Liga IV

Golurile lui Negoi si Buga au decis învingatoarea

Flacăra Horezu – AS Şirineasa 2-0 (1-0)

Golurile lui Negoi şi Buga au decis învingătoarea

Dacă bat la Horezu intru şi eu în „cărţi” pentru primele locuri”, spunea înaintea meciului din Oraşul Olarilor, primarul şi finanţatorul echipei locale AS Şirineasa, Dan Săraru. De partea cealaltă, trupa lui Costel Chelcea nu avea voie să mai facă nici un pas greşit pentru a nu ieşi din lupta pentru primul loc, obiectiv pe care gruparea din Treapt îl are pentru acest sezon. Un frig pătrunzător şi puţini spectatori în tribune, două echipe preocupate în primul rând de joc, acesta ar fi tabloul unui joc ce a avut în final de toate, ratări, două goluri şi spectacol oferit cel puţin la acest nivel de „actorii” din teren. 

Repriză de „studiu”

Meciul începe cu gazdele în atac, astfel că în minutul 8 centralul Constantin Popescu dictează lovitură liberă pentru horezeni de la circa 20 de metri de poarta oaspeţilor. Nica centrează  şi Buga reia cu capul din 2 metri pe lângă stâlpul din dreapta porţii adverse. În minutul 15, Nistor centrează de pe stânga şi acelaşi Buga trimite cu capul exact în braţele portarului Mihai. „De ce centrează Nistor de acolo, de ce Buga rămâne singur în careu?”, se aud imediat reproşurile primarului Dan Săraru la adresa liniei sale de fund. Minutul 33 aduce o nouă lovitură liberă pentru gazde. Execută Nica, mingea ajunge la Buga care recentrează în careul mic şi Negoi din 2 metri îl ia la ţintă pe portarul oaspeţilor, Mihai. Cu cinci minute înainte de pauză consemnăm şi prima mare ocazie a oaspeţilor. Rachina scapă spre poarta lui Chiriţoiu, trage la poartă , Chiriţoiu respinge, mingea revine la Rachina care reia acum din 10 metri dar peste poartă. Două minute mai târziu se deschide scorul. Nistor face o cursă de circa 20 de metri pe dreapta, centrează (un fel de corner scurt), şi Negoi singur în careul mic îl învinge pe portarul oaspeţilor: 1-0 pentru Flacăra. Câteva minute mai târziu acelaşi Nistor îi pasează lui Buga cel care trimite în poartă, golul fiind corect anulat pe motiv de offside.

Ultimul minut, decisiv

Repriza secundă începe cu  trupa lui Dan Săraru în atac. Cei din Şirineasa se apropie destul de des şi periculos de poarta lui Chiriţoiu, însă nu au puterea să creeze presiune şi apărarea gazdelor se descurcă fără a primi gol. La mijlocul reprizei secunde, Buga trage la poartă din întoarcere, de la circa 20 de metri, mingea lovind însă bara transversală a porţii oaspeţilor. Trei minute mai târziu, Buga şi Nistor se încurcă reciproc, şi deşi Nistor avea prim-planul, Buga îi „fură” acestuia mingea şi o trimite în bară, de data aceasta lateral. Cu 10 minute înainte de final se consumă şi cea mai controversată fază a meciului. Oaspeţii reuşiseră să înscrie însă Popescu a anulat golul considerând că în prealabil un jucător de la formaţia oaspete comisese un fault în atac. Câteva minute mai târziu, atacantul horezean, Buga, nu mai greşeşte ţinta şi reia în poartă o centrare venită de pe stânga. Scor final, Flacăra Horezu – AS Şirineasa 2-0, însă ambele echipe merită felicitări pentru spectacolul fotbalistic oferit.

Popescu, arbitraj excelent

Partida de la Horezu l-a avut la centru pe Constantin Popescu. Experimentat, şi sigur pe el, centralul a avut o prestaţie excelentă, luând decizii sigure şi fără a da senzaţia de nesiguranţă. Perfect şi bine sincronizat cu centralul a fost şi asistentul Vasile Niculicioiu. De partea cealaltă, însă, celalalt asistent, Claudiu Cârstea, a greşit în dese rânduri. De altfel, în momentele în care nu ştia ce să arate, Cârstea ridica fanionul dar îl lăsa pe central să ia decizia finală, după care arăta şi el direcţia decisă de Popescu. Cârstea a greşit în special la semnalizarea poziţiilor de offside, dar şi în diferite momente critice la meciului, când l-a lăsat pe central să ia decizia finală. Au evoluat formaţiile: Flacăra Horezu – Chiriţoiu – Pătularu, Ciontea, Pătroi, Dina, Nistor, Nica (Porumbescu), Negroi (Bălăşcuţă), Buga, Grecu şi Băcanu. Antrenor Costel Chelcea. AS Şirineasa: Mihai – Niţulescu, Marga, Borcan, Negrea, Sporea, Rachina, Cătălin Săraru (Iordache M.), Istratie (Marin), Bădălan şi Căpătan (Streinu). Antrenor Viorel Ciofâcă. Observator din partea AJF Vâlcea a fost domnul Tache Bolovan, din Drăgăşani.

