Alte sporturi

Cei mai puternici vâlceni intra în actiune

Cei mai puternici vâlceni intră în acţiune

 

 

Cornel Lupu îşi duce luptătorii la Cupa Muscel

 

De curând s-a desfăşurat la Bucureşti a III-a etapă a Campionatului Naţional de juniori la lupte. În această competiţie sunt angrenaţi şi 10 sportivi vâlceni care reprezintă CSŞ Oltchim. Deplasarea în Capitală nu s-a dovedit a fi fost o simplă vizită pentru că luptătorii lui Cornel Lupu au reuşit să obţină rezultate favorabile care, coroborate cu o comportare bună în următoarea etapă, le-ar putea aduce calificarea în finala întrecerii. Acum s-au clasat la general pe locul V, însă trei sportivi au reuşit să obţină şi locul III. Oricum, până la următoarea etapă ce se va desfăşura la Slatina, acolo unde se vor anunţa şi echipele calificate în finală, antrenorul Cornel Lupu îşi va „încălzi” elevii la Cupa Muscel de la Câmpulung unde au fost invitaţi să participe alături de alte echipe din ţară, printre care se mai află, pe lângă CSŞ Rm. Vâlcea şi cea a Chimiei Rm. Vâlcea, pregătită de Ilie Lupu. Vor fi introduşi în concurs luptătorii Anghel Abuziloaie, Alin Bică, Augustin Didea, Roberto Florin de la CSŞ, iar pentru CS Chimia vor concura Andrei Măndică, Alexandru Măndică, Ovidiu Cojocaru şi Robert Balcan.

 

Halterofilii vâlceni merg la CN de juniori I şi tineret

 

În perioada 23-28 octombrie antrenorul de haltere al CS Chimia Rm. Vâlcea, Gheorghe Dinu, se va afla la Bistriţa unde a fost programată a se desfăşura finala Campionatului Naţional de juniori I şi tineret. Din echipa vâlceană care se va deplasa pentru participarea la această competiţie fac parte sportivii Alexandru Şandru ce va concura la categoria 56 kg, Lucian Vlad (62 kg), Ilie Cherciu (77 kg), Daniel Moldovan (85 kg), Anda Matei (+75 kg), Eliza Mureanu (65 kg) şi Garoafă Ştefan (94 kg). Ei vor ridica greutăţi în vederea obţinerii unor medalii pentru clubul vâlcean. Se aşteaptă o comportare bună în primul rând a Andei Matei, multiplă medaliată în competiţiile precedente, însă nu ar fi o surpriză realizarea unor rezultate de excepţie şi a celorlalţi sportivi. Rezultatele vor fi anunţate într-o ediţie viitoare a publicaţiei noastre.

 

Ion Luciu şi elevii săi, în căutarea primelor medalii la judo

 

Vacanţa a luat sfârşit şi pentru judoka vâlceni de la CS Chimia. După o lungă perioadă de „secetă” de competiţii, se va desfăşura şi prima întrecere din această toamnă. În perioada 20-22 octombrie, la Piteşti, a fost programată a se disputa finala Campionatului Naţional de tineret, unde antrenorul vâlcean de judo de la CS Chimia Rm. Vâlcea, Ion Luciu, se va prezenta cu 8 sportivi. Viorel Pană (categoria +100 kg), Roxana Tudor (+78 kg), Adelina Sturzu şi Valentina Tîrcă la 78 kg, Narcisa Slăvitescu (63 kg), Adelina Popa (63 kg), Albertina Constantin (52 kg) şi Cristina Vasile (70 kg) se vor lupta pentru primele medalii din acest an ale secţiei de judo. Cele mai mari şanse să se claseze pe podium le are Viorel Pană care este în ultimul an la „tineret”. Beneficiază de cea mai mare încredere din partea antrenorului vâlcean datorită experienţei pe care a acumulat-o până acum acest sportiv. Întrecerea nu va fi deloc uşoară pentru că vor intra în concurs şi sportivi ai cluburilor Dinamo, Steaua Bucureşti, Liberty Salonta, CS Iaşi, CS Sibiu, cluburi cu renume în judo-ul românesc.

 

Epure şi Gogoaşe vor boxa la Zalău

 

Urmează o perioadă plină de competiţii pentru sportivii clubului Chimia din Rm. Vâlcea. Preşedintele Dumitru Drăguţă, împreună cu toţi inspectorii de specialitate din cadrul clubului, au dat credit tuturor secţiilor sportive care şi-au manifestat intenţia de a participa la competiţiile organizate în ţară. Astfel, pe lângă haltere, judo, lupte şi alte secţii din diferite sectoare ce vor merge la concursuri începând cu acest sfârşit de săptămână, vor intra în competiţie şi o parte dintre pugiliştii clubului vâlcean. Antrenorul Eugen Petruş a considerat că vor putea face faţă la Cupa României doar doi sportivi. Dumitru Epure şi Florin Gogoaşe sunt cei care vor boxa în perioada 22-28 octombrie pentru un loc pe podium la Cupa României de juniori de la Zalău. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button