Liga IV

STIRI – Liga a IV-a

ŞTIRI – Liga a IV-a

Etapă liniştită în Liga a IV-a

* doar patru cazuri, aproape fără importanţă, au trecut pe la Disciplină

Pentru prima dată după mai mult timp Liga a IV-a sau mai bine spus etapa desfăşurată în acest eşalon la sfârşitul săptămânii a trecut aproape neobservată din punctul de vedere al incidentelor sau abaterilor de la regulament care nu s-au mai petrecut pe terenurile de fotbal pe care s-au disputat meciuri la acest nivel. Sau cel puţin nu au fost sesizate de arbitri. Pe biroul AJF-ului nu au fost decât patru situaţii rezolvate cu uşurinţă, fără a mai fi necesară confruntarea cu ROAF-ul.
Prima dintre acestea a vizat echipa Olteţul Zătreni, respectiv pe jucătorul Laurenţiu Vâlcu ce a fost eliminat de pe terenul de joc în meciul cu Forestierul Băbeni după ce a primit şi al doilea galben în timpul acestei partide. Sancţiunea dictată de Lazăr, Râmniceanu, Erdely şi ceilalţi membri ai Comisiei de Disciplină pentru abaterile de acest gen de la regulament este de o etapă de suspendare şi 15 lei amendă, cu posibilitatea de a achita atât amenda, cât şi contravaloarea celor două avertismente, respectiv cauţiunea, în cazul în care Vâlcu va dori să joace pentru echipa sa în următorul meci.
Un alt caz judecat la şedinţa de marţi, 31 octombrie, a fost cel al delegatului echipei Electra Rm. Vâlcea, Emil Nicolăescu, care a protestat la deciziile arbitrului în meciul disputat de echipa sa la Horezu, fiind pentru acest lucru trimis în tribună. Asta după ce în etapa trecută antrenorul acestei formaţii, Lucian Giurcă, a avut şi el cam aceeaşi soartă după ce-l contrase verbal pe centralul partidei. Numai că, spre deosebire de antrenor, care a primit doar avertisment şi amendă, delegatul Nicolăescu a fost suspendat pentru o etapă şi amendat cu 50 lei. 
În fine, şi la meciul dintre Minerul Costeşti şi Luncavăţul Popeşti i-a fost reţinut carnetul unui jucător de la oaspeţi, Eugen Toşu, care l-a lovit cu piciorul pe un jucător al gazdelor atunci când jocul era oprit. Pentru acest lucru Toşu va sta pe margine o etapă şi a rămas dator la AJF cu 30 lei. 

Petrolul II a călcat din nou strâmb
* a mai pierdut doi jucători care-au avut o comportare nesportivă
 
În afară de cele amintite a mai fost de analizat doar situaţia a doi jucători de la Petrolul II Drăgăşani, grupare ce a atras din nou atenţia prin actele de indisciplină şi atitudinea nesportivă a celor care apără culorile acestei formaţii. N-a fost vorba de evenimente cu caracter grav, dar pentru că în această rundă de Liga a IV-a nu au mai avut loc şi alte incidente, acesta este singurul caz care poate fi evidenţiat. Aşadar, în partida disputată de „petrolişti” pe teren propriu în compania formaţiei Lotru Brezoi, meci, de altfel, pierdut de drăgăşeneni cu scorul de 5-2, jucătorii Gheorghe Ciortan şi Ion Ciocîia au fost eliminaţi de pe teren. Primul pentru comportare violentă, respectiv lovirea adversarului peste picior, iar cel de-al doilea, Ciocîia, a fost trimis în tribună după ce l-a înjurat pe arbitru. În ambele cazuri sancţiunea dictată de comisie a fost de 2 etape suspendare şi 30 lei amendă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button