Alte sporturi

Festivalul de muzica usoara „Ecouri Dragasenene” – un nou succes al clubului copiilor din Dr

Festivalul de muzică uşoară „Ecouri Drăgăşenene” – un nou succes al clubului copiilor din Drăgăşani

Sâmbătă 18 noiembrie 2006, Casa de Cultură a municipiului Drăgăşani a găzduit Ediţia a II-a a Festivalului interjudeţean de muzică uşoară pentru elevi „Ecouri Drăgăşenene”, organizat de Clubul Copiilor din Drăgăşani, împreună cu IŞJ Vâlcea. Festivalul s-a bucurat de prezenţa cunoscutului compozitor Dumitru Lupu, de altfel şi preşedintele juriului, dar şi de tinere talente care au concurat pe trei categorii de vârstă. De la Palatele Copiilor din Craiova, Tg. Jiu, Piteşti, Rm. Vâlcea, Cluburile Copiilor din Costeşti, Călimăneşti, Topoloveni şi de la şcolile de artă din Piteşti şi Rm. Vâlcea, concurenţii au demonstrat că muzica uşoară dispune de multe talente care, cultivate, pot ţine capul de afiş al multor evenimente de acest gen.
Câştigătorii acestui festival au fost: la categoria 7-10 ani – Ştefania Ghiţă (de la Palatul Copiilor din Craiova, pregătită de Dumitru Iliuţă), la categoria 11-14 ani –  Elena-Violeta Popescu (Clubul Copiilor Costeşti, pregătită de profesorul Sofia Vasilescu), la categoria 15-18 ani – Isabelle Vlădoiu (Palatul Copiilor Piteşti, pregătită de profesorul Nicu Popa). Trofeul festivalului din acest an a revenit Alexandrei Bădoi (de la Palatul Copiilor din Târgu- Jiu, pregătită de profesorul Laurenţiu Pănoiu). Întregul eveniment a fost posibil cu ajutorul primăriei municipiului Drăgăşani – reprezentată de Gheorghe Iordache şi Consiliul Local, cofetăriei Geli SRL – Ion Căpraru, Sc Nycoil – Nicu Ioana,  APT Tineret – profesor Adrian Burlan, SC Venias SRL – dl. Veşteman, iar trofeele din ceramică au fost oferite de SC Amfoceramic SRL Lungeşti – graţie familiei Dogaru.
Realizatorul acestui spectacol, profesoara Adriana Tănasie – directoarea Clubului Copiilor din Drăgăşani, a mulţumit în cuvântul său echipei tehnice SC Zenit Concert, care a asigurat sonorizarea şi luminile, postului TV „România de Mâine” (TVRM), care a preluat imagini de la acest festival, membrilor care şi-a făcut timp pentru a urmări în municipiul Drăgăşani tinere talente, viitorul muzicii uşoare româneşti.

Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button