Tânărul Mihai l-a înlocuit cu brio pe Mărăcine

Înainte de a pleca din Rm. Vâlcea, spre Horezu, primarul Dan Săraru a observat că nu apăruse un jucător de bază al echipei sale, portarul Mărăcine. Săraru a încercat să-l sune pe acesta însă Mărăcine a fost de negăsit la telefon. „Are oarecum circumstanţe atenuante pentru că joi mi-a spus că e accidentat. Însă, corect era să mă anunţe că nu poate veni”, a spus, supărat, primarul Săraru. Apoi acesta s-a consultat cu antrenorul echipei, Viorel Ciofâcă, astfel că cei doi au trebuit să recurgă la varianta titularizării în poartă a tânărului Mihai. „Mihai are şansa să arate acum ce poate”, a spus apoi primarul Săraru. Jucător născut în 1990, Mihai a avut o evoluţie foarte bună în partida de la Horezu. S-au remarcat de asemenea, de la oaspeţi, fundaşii Marga şi Niţulescu. La jumătatea reprizei secunde a intrat în teren şi Marin („Foancă”), acesta, deşi revenit după o pauză de doi ani, dovedind că „ştie cu minge”, cum spun fotbaliştii”. De asemenea, la încălzirea dinaintea startului partidei, deşi era anunţat titular, Stoian a spus că nu poate juca, astfel că Săraru a fost nevoit să-l înlocuiască în ultimul moment cu tânărul Căpătan.

La doar 16 ani, Cătălin Săraru titular la „D”

După ce multă vreme şi-a făcut junioratul la Centrul de Copii şi Juniori al Clubului Oltchim, tânărul Cătălin Săraru a fost transferat de tatăl său, primarul Dan Săraru, la divizionara D din localitate, AS Şirineasa. Născut în 1990, Cătălin a fost titular în meciul de la Horezu şi a jucat bine timp de 85 de minute, pe final acesta fiind înlocuit cu Marius Iordache. Primarul Dan Săraru mai are un fiu care este la grupa de juniori a Clubului CSM Rm. Vâlcea, antrenată de Cristi Lazăr. Grupa respectivă este lider incontestabil în campionatul în care evoluează şi joacă la sfârşitul acestei săptămâni derbiul cu FC Oltchim.

Relu Nica, supărat că a fost schimbat

În momentul în care a ieşit să inspecteze terenul, înainte de a da drumul la joc, centralul Cătălin Popescu a observat că jucătorii ambelor echipe aveau jambierii de aceeaşi culoare, albă. Cum horezenii erau gazde, aceştia au trebuit să-i schimbe cu unii de culoare roşie. Altfel, în debutul meciului, Costel Chelcea l-a certat pe jucătorul său, Dina, acesta având la un moment dat intenţia de a părăsi terenul. Până la urmă Dina a rămas în teren şi a jucat până la final. În schimb, mijlocaşul  Relu Nica a fost extrem de supărat în momentul în care a fost schimbat de Chelcea. „Dintre toţi ăştia de pe teren mă văzuşi numai pe mine, de parcă eu aş fi jucat cel mai prost”, i-a reproşat Nica lui Chelcea în momentul în care a ieşit de pe teren. În schimb, Chelcea i-a reamintit lui Nica faptul că pentru Flacăra urmează un meci greu, sâmbăta viitoare la Rm. Vâlcea cu CSM II şi că l-a schimbat pe acesta pentru a-l menaja în vederea disputei din Zăvoi.

Horezenii au trimis mingea în bară de 6 ori

La puţine minute de la reluare, „Pitucu’”, Rachina, s-a accidentat destul de serios la piciorul stâng. Atacantul echipei din Şirineasa a cerut chiar schimbarea însă primarul Dan Săraru l-a ajutat să se bandajeze şi l-a ţinut în teren tot meciul. Antrenorul Ciofâcă i-a sugerat chiar lui Rachina să facă mai multe curse pe stânga pe considerentul că adversarul său de pe acea parte nu prea ar sta bine la capitolul condiţie fizică. Rachina a ascultat sfatul lui Ciofâcă şi a creat chiar de mai multe ori pericol la poarta adversă prin incursiunile pe care le-a făcut pe partea stângă a atacului echipei sale. De partea cealaltă, gazdele au trimit de şase ori mingea în bară, patru astfel de „reuşite” fiind semnate de Buga, alte două de Nistor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button