Politica

Emilian Frâncu contraataca

Emilian Frâncu contraatacă

 

„Am fost surprinşi neplăcut de declaraţiile televizate ale unor colegi strânşi în jurul domnului Gheorghe Flutur în ziua de 17 noiembrie 2006. Considerăm că momentul a fost ales tocmai când Guvernul are cel mai mult nevoie de sprijin pentru promovarea Bugetului pe anul 2007, ceea ce ne face să credem că acţiunea a avut drept scop doar destabilizarea PNL şi crearea unei crize politice la nivel naţional, care să forţeze eventual căderea Guvernului”, se afirmă într-un comunicat de presă transmis de PNL Vâlcea, după o consultare a forurilor de conducere din organizaţia lui Emilian Frâncu. Liberalii vâlceni îşi menţin sprijinul pentru actuala conducere a PNL, aleasă la Congresul din februarie 2005 şi resping ferm ideile lansate prin „Platforma Stolojan-Stoica”. În acest sens, s-au strâns până acum, respectiv în două zile, 261 de semnături din partea preşedinţilor şi a filialelor din 52 de localităţi, precum şi de la numeroşi primari, viceprimari, consilieri judeţeni, municipali, locali, directori şi alţi lideri PNL din judeţ. „Unitatea” pe care o clamează susţinătorii iniţiativei promovate de domnul Gheorghe Flutur se traduce în judeţul nostru, în opinia liberalilor vâlceni, prin cererea de înlăturare a actualei conduceri „legitim alese în judeţ”. „Ce fel de dialog se poate iniţia în aceste condiţii? Dorim cu toţii ca Biroul Permanent Central al PNL să îşi clarifice rapid poziţia faţă de cei care nu respectă STATUTUL şi deciziile partidului pentru a ne putea continua normal activitatea politică. Liberalii vâlceni sunt pentru păstrarea identităţii partidului, iar orice dialog va trebui să pornească de la respect reciproc şi nu de la astfel de acţiuni cu iz de şantaj”, a cerut PNL Vâlcea. Emilian Frâncu a criticat din nou luni atitudinea deputatului Petre Ungureanu, reamintim că „frustrările” acestuia au pornit de la faptul că, în timpul vizitei premierului la Vâlcea, acesta nu a fost invitat să stea la prezidiu.

 

Pentru cine trage clopotele Mirciulică?

 

„Repet, nu este vina mea. Am discutat zilele acestea cu Bebe şi am stabilit să încetăm cu atacurile grosiere. El tot continuă să-mi ceară demisia, dar nu înţeleg de ce se leagă de starea mea de sănătate, de familia mea. Legat de Platforma S-S, v-am mai spus, şi eu ţin la Stolojan, dar ţin mult mai mult la PNL. Iarăşi, nu pot să nu remarc faptul că Bebe, la inaugurarea River Plaza, i-a ridicat osanale primarului Gutău. I-a mai urat să demoleze şi să construiască, să construiască şi să demoleze. Pe mine, unul, mă interesează ca tot ceea ce se construieşte să fie şi legal. Nu sunt împotriva investiţiilor… Nu-l înţeleg nici pe primarul Gutău, care este tot arogant, chiar şi după întâmplarea nefericită de care a avut parte. Încă o dată spun, mă bucur că s-a întors, dar văd că a început cu stângul. Am informaţii că l-a repus în funcţie la pieţe pe acelaşi individ. Dacă este adevărat, este un abuz, mai ales că acel om nu are studii superioare, cum se cere pentru acel post. Acum vrea să schimbe AGA de la Acvarim. În tot acest timp, văd însă că nu are nimic să-i reproşeze directorului Mesea, omul său de casă, cel responsabil pentru pierderea procesului cu ROSAL. M-a uimit şi declaraţia lui Prigoană, care a mărturisit că l-a vizitat la puşcărie pe Gutău. Este ceva grav, de domeniul DNA… Nu cumva neprezentarea lui Mesea la proces a fost aranjată, iar la Aiud s-a negociat pe marginea salubrizării în Râmnic? Îmi pun şi eu această firească întrebare, la fel ca mulţi alţii”, a precizat Emilian Frâncu.

 

Ungureanu, sfătuit să candideze în alt judeţ

 

Dacă până în data de 23 noiembrie nu renunţă la platforma Stolojan-Stoica, deputatul liberal Petre Ungureanu riscă să fie dat afară din sediul PNL Vâlcea, acolo unde îşi are biroul parlamentar. Preşedintele organizaţiei, Emilian Frâncu spune că dacă nu revine la normalitate, Ungureanu va fi scos în stradă. „În acel moment (23 noiembrie – n.r.), nu poţi lăsa spaţiul tău să fie cotropit de şobolani. Vii cu gazul lacrimogen şi îi dai afară”, a mai declarat Frâncu în cadrul unei conferinţe de presă. Deşi a mărturisit că a fost momit de premierul Tăriceanu cu un loc pe listele PNL pentru Parlament, deputatul Petre Ungureanu ar putea fi nevoit să candideze la alegerile viitoare într-un alt judeţ. Liderul PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, le-a povestit jurnaliştilor că l-a îndemnat pe Ungureanu să revină la sentimente mai bune, altfel va trebui să-şi caute „steaua” în altă parte. „I-am spus: măi Bebe, acest scaun de deputat poate fi obţinut şi în alt judeţ. Acum, ce vină am eu că Bebe crede într-o altă stea?! Eu tot preşedinte de filială sunt, indiferent că PNL este condus de Tăriceanu, Flutur sau Stolojan. Oricum, am căzut de acord cu Bebe să încetăm atacurile grosiere şi să ne susţinem civilizat punctele de vedere”, a declarat Emilian Frâncu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button