Liga II

Încă un pas mic spre o promovare mare!

FC Caracal – CSM Rm. Vâlcea 0-2 (0-0)

Sâmbătă, la Caracal, „Municipalii” antrenaţi de Costel Pană şi Mitică Teleşpan au avut de trecut un hop destul de dificil, având în vedere faptul că caracalenii nu cedaseră decât un singur punct pe teren propriu. În ciuda ploilor căzute în ultima perioadă, starea gazonului de pe cocheta bază din oraşul „minunilor” s-a prezentat într-o stare impecabilă. În ciuda faptul că, tânăra echipa antrenată de Nae Ungureanu se află pe un trend ascendent, în tribune nu s-au aflat mai mult de 100 de spectatori.

Rusandu, omul potrivit, la locul potrivit

Lovitura de începere a aparţinut elevilor antrenaţi de Pană şi Teleşpan, însă aceştia au avut un debut de meci destul de greoi. În minutul 6, Boroiban a fost găsit excelent în careu de Bertea, însă atacantul caracalean a pierdut un tempo şi a fost blocat în ultimul moment de Stanca. În minutul 15, după o recuperare la mijlocul terenul, Gheba îl încearcă pe Rusandu cu un şut din unghi, însă portarul vâlcean este omul potrivit la locul potrivit şi a reuşit să reţină. Lipsa lui Jovanovic din atacul vâlcean s-a simţit din plin, vâlcenii apropiindu-se destul de greu de poarta apărată de Zdrâncă. Atacanţii trimişi în teren de Costel Pană, Pătru şi tânărul Mandea au făcut figuraţie pe teren nereuşind să pună măcar o dată în pericol poarta gazdelor. Mai mult decât atât, în minutul 33, în urma unei faze care nu anunţa nimic, Mandea l-a agăţat în careu pe Bertea, iar centralul arădean Ovidiu Haţegan a arătat imediat „punctul cu var”. Boroiban a executat, însă, din fericire, Rusandu l-a ghicit şi a reţinut cu siguranţă, făcând ca tabela să rămână imaculată. Două minute mai târziu, executantul penaltiului a văzut şi cartonaşul galben după un atac dur asupra lui Stanca. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, căpitanul Marius Cumpănaşu l-a blocat în ultima clipă, chiar cu preţul unui galben, pe cel mai periculos om al gazdelor, Boroiban, scorul pauzei fiind 0-0.

Pană, inspirat la schimbări

Sesizând ineficacitatea în ofensivă a echipei sale, Costel Pană l-a înlocuit pe Mandea cu Iordache, iar cinci minute mai târziu, l-a scos din teren pe Pătru şi l-a băgat pe Moţ, mişcări care s-au dovedit extrem de inspirate în economia jocului. Municipalii au început să se apropie din ce în ce mai periculos de poarta gazdelor. În minutul 60, Melcea a fost clar tras de tricou de Săvulescu în careu, însă Haţegan s-a făcut că nu vede şi a făcut semn ca jocul să continue. Un minut mai târziu, la o fază banală, Pasăre l-a lovit cu cotul în figură pe Victor Lepădatu chiar în faţa băncii noastre tehnice, iar arbitrul, după ce s-a consultat cu rezerva Bozdogescu, i-a arătat cartonaşul roşu caracaleanului. În minutul 68, Rusandu a fost încă o dată extrem de inspirat, şutul bombă a lui Schintee a lovit rădăcina barei după care l-a izbit în cap de goalkeeperul vâlcean şi a ieşit în corner. Cinci minute mai târziu, Stanca a recuperat excelent la mijlocul terenul şi după ce a depăşit prin dribling doi adversari, l-a găsit în careu pe Moţ, acesta a preluat şi l-a executat sec pe Zdrâncă, scorul devenind 0-1. După primirea golului, gazdele au dat senzaţia că se sufocă, neavând puterea necesară de a întoarce rezultatul. Jocul impecabil la închidere a lui Dandea, coroborat cu siguranţa dată în centrul defensivei de Cumpănaşu şi risipa benefică de energie făcută de Lepădatu, au făcut ca elevii lui Nae Ungureanu să nu mai pună în pericol poarta lui Rusandu.  În minutele de prelungire, nou-intratul Onofrei a făcut o cursă impecabilă pe partea stângă, a pătruns în careu şi a fost agăţat de Zdrâncă, arbitrul acordând penalti în favoarea echipei noastre. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Cercel, acesta a şutat în forţă, mingea a lovit transversala, după care a căzut în spatele liniei şi a revenit în teren, dar asistentul de pe partea dreaptă a îndreptat fanionul spre centrul terenul, validând golul. Scorul final fiind 0-2, vâlcenii ajungând la un +5 dătător de speranţe pentru promovare, având în vedere valoarea contracandidatelor noastre şi meciurile pe care le mai au de disputat fiecare din ele, CSM-ul având un culoar mult mai bun.
Au evoluat echipele:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Stanca, Bier, Cumpănaşu, Cercel – Dandea, Lepădatu, Cilean (Onofrei), Melcea – Mandea (Iordache) şi Pătru (Moţ).
FC Carcal: Zdrâncă – Săvulescu, Pasăre, Năuiu, Militaru – Filip, Bertea (Şerban), Popescu, Gheba – Schintee (Mihai) şi Boroiban.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – Cl. Tripa şi S. Mocanu, toţi din Arada, rezervă a fost Dorin Bozdogescu din Craiova, iar observator Adrian Rămureanu, din Bucureşti.

