Acasă Liga IV STIRI – Liga a IV-a

STIRI – Liga a IV-a

119
0

ŞTIRI – Liga a IV-a

 

 

CSM II Rm. Vâlcea – Vartex Rm. Vâlcea 0-0

 

Spectacol fără goluri

Se spune adesea că tot spectacolul într-un meci de fotbal îl face golul. Probabil aşa e teoretic, însă practic s-a demonstrat sâmbătă contrariul. Pe terenul sintetic din cadrul stadionului Municipal, în faţa a peste 200 de spectatori, trupa lui Gabi Mangalagiu a avut surpriza să constate că Vartex a devenit un adversar incomod de la preluarea ca antrenor a acestei echipe de către Gelu Voica. Teritorial, CSM-ul a dominat meciul, însă la ocazii de gol putem spune că mai clare au fost cele ale oaspeţilor, de la aceştia George Popolan având o evoluţie suspect de bună. În urma acestui rezultat de egalitate „satelitul” celei mai bune echipe de fotbal din Vâlcea nu se apropie de lider şi îşi va disputa în rundele următoare două meciuri capitale pentru a mai avea sau nu şanse la promovare.Minerul Costeşti – Luncavăţul Popeşti 0-1

Succes dedicat poştaşului

La meciul de la Costeşti, echipa oaspete a fost lipsită de aportul primarului Costeş Şerban şi de prezenţa antrenorului Lucian Catargiu. În aceste condiţii rolul de lider i-a revenit poştaşului Cătălin Sima, cel care a decis cine intră în teren. „Ca să nu se supere nimeni, le-am spus că eu nu joc, dar ei să demonstreze în teren că merită să fie titulari” – ne-a relatat Sima. Acesta a schimbat şi stilul de joc, trecându-l în atac pe liberoul folosit de profesorul Catargiu. „Mi-a spus că se simte mai bine acolo, în faţă!” – a explicat poştaşul. Unicul gol al partidei s-a marcat din lovitură de penalty, just acordată pentru un henţ în suprafaţa de pedeapsă. Sima l-a desemnat pe Niţulescu să execute, iar acesta a marcat. „Am avut mare încredere în el deşi e tânăr. Are ceva experienţă pentru că a mai evoluat în Divizia C, la Balş! Să ştiţi că am început cu el ca rezervă, iar acest fapt l-a ambiţionat mai tare când a intrat pe teren” – a motivat ineditul antrenor decizia sa. Succesul s-a obţinut cu multă trudă mai ales că în ultimele 10 minute Luncavăţul a evoluat în inferioritate numerică, fiind eliminat Eugen Toşu, care a ripostat la un fault produs asupra sa. „Minerul Costeşti este o echipă redutabilă şi ambiţioasă, dar a fost surprinsă de modul în care noi am abordat partida. M-a cam dezamăgit de la gazde Peştereanu, el având mai tot timpul câte ceva de reproşat arbitrilor, iar la unele faze a intrat cam tare. În rest, pot spune că am profitat de ghinionul lor. În ultimul din cele patru minute de prelungire, Fiştogeanu a scăpat singur cu portarul gazdelor şi, când să înscrie pentru 0-2, arbitrul Popescu a fluierat sfârşitul meciului! Oricum, importantă este victoria!” –a mai spus Sima. Jucătorii, la final, au spus că-i dedică acest succes şi speră să repete isprava în runda următoare.

FC Govora – Unirea Tomşani 1-0

Uni cu ratările, alţii cu golul!

Gruparea din staţiune, deşi avea mare nevoie de victorie în această partidă, a început ezitant şi se părea că Unirea Tomşani e capabilă să producă surpriza la Govora. N-a fost să fie, iar un merit în acest sens aparţine şi portarului Ştefăneanu, cel care şi-a spălat cu acest prilej păcatele pentru gafele din runda precedentă. Momentul cel mai important al meciului s-a produs atunci când centralul C. Popescu a dictat, just, penalty în favoarea oaspeţilor, iar portarul tomşănenilor a ratat, mai bine spus a apărat Ştefăneanu în doi timpi, după ce iniţial respinsese în faţă. Până la pauză FC Govora a trimis de trei ori mingea în poarta adversă, dar de fiecare dată asistenta Roxana Glăvan a anulat golurile pe motiv de ofsaid. N-am mai fost ofsaid însă, în partea a doua a meciului, atunci când Bodescu a înscris golul victoriei echipei sale. Preşedintele-antrenor Mihai Ciobanu a ţinut să spună că echipa s-a mobilizat şi ca urmare a faptului că s-a simţit prezenţa aproape de acest club a sponsorului Eugen Oteşeanu, directorul hotelului Oltenia din Băile Govora, iar o apreciere în plus trebuie menţionată în privinţa modului în care Gabi Bâzâc, antrenor şi administrator de bază, a pregătit terenul de joc. De cealaltă parte Unirea Tomşani a demonstrat că se apropie încet, dar sigur, de pretenţiile cerute la nivelul Ligii a IV-a. După cum a evoluat în partida de la Govora nu va mai dura prea mult până la prima victorie!