Liga III

Cea mai categorică victorie din campionat

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Sănătatea Servicii Publice Cluj 6-0 (4-0)

Vineri, 23 martie, în nişte condiţii mai mult decât improprii, FC Oltchim a reuşit să obţină cea mai categorică victorie din campionat. Deşi afară a „turnat” în continuu pe parcursul celor 90 de minute, iar terenul se asemăna mai mult cu un bazin de polo fapt ce îngreuna evoluţia şi controlul balonului, tot suprafaţa de joc a fost cea care i-a ajutat pe vâlceni să se impună de o aşa manieră, cu scorul de 6-0 în faţa ardelenilor de la Sănătatea Servicii Publice Cluj, o echipă mediocră a seriei a V-a. Au jucat pe terenul mare, pe „Municipalul” din Zăvoi, lucru ce le-a permis „chimiştilor” să deschidă mai mult jocul în lateral, pe flancuri, să-şi creeze mai multe spaţii pentru a pătrunde spre poarta adversă.

Chiar de la prima acţiune mai importantă a jocului, pe care şi-au creat-o în minutul 10, vâlcenii au reuşit să înscrie. Creangă a executat bine un corner, mingea a ajuns în careu la Negrescu, al cărui şut n-a putut fi oprit de apărarea oaspete, astfel că scorul a devenit 1-0. Simetrie la golul cu numărul 2. După alte 10 minute scurse din partidă, în urma unei ocazii ratate Smedescu, acelaşi Negrescu, jucătorul începutul de meci, a pătruns singur spre poarta adversă fiind faultat în careu de un adversar. Glăvan a dus scorul la 2-0. În minutul 26 ne-am mărit avantajul la 3-0 şi meciul părea deja decis. Preda a şutat puternic spre colţul lung, portarul clujenilor a respins şi juniorul Smedescu, din nou bine poziţionat, a trimis balonul cu „latul” în poartă. În minutul 36 era deja 4-0. Goal-keeper-ul oaspeţilor a încercat să intercepteze o minge ce-l viza pe Preda, atacantul vâlcean a ajuns primul la balon, l-a driblat pe portar şi trimis în poarta goală. Primul şut al ardelenilor pe cadrul porţii noastre l-am consemnat abia spre finalul reprizei, însă Vlădoi şi-a făcut datoria.
Partea a doua a meciului nu a adus prea multe modificări, în afara altor două goluri „chimiste”. Vâlcenii, mai obosiţi, nu şi-au mai creat ocaziile din prima repriză, însă au perforat poarta adversă de încă două ori, asta pentru a putea consemna cea mai categorică victorie de până acum, din acest sezon. A fost mai întâi lovitura liberă de la vreo 20 de metri perfect executată de Creangă ce a contat pentru scorul de 5-0, pentru ca imediat după o acţiune creată de Şorega, dar nevalorificată de Nicorici, să vină şi golul de 6-0. Acelaşi Nicorici, aflat într-o poziţie suspectă de off-side, a pătruns în zona centrală şi a reuşit o „scăriţă” peste portar. Oaspeţii nu au avut decât vreo două ocazii mai bune, dar n-au reuşit să-l învingă pe Vlădoi.
Au arbitrat: Ilarie Păsărin (Rovinari) – la centru, ajutat la cele două linii de Cristian Iordache şi Sebastian Tănase (ambii din Roşiori). Rezervă: Mihai Ghinea (Rm. Vâlcea). Observator: Victor Cojocaru (Craiova).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Zgăbăruş, Băiţa, Nuţu, Olaru, Negrescu, Creangă, Preda, Smedescu. Au mai jucat: Marinescu, Şorega, Nicorici şi Tănăsie.

Un vâlcean a jucat pentru adversari

Cândva coechipier cu Glăvan şi compania, vâlceanul Cătălin Moldoveanu, care se lăsase într-un timp de fotbal, a ajuns la Cluj. El este student de vreo doi ani în oraşul de la poalele Feleacului unde, pe lângă activităţile şcolare, şi-a reîndreptat atenţia şi către fotbal. Astfel a ajuns să-şi pună serviciile la dispoziţia grupării Sănătatea Servicii Publice Cluj, o echipă ameninţată cu retrogradarea. La sfârşitul săptămânii Moldoveanu a revenit în Râmnic, atât pentru a susţine testele fizice necesare calităţii de arbitru al CJA Vâlcea pe care o mai îndeplineşte, cât şi pentru a juca împotriva fostei sale echipe, Oltchim. N-a prins o zi prea bună, aşa că prestaţia sa nu i-a făcut pe antrenorii vâlceni să regrete că s-au despărţit de el.

Jucătorii CSM-ului, suporterii de lux ai Oltchim-ului

Se aştepta ca o dată cu anunţarea disputării meciului cu Sănătatea Cluj pe stadionul „Municipal”, „chimiştii” să aibă parte de o mai mare susţinere din parte suporterilor. Însă vremea de afară i-a ţinut departe de stadion pe microbişti, privându-i pe vâlceni de „audienţă”. Totuşi, în tribunele din Zăvoi, pe lângă familiile protagoniştilor din „piesa” ce a derulat pe teren, s-au mai aflat şi jucătorii CSM-ului care s-au îngrămădit în cabinele de comentator de la tribuna oficială a „Municipalului”. Asta până când antrenorul Costel Pană a „sunat” adunarea la antrenament.

Echipa câştigătoare nu se schimbă

În ultima perioadă, în alcătuirea echipei de start, antrenorii Gaiţă şi Lazăr se bazează pe principiul, adoptat şi de mulţi alţii, că echipa câştigătoare într-un meci nu va fi schimbată în următorul. S-a respectat „regula” şi acum la Oltchim care a aliniat în partida cu Sănătatea Servicii Publice Cluj acelaşi „11” ca şi în meciul precedent, de la Beclean, unde s-a impus cu scorul de 2-1. Ideea a fost reuşită, băieţii trimişi în teren de antrenori făcându-şi în mare parte datoria. Totuşi, ar fi de menţionat că faţă de meciul din etapa trecută a lipsit din echipa de bază un jucător, Pană, ce a fost forţat să privească meciul de pe margine ca urmare a faptului că acumulase un anumit număr de cartonaşe galbene, fapt ce l-a făcut pasibil de suspendare pentru o etapă. Locul său a fost luat de „rezerva” Preda care a şi reuşit să-şi aducă un aport important la victorie graţie golului ce a contat, în economia jocului, pentru scorul de 4-0. Pe lângă Pană, au mai fost indisponibili pentru acest meci jucătorii Tudorică şi Bolcu, ce s-au accidentat în timpul antrenamentelor de săptămâna trecută.

Etapa viitoare, cu Inter Blaj

La sfârşitul săptămânii, Gaiţă şi compania se deplasează la Blaj unde au programată partida cu interiştii din localitate, o echipă situată în clasament la doar un loc distanţă de Oltchim, pe 6. Vâlcenii speră să obţină maximum de puncte din confruntările cu Inter Blaj din acest campionat. Pentru că în tur s-au impus cu 1-0, mai au acum de muncit pentru a se întoarce în Râmnic şi cu ultimele trei puncte care au mai rămas din dubla confruntare a acestui sezon. „Le-am transmis imediat după partida câştigată cu 6-0 în faţa clujenilor, că meciul s-a încheiat şi urmează un altul, cu Inter Blaj, în care datele problemei sunt altele. Trebuie să fim la fel de motivaţi în continuare, să tratăm cu seriozitate fiecare meci şi doar aşa vom putea continua seria de rezultate pozitive”, a precizat antrenorul Oltchimului, Constantin Gaiţă.

Succese pe linie şi la republicani

A fost o etapă reuşită pentru FC Oltchim. Atât la echipa mare, cea din Liga a III-a, cât şi în campionatul de juniori republicani, vâlcenii de la clubul coordonat de Diculoiu şi Prisăcaru au înregistrat numai victorii. Dacă în Liga a III-a „chimiştii” au reuşit să se impună cu 6-0, la juniorii A republicani, elevii lui Lazăr au învins la o diferenţă minimă de scor, cu 2-1, pe jucătorii Daciei Mioveni. Şi gruparea pregătită de Marian Deaconescu a reuşit să răzbune rezultatul din etapa trecută, când a pierdut în faţa CSM-ului, înregistrând în această rundă un succes aproape la fel de categoric precum cel al Oltchim-ului în Liga a III, un 5-0 în faţa reprezentanţilor argeşeni de la Dacia Mioveni. Săptămâna aceasta urmează alte două partide pentru vâlcenii Oltchim-ului în campionatul de juniori republicani. Prima este programată pentru mijlocul săptămânii, în deplasare, la Flacăra Moreni, pentru ca în week-end „chimiştii” să revină în Râmnic pentru partidele cu CSM Târgovişte.

„Chimiştii” au tras „cortina” peste terenul din Zăvoi

Partida cu Sănătatea Cluj n-a fost ultima disputată pe terenul „Municipal” din Zăvoi. După echipa mare a Oltchim-ului, au mai avut prilejul să se bucure de victorii pe această arenă şi juniorii republicani ai clubului lui Diculoiu. Duminică, 25 martie, au jucat ultimele meciuri pe terenul mare al stadionului. Tinerii fotbalişti ai Oltchim-ului au avut prilejul să tragă „cortina” peste suprafaţa de joc din Zăvoi care urmează a fi refăcută. Partidele ar fi trebuit disputate pe sinteticul din Zăvoi, însă adversarii „chimiştilor”, jucătorii Daciei Mioveni, n-au fost anunţaţi la timp că terenul sintetic a fost omologat şi meciurile se joacă acolo, astfel că nu şi-au luat ghete pentru a intra pe acea suprafaţă.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button