi senatorul Dorel Jurcan, preşedinte al PD Vâlcea, declara recent pentru un cotidian central că în cazul în care PD ar pleca de la guvernare, toţi democraţii vor demisiona din funcţiile deţinute în administraţie, colegii acestuia sunt de altă părere. Vicepreşedintele organizaţiei, Samoil Vâlcu, totodată preşedinte al PD Călimăneşti, nu vede nici un motiv pentru care pediştii ar trebui să-şi facă bagajele. „Oamenii noştri rămân pe funcţii. Păi ce, liberalii au câştigat ceva alegeri? Deocamdată directorii democraţii rămân. Ne vom întâlni cu colegii liberali la sfârşitul acestei săptămâni să vedem ce hotărâm. Ne-am dori să funcţioneze Alianţa la Vâlcea, pentru că nu vrem să facem un pact cu PSD”, ne-a declarat Vâlcu.
Surse din PD Vâlcea ne-au informat că liberali din eşalonul II al organizaţiei s-au dus deja la directori democraţi pentru a-i convinge să demisioneze. Mai exact, este vorba despre Direcţia Sanitar Veterinară şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Cei doi directori nici nu au vrut să audă de demisii. Acelaşi lucru s-a întâmplat, potrivit aceloraşi surse, şi cu şefii Autorităţii Rutiere şi Direcţiei Apelor Olt. În aceste ultime cazuri, liberalii susţin că nu s-a ţinut cont de propunerile lor privind numirea unor liberali în funcţiile de conducere, aceste posturi revenindu-le lor încă din 2004.
Octavian HERŢA 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button