Administratie

INFO – administraţie comuna Muereasca

Ploile au rupt un zid de sprijin în Muereasca
Un zid de sprijin al drumului judeţean 650, care leagă comuna Muereasca de Mănăstirea Frăsinei a fost distrus de inundaţii pe o lungime de 10 metri, motiv pentru care circulaţia a fost deviată. În acest moment se lucrează la zidul de sprijin iar circulaţia se desfăşoară în condiţii bune. Societatea care realizează lucrările este Alex Construct iar primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu are toate motivele să fie mulţumit de felul în care acestea se desfăşoară.

Dispensar comunal în Muereasca
În satul Muereasca de Sus a fost construit un dispensar comunal iar cabinetele au fost deja predate medicilor de familie. Potrivit primarului din Muereasca, Ion Ungureanu, au fost finalizate şi lucrările de reabilitare la şcoli şi s-au asigurat utilităţile la acestea. În satul Muereasca de Jos, şcoala a fost deja dotată cu centrală termică.

Guvernul construieşte o casă în Muereasca
Primăria comunei Muereasca a reuşit să obţină fonduri de la Guvernul României pentru construirea unei case pentru o familie care a rămas fără locuinţă în urma alunecărilor de teren. Deja, lucrările au început. Guvernul a alocat materiale de construcţii în valoare de 350 milioane lei, la care s-au adăugat alte 140 milioane lei, în bani. Restul banilor necesari au fost obţinuţi dintr-o sponsorizare a Mănăstirii Frăsinei iar forţa de muncă este asigurată de localnici.

Mănăstirea Frăsinei, luată cu asalt de turişti
Autorităţile locale din Muereasca au în vedere realizarea unei parcări moderne la Mănăstirea Frăsinei, din cauza numărului mare de turişti care vin săptămânal să viziteze acest celebru locaş de cult. Afluxul turistic a crescut mai ales după reabilitarea drumului dintre Muereasca şi mănăstire, la sfârşitul anului trecut, prin fonduri alocate de guvern. În  zilele de sărbătoare, la Frăsinei ajung peste 1000 de autoturisme.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button