Liga III

Sa elimine cineva prelungirile!

Universitatea 1919 Cluj – Oltchim Rm. Vâlcea 1-1 (0-0)

Să elimine cineva prelungirile!

* din nou „chimiştii” au primit gol în ultimul minut

Deplasare lejeră? Nici vorbă de aşa ceva. Oltchim-ul a întâlnit vineri, 27 octombrie, una dintre echipele care nu pierduse decât de trei ori în cele 12 etape disputate până la ora meciului cu gruparea vâlceană. Universitatea 1919 Cluj, cea mai bună echipă de Liga a III-a din oraşul de la poalele Feleacului, se afla în „coasta” formaţiei lui Gaiţă şi Deaconescu, la doar un punct diferenţă în clasament. Meciul se anunţa dificil pentru „chimişti”, însă după cele două puncte pierdute „acasă” cu Gloria II Bistriţa nu era admis un nou rezultat nefavorabil. În prima repriză gazdele nu ne-au pus mari probleme. Doar în două rânduri s-au apropiat mai serios de poarta lui Monea, dar fără vreun efect pe tabela de marcaj. În schimb, în aceste prime 45 de minute Oltchim-ul ar fi putut marca prin Creangă ce a ţintit bara, Glăvan şi Preda ce au rămas singuri cu portarul, dar au ratat. În rest, jocul a fost dominat de „chimişti” în ciuda terenului prost care nu le-a permis să controleze balonul cum şi-ar fi dorit. S-a intrat la vestiare la egalitate, 0-0, însă în partea secundă balanţa a înclinat în favoarea oaspeţilor. Ardelenii au avut tot două ocazii pe parcursul întregii reprize, dar Monea, portarul vâlcean, şi-a făcut datoria. În minutul 56 Oltchim-ul a preluat conducerea după execuţia de la 25 de metri a lui Creangă. Jocul curgea în favoarea noastră, am mai avut câteva oportunităţi de a marca prin Nicorici şi Vali Popa, astfel că nimic nu prevedea finalul meciului. În minutul 93 o greşeală de marcaj a vâlcenilor a dus la pierdea celor trei puncte. Gazdele au marcat, iar apoi, imediat ce jocul a fost reluat, s-a fluierat sfârşitul meciului. Practic, meciul cu „U” Cluj a fost similar celui de la Ocna Mureş când tot la fel, în ultimul minut de joc, Oltchim-ul a pierdut, şi nu doar un punct, ci pe toate cele trei.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Monea – Glăvan, Olaru, Tudorică, Creangă, Nuţu, Negrescu, Roşoagă, Vali Popa, Preda, Nicorici. Au mai jucat: Şorega, Stoica şi Tănăsie.   

Şorega, găsit vinovat pentru golul primit în minutul 93

Pentru partida cu „U” Cluj antrenorii Gaiţă şi Deaconescu nu au putut conta pe mai mulţi jucători care erau folosiţi de obicei ca titulari. Cea mai importantă absenţă a fost cea a fundaşului Octavian Marinescu, plecat cu selecţionata Ligii a III-a la un turneu în Bulgaria. Pe postul său a fost preferat Tudorică ce s-a descurcat bine, însă tehnicienii vâlcenii spun că lipsa jucătorilor Marinescu şi Bărbuţ s-a văzut: „cu ei în teren poate că n-am fi luat gol…”. Apoi antrenorii Oltchim-ului au vrut să le ofere şansa şi altor jucători care se plâng că sunt marginalizaţi şi ar merita mai mult. Astfel, pentru că erau la timona partidei cu ardelenii, pentru a conserva rezultatul consemnat până atunci, au decis să-l introducă în teren şi pe Şorega, dar acesta a dezamăgit. Golul primit în ultimul minut s-a marcat în urma unei greşeli de marcaj a lui Şorega. Cel puţin de această părere au fost tehnicienii vâlceni. Jucătorul „chimist” a făcut însă un joc bun la „Onoare”, unde a şi reuşit să marcheze.

Antrenorii Oltchim-ului şi-au fixat obiectivul:

„Ne dorim să terminăm turul în primele 5”

Meciul cu ardelenii din Cluj a lăsat un gust amar atât antrenorilor, cât şi jucătorilor echipei vâlcene. Asta prin prisma faptului că au fost la un pas de a pleca de sub dealul Feleacului cu toate cele trei puncte. Dar din nou acele minute de prelungiri au fost blestemate pentru gruparea „chimistă”. Puteam câştiga chiar dacă „am jucat pe un teren foarte prost ce nu ne-a permis să construim. Cred că e cea mai proastă suprafaţă de joc din această serie”. „Al nostru e biliard faţă de cel pe care-am jucat. N-am avut nici un fel de condiţii, parcă am fi jucat pe izlaz”, a constatat secundul Marian Deaconescu. Apoi tehnicianul vâlcean a recunoscut că „ne-a fost un pic teamă de acest joc pentru că întâlneam o echipă care se afla la doar un punct în spatele nostru”, dar „nu e un rezultat negativ acest egal, însă am fost dezamăgiţi că am pierdut astfel, în ultima fază a meciului. Cu 3 puncte eram mai sus în clasament. Oricum, obiectivul nostru e să terminăm turul campionatului în primele 5 echipe şi pot spune că, fără probleme, vom reuşi să-l îndeplinim”.

La republicani,

Trupa lui Lazăr a făcut egal cu prima clasată

Săptămâna trecută juniorii republicani ai Oltchim-ului trebuiau să joace pe teren propriu în compania reprezentantelor grupării Poiana Câmpina însă meciurile au fost amânate ca urmare a posibilei existenţe a gripei aviare în localitatea amintită, astfel că tinerii fotbalişti pregătiţi de Lazăr şi Deaconescu au avut mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti cum se cuvine meciurile cu Petrolul Ploieşti. Adversarul „chimiştilor” din etapa desfăşurată duminică, 29 octombrie, la grupa mare se afla pe primul loc, fără vreun rezultat negativ în această ediţie de campionat la republicani, aşa că misiunea elevilor lui Mara era aproape imposibilă, mai ales că jucau în deplasare, la Ploieşti. Dar au reuşit să lase o impresie plăcută şi după această partidă. Seria de victorii a jucătorilor echipei prahovene a fost întreruptă de juniorii A vâlceni, mai precis de Nicorici şi Smedescu ce au marcat pentru Oltchim în meciul terminat la egalitate, 2-2. Şi la grupa a doua tot la fel stăteau lucrurile, în sensul că gazdele erau clasate pe unul din locurile fruntaşe. Aici, Marian Deaconescu şi elevii săi nu au mai avut şansa celorlalţi „chimişti”. Au pierdut cu 2-1 în faţa „petroliştilor” din Ploieşti. Pentru Oltchim a marcat din nou Dănuleţ, golgheterul de la juniori B.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button