„Nu ne schimbăm obiectivul!”

Cu toate că CSM-ului are mari şanse la promovare, antrenorul principal Costel Pană spune că obiectivul echipei rămâne neschimbat, adică clasarea pe unul din locurile 1-8. Costel Pană s-a arătat destul de mulţumit de prestaţia echipei sale, felicitându-şi jucătorii pentru evoluţia de sâmbătă. „Noi nu avem fixat ca obiectiv promovarea în Liga I, ci doar clasarea în prima jumătate a clasamentului. Noi ne propunem să câştigăm fiecare meci, iar dacă la final ne vom clasa pe un loc promovabil, probabil că nimeni nu se va supăra. Ţin să felicit jucătorii pentru evoluţia din acest meci, iar băieţii mi-au demonstrat faptul că ne aflăm într-o creştere de formă, iar pentru moment nu pot să fiu decât mulţumit de prestaţiile elevilor mei. Să vedem ce va fi pe viitor” – a spus tehnicianul vâlcenilor la finalul partidei la Caracal.

Jovanovic n-a riscat

Cel mai prolific om al municipalilor din ultimele meciuri, atacantul sârb Nemanja Jovanovic n-a evoluat nici un minut în partida de la Caracal, el încurajându-şi coechipierii din tribună. „În ultimele două meciuri, am forţat un pic nefiind refăcut complet după o întindere. S-a format un hematom şi, împreună cu staff-ul medical şi tehnic al echipei am decis să nu riscăm o eventuală ruptură musculară care m-ar fi scos din circuit o perioadă mai îndelungată” – a spus Jovanovic. Altfel spus, după ce s-a odihnit săptămâna trecută, Nemanja Jovanovic mai mult ca sigur va fi prezent în pe teren în disputa cu Building Vânju Mare.

Pampea, absent motivat

Titularul obişnuit al postului de portar în echipa vâlceană, Florin Pampea, nu a făcut deplasarea la Caracal împreună cu echipa. În săptămâna dinaintea meciului cu echipa lui Nae Ungureanu, „Pampone” a răcit şi nu a putut să fie recuperat până la ora meciului. Dar, tot răul înspre bine, pentru că înlocuitorul său, Adi Rusandu a avut o prestaţie de senzaţie reuşind să apere un penalti şi să aibă 2-3 intervenţii salvatoare pentru echipa noastră.

Zdrâncă, titular la Caracal

Portarul titular al formaţiei FC Caracal în partida de sâmbătă, Dan Zdrâncă a fost la un pas de a ajunge în curtea CSM-ului în stagiunea trecută. Pe atunci echipa vâlceană era pregătită de cuplul Furnică-Lazăr, iar goalkeeperul originar din Severin s-a pregătit aproximativ două săptămâni cu „Municipalii”, dar în cele din urmă acesta a fost obligat să-şi facă bagajele şi să plece, acesta nereuşind să-l impresioneze pe Furnică.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button