Liga Nationala

Duelul granzilor

 Oltchim Rm. Vâlcea – Rulmentul Braşov

 

Duelul granzilor

 

* derby-ul Ligii Naţionale se joacă joi, 28 septembrie, de la ora 19.00, în Sala „Traian”

 

A sosit în sfârşit şi ziua derby-ului Oltchim – Rulmentul. Întâlnirea cap de afiş a Ligii Naţionale se va juca în această săptămână în Sala „Traian”, mai mult ca sigur cu tribunele arhipline. În ciuda faptului că pentru prima oară după mulţi ani, oficialii clubului vâlcean au decis ca intrarea să nu mai fie gratuită, se scontează pe-o asistenţă numeroasă. În fiecare tabără ambiţiile sunt la fel de mari, nici una dintre echipe nedorind să fie mai prejos. Dacă elevele lui Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean au de partea lor atu-ul experienţei, braşovencele pot surprinde printr-o omogenizare superioară. Cele două grupări au pregătit până în cele mai mici amănunte derby-ul şi promit un spectacol desăvârşit.

 

Momentul adevărului

 

Pentru Gheorghe Tadici întâlnirea cu Rulmentul Braşov reprezintă momentul adevărului, iar reputatul tehnician nici nu concepe să rateze victoria. Până acum, în campionat, Oltchim-ul a avut parte doar de adversari mult mai slabi din punct de vedere valoric aşa că meciul cu echipa de la poalele Tâmpei ar putea să-l edifice în privinţa formei sportive a jucătoarelor pe care le pregăteşte la Vâlcea.

„Am traversat o săptămână bună. Fetele s-au comportat excelent la antrenamente, iar duminică au avut parte de o zi liberă. De luni ne-am reluat pregătirile în vederea acestei partide importante. Mai trebuie să ne punem la punct jocul nostru în apărare, pentru că acolo există unele lacune. În toate partidele pe care le-am jucat până acum am marcat goluri multe, dar am şi primit. De aceea, am lucrat intens pentru perfecţionarea jocului nostru din defensivă”, spune Tadici.

 

Tadici: „Pentru mine nu e un meci al orgoliilor!”

 

Aparent, Rulmentul Braşov nu pare a fi o forţă deosebită atâta timp cât tânăra de doar 19 ani, Cristina Neagu, este cea mai bună marcatoare a echipei. După plecarea Mihaelei Tivadar, la poalele Tâmpei nu mai există vedete, poate doar cu excepţia extremei Elena Avădanii, dar sub „biciul” Marianei Târcă, sigur că totul se schimbă, iar braşovencele vor mânca şi jar numai de-ar putea să bată la Vâlcea.

Deşi în Sala „Traian” vine însăşi campioana en-titre a ţării, antrenorul Oltchim-ului afirmă că meciul va fi unul ca oricare altul: „Nu cred că această partidă are un caracter special. Şi jocul cu Rulmentul Braşov se punctează tot la fel în clasament. Vreau profesionism maxim din partea fetelor iar asta înseamnă că ele trebuie să trateze fiecare joc la fel. Pentru unii poate e un meci al orgoliilor, dar pentru mine nu e! Am doar interesul legat de rezultat!”.

„Încerc să le insuflu jucătoarelor suficientă forţă morală pentru a izbândi. Dar un meci bun depinde de foarte mulţi factori. Le-am spus de multe ori că ele constituie o echipă de valoare, însă nu e suficient să se bazeze pe numele lor. Chiar dacă unele au fost vicecampioane mondiale sau altele au cucerit numeroase cupe europene la echipele pe unde au jucat, trebuie să se respecte pe ele însele întotdeauna. Pentru că şi eu nu le respect decât pe cele care au acelaşi respect faţă de ele însele şi dau tot ce pot pe teren!”, a mărturisit Tadici.

 

Vâlcenii sunt chemaţi la spectacol

 

Fără îndoială că meciul cu Rulmentul Braşov nu trebuie ratat de nici o persoană ca iubeşte handbalul şi mai ales care simpatizează cu clubul Oltchim. Oficialii vâlceni pe de o parte, tehnicienii Tadici şi Seviştean pe de altă parte şi desigur jucătoarele vor să ofere suporterilor un spectacol handbalistic desăvârşit, iar la final să le umple inimile de bucurie. „Vreau să-i asigur pe spectatori că din punctul meu de vedere şi al jucătoarelor pe care le pregătesc vom face tot ce putem pentru a câştiga acest meci. Sper să-i convingem pe cei din tribune că atâta cât depinde de noi vom depune cu toţii eforturi pentru a învinge, fetele vor evolua cu abnegaţie pentru a le oferi suporterilor suficiente motive de bucurie. Sper să nu intervină alţi factori colaterali, care să diminueze eforturile handbalistelor de pe teren. Ce va fi în teren, valoarea arătată de cele două echipe acolo, doar atât să primeze şi doar pe baza acestui lucru să se stabilească rezultatul final!”, declară Gheorghe Tadici înaintea partidei de joi.

 

Intrare liberă pentru membrii galeriei vâlcene

 

Deşi iniţial s-a vehiculat că antrenorul Gheorghe Tadici ar urma să achite din propriul buzunar 500 de bilete de intrare pentru a le oferi apoi cadou suporterilor înfocaţi din galerie, conducerea clubului vâlcean a găsit o altă variantă de a permite acestora accesul gratuit în Sala „Traian”. Astfel, clubul Oltchim le va da posibilitatea membrilor galeriei Brigada Zăvoi să intre gratis în sală, suporterii urmând a sta în sectorul lor obişnuit. „Am vorbit cu conducerea clubului şi nu mai poate fi vorba de aşa ceva, ca eu să le achit biletele de intrare suporterilor! Am căzut de acord că nu e bine să intru eu într-o asemenea chestie. Toţi suporterii care stau în sectorul H, 320 de locuri, vor avea intrare gratuită din partea clubului”, a recunoscut Tadici. De partea cealaltă, Rulmentul Braşov a cerut oficialilor vâlceni să le rezerve 200 de bilete pentru galerie.

 

În direct pe TV Sport

 

Aşa cum era de aşteptat, derby-ul Oltchim – Rulmentul, care se va juca joi, 28 septembrie, de la ora 19.00, în Sala „Traian” din Rm. Vâlcea urmează să fie transmis în direct de postul de televiziune TV Sport. Un motiv în plus pentru jucătoarele din teren de a dat tot ce au mai bun din ele, într-o partidă care va fi urmărită de toţi iubitorii handbalului din întreaga ţară.

 

Anonimii moldoveni Sârbu şi Sucoricov fluieră derby-ul

 

* pentru retur se pregăteşte aducerea unei brigăzi din Burkina-Faso sau Bangladesh

 

Proasta idee că numai arbitrii din străinătate pot să oficieze un derby atât de important în Liga Naţională de handbal feminin i-a făcut pe membrii federaţiei să calce serios în străchini cu acest prilej. Pentru marele meci de joi, 28 septembrie, s-a ales o variantă de-a dreptul hilară, un cuplu de arbitri anonimi din Republica Moldova urmând a împărţi dreptatea pe teren. Iar acest lucru l-a înfuriat teribil de mult pe Tadici pentru că este clar că arbitrii Sârbu şi Sucoricov nu au deloc experienţa şi valoarea pentru a oficia la un asemenea nivel competiţional. „Arbitrii sunt din Republica Moldova şi asta mă uimeşte! Nu înţeleg de ce s-a luat o asemenea decizie. Probabil pentru că au un campionat foarte tare acolo. Unul e din Chişinău şi altul din Bălţi, localităţi cu tradiţie în handbal!”, declară Tadici ironic. Mai bine-i aduceau din Burkina-Faso sau din Bangladesh, ţări de asemenea cu campionate de handbal la fel de puternice ca al Moldovei, am opinat, lucru care l-a amuzat oarecum pe tehnicianul Oltchim-ului. „Au arbitrat tot prin România, prin liga secundă, iar recent, federaţia le-a oferit şansa şi-n primul eşalon, oficiind meciul de băieţi Uztel Ploieşti – Bucovina Suceava. Am spus dinainte că nu e bine ca arbitrii să fie din străinătate dintr-un anumit motiv: pentru că aceştia vin, îşi iau banii şi pleacă. Nu mai poate nimeni să-i mai tragă la răspundere apoi dacă au greşit! Credeţi că după meci îi mai bagă în seamă pe oficialii federaţiei. Nici gând! Practic, eu zic că astfel arbitrajul românesc a mai primit încă o palmă. Dacă ungurii de exemplu arbitrează meciuri la Mondiale, arbitrii noştri sunt daţi la o parte şi din campionatul intern pentru a fi aduşi alţii din Moldova. Arbitrajul românesc e discreditat şi e pentru a nu ştiu câta oară când se întâmplă asta! Personal, nu mi-era frică de nimeni. Atunci când am avut de comentat asupra arbitrajelor am făcut-o pe seama unor lucruri reale”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button