Liga I

Lectie de fotbal în Ghencea

Lecţie de fotbal în Ghencea

După meciul extraordinar de la Kiev, băieţii lui Oli se aşteptau ca şi cu OL să realizeze un sfert din ceea ce au reuşit cu ucrainienii. Însă francezii ne-au trezit la realitate.
După ani în care imnul Champions League nu se mai auzise în Ghencea  acesta a venit  întâmpinat de o nouă înfăţişare a stadionului. Corespunzătoare Ligii Campionilor. Debutul pe propriul stadion a fost însă cu neşansă pentru trupa lui Oli. Deşi se ştia că OL este o maşinărie de fotbal, în sufletele steliştilor există o mică speranţă de a-i învinge pe francezi.
Dupa 10 ani, Howard Webb fluieră startul unei partide din Liga Campionilor pe un stadion românesc. În minutul 3, Badea obţine o lovitură liberă la 19 metri de poarta francezilor, central, însă Boştină trage tare peste poarta lui Coupet. A tras şi mai bine. Francezii obţin o lovitură liberă din apropierea careului stelist. Juninho execută în stilul său, dar Carlos respinge excelent în corner, rămas fără rezultat în minutul 5. Toulan trage extrem de periculos în minutul 39, dar Carlos respinge din nou, miraculos, în corner. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat. Trei minute mai târziu, francezii primesc o lovitură liberă la mare distanţă de poarta lui Carlos.  Juninho trage în zid, mingea se înalţă, însă Carlos iese greşit pentru a prinde balonul venit din şutul brazilianului, mingea îi alunecă printre mâini, Fred profită şi înscrie.

Repriza secundă debutează avându-i în prim-plan tot pe francezi care-şi continuă ofensiva din primul mitan. În minutul 55, corner pentru Lyon, execuţie perfectă a lui Juninho, iar Tiago înscrie cu o lovitură de cap imparabilă, dintre Dică şi Goian.  Francezii ne-au mai umilit şi în ultimele minute ale meciului, când ajung din nou în careul Stelei, călcâi al lui Juninho pentru Benzema, care trage şi înscrie la colţul lung. În minutul 92, arbitrul englez fluieră finalul meciului şi, o dată cu el revenim cu picioarele pe pământ.

Radu VOICESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button