Liga III

Fosta campioana, pusa la zid

Mureşul Deva – FC Oltchim Rm. Vâlcea 4-0 (2-0)

Fosta campioană, pusă la zid

Probabil cea mai umilitoare înfrângere din istoria clubului a suferit-o FC Oltchim în deplasarea de la sfârşitul săptămânii trecute. Nimeni nu-şi aminteşte când gruparea vâlceană a mai fost învinsă la o diferenţă aşa mare de scor. Această situaţie însă, după cum opinează şi conducerea clubului, era previzibilă după evoluţiