Acasă Liga IV Arbitrul Stanca, persona non-grata la Zatreni

Arbitrul Stanca, persona non-grata la Zatreni

103
0

După ce le-a anulat un gol valabil în meciul cu Forestierul Băbeni,

Arbitrul Stanca, persona non-grata la Zătreni

În pofida faptului că la începutul sezonului Olteţul Zătreni era considerată o grupare condamnată la retrogradare, gruparea din sudul judeţului a avut până acum, în acest tur de campionat, evoluţii cât se poate de satisfăcătoare. Nu de puţine ori, zătrenarii le-au şi pus probleme deosebite inclusiv „granzilor” din Liga a IV-a, aşa că dorinţa oamenilor din acea comună a judeţului de a juca în continuare în acest eşalon este pe deplin justificată. Asta dacă nu cumva alţi factori colaterali vor trage echipa din Zătreni în jos. Aşa cum s-a întâmplat de exemplu la ultimul meci susţinut pe teren propriu, cu Forestierul Băbeni (încheiat cu scorul de 3-3), când cei din Zătreni consideră că au fost dezavantajaţi clar de arbitrul Gheorghe Stanca, pe care l-au acuzat în termeni duri de faptul că le-a anulat un gol perfect regulamentar.

„La 2-1, arbitrul Stanca ne-a anulat un gol valabil, se făcea 3-1 şi poate alta era soarta partidei. I s-a părut că e ofsaid, deşi arbitrul de la linie nici măcar nu a ridicat steagul în acea fază”, ne-a declarat profesorul pensionar Gheorghe Popescu, un apropiat al grupării din Zătreni, care-a adăugat apoi: „Stanca nu se află la prima ispravă de acest gen împotriva echipei noastre. Am avut conflicte cu el şi anul trecut. Din păcate, am auzit că nu doar cu noi greşeşte, ci şi prin alte locuri. Nu ştim de ce-l mai ţine AJF-ul pe acolo, e un arbitru slab, nu vede fazele corect, nu ştie să se consulte cu tuşierii, trece peste semnalizările acestora. Dacă nu are înclinaţie pentru această meserie de arbitru să se lase! Să se ducă domne’ la treaba lui!”.

Altfel, Gheorghe Popescu spune că dacă prestaţia lui Stanca va fi repetată şi de alţi arbitri, atunci la Zătreni se poate lua în calcul inclusiv retragerea din campionat. „Primarul comunei a spus că retrage echipa din campionat dacă arbitrii vor continua să ne fure într-un asemenea hal, nu mai vrea să arunce banii pe fereastră degeaba”, concluzionează profesorul din Zătreni.

Nicolae CIUCESCU