Liga II

Ultimul meci dificil din tur

Minerul Lupeni – CSM Rm. Vâlcea

 

Ultimul meci dificil din tur

 

Pe un drum ascendent, după cele trei succese consecutive dobândite în Liga Secundă, „municipalii” abordează partida de sâmbătă, 18 noiembrie, de la Lupeni, cu gândul că în primul rând nu au nimic de pierdut. Au trecut zilele grele, echipa vâlceană a ajuns acum pe un loc liniştit, s-a îndepărtat la timp de zona periculoasă a nisipurilor mişcătoare, are şi-n clasamentul „adevărului” un „minus 1” deloc îngrijorător, aşa că din punct de vedere moral lucrurile se prezintă cât se poate de bine. Rămâne de văzut însă dacă, văzându-se cu sacii în căruţă, cu salariile şi primele de joc achitate la zi, fotbaliştii pregătiţi de Costel Pană şi Dumitru Teleşpan vor mai ajunge să se şi dăruiască pe teren pentru a smulge măcar un punct din această deplasare.

„Îmi doresc ca-n meciurile care-au mai rămas de jucat până la finalul turului să câştigăm obligatoriu acasă cu FC Baia Mare şi să scoatem cel puţin încă un punct la Lupeni. Un eventual „zero” la „adevăr” la finele turului ar fi un bilanţ satisfăcător pentru CSM”, a mărturisit antrenorul Costel Pană după întâlnirea câştigată săptămâna trecută în faţa celor de la Poli II Timişoara.

Faţă de precedenta deplasare a „municipalilor” la Unirea Dej, când CSM-ul s-a impus cu 2-1, datele problemei sunt acum cu totul altele. Minerul Lupeni constituie o formaţie extrem de incomodă, iar pe teren propriu pierde destul de greu puncte. Rezultatele excelente de până acum nu sunt deloc întâmplătoare, iar poziţia pe care gruparea din Lupeni o ocupă în clasamentul Seriei a II-a este revelatoare.

Dacă vâlcenii nu vor pierde la finele săptămânii, atunci vor ajunge să bifeze cel de-al cincilea meci consecutiv fără înfrângere. Suita fericită de meciuri cu puncte ale trupei din Zăvoi a început în etapa a 12-a, la Mediaş, atunci când elevii lui Pană şi Teleşpan au făcut 0-0. Au urmat apoi cele trei victorii cu Dacia Mioveni (2-1, acasă), Unirea Dej (2-1, deplasare) şi Poli II Timişoara (1-0, acasă). În ultima etapă a turului, seria de meciuri pozitive ale „municipalilor” ar putea fi întregită cu un alt succes, în faţa unui adversar accesibil: FC Baia Mare.

 

 

Melcea, în topul golgheterilor

Iosif Melcea s-a instalat confortabil în postura de cel mai bun marcator al formaţiei din Zăvoi, cu cinci goluri la activ. O postură deloc neobişnuită pentru fotbalistul al cărui talent a fost descoperit de profesorul Nicolae Bugheanu, eficacitatea sporită fiind unul dintre atu-urile principale ale lui Melcea. Se ştie că actualul jucător al CSM-ului a marcat peste 40 de goluri într-un sezon pentru Tineretul Rm. Vâlcea, în Divizia D, iar anul trecut, a fost unul dintre artizanii parcursului de excepţie al echipei FC Oltchim în Divizia C. Dacă nu ar fi existat nişte ratări monumentale în câteva meciuri şi mai ales dacă Melcea ar fi fost apt de joc în primele cinci etape ale campionatului, poate că şi numărul golurilor marcate de micuţul fotbalist vâlcean pentru CSM era mult mai mare, iar poziţia în clasament a „municipalilor” ar fi fost desigur superioară celei de acum.

Vi-l mai aduceţi aminte pe Bocăneală?

La meciul de la Lupeni, Costică-Vâlcea le-a rezervat o surpriză de proporţii „municipalilor”. În postura de arbitru de centru, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe… Marius Bocăneală, gălăţeanul care ne-a furat fără milă la meciul din sezonul trecut cu Unirea Urziceni. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Liviu Ciubotariu (Galaţi) şi Costin Florescu (Huedin). În postura de observator se va afla Gheorghe Gavrilă (Brad). (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button