Alte sporturi

Doua medalii de argint si una de bronz, la floreta

Scrimă – Campionatul Naţional

Două medalii de argint şi una de bronz, la floretă

Sala de scrimă „Floreasca” din capitală a găzduit în zilele de 12 şi 13 octombrie 2006 Campionatul Naţional şi Superliga la floretă masculin şi feminin, o competiţie rezervată seniorilor. Planşele sălii au fost luate cu asalt de zeci de floretiste şi floretişti din toată ţara, de la Steaua Bucureşti, Olimpia Bucureşti, CS Oltchim Rm. Vâlcea, CS Satu Mare, CSM Cluj – Napoca, şi CSŞ Ploieşti. La proba individuală, vâlceanca Daniela Tănase a cucerit titlul de vicecampioană naţională, în timp ce la băieţi. Alexandru Diaconu – locul 5 şi Ion Mihai – locul 8. La această probă, individual feminin, pe primele trei locuri s-au situat floretistele:1. Cristina Stahl – Steaua Bucureşti, 2. Daniela Tănase – CS Oltchim, 3. Cristina Ghiţă – Steaua şi Andreea Tilincă – Olimpia Bucureşti.

La floretă masculin, primele două locuri au fost ocupate de Virgil Sălişcan şi Ionel Ganciu, ambii „muşchetari” de la Steaua..

Pe echipe, la băieţi, titlul de campioană a României a revenit CS Steaua I Bucureşti care a învins CS Oltchim I (Livius Buzan, Ion Mihai, Alexandru Diaconu şi Ilie Cosma) cu scorul general de 45 – 36. Deci, argintul a fost cucerit de CS Oltchim I, iar bronzul de Steaua II Bucureşti. Sportivii CS Oltchim II Rm. Vâlcea, în formula Radu Minoiu, Valentin Niţă, Marian Pavelescu şi Mihai Alexandru au terminat competiţia pe un mentuos loc 6, rămânând în Superligă.

La Superligă feminin, Steaua Bucureşti(Cristina Stahl, Roxana Scarlat şi Cristina Ghiţă) a fost declarată campioană a României, urmată de Olimpia Bucureşti.

Pentru medalia de bronz, floretistele de la Cs Oltchim(Luminiţa Marcu, Daniela Tănase, Iulia Codreanu şi Cristina Stoiceanu) au câştigat cu scorul general de 45 – 32 în faţa sportivelor de la CS Satu Mare, terminând concursul pe locul 3. Aşadar, munca depusă de „muşchetarii” vâlceni şi-a arătat şi de această dată roadele. Campionatul Naţional de floretă şi Superliga au fost onorate de prezenţa unor distinse personalităţi de la Federaţia Română de Scrimă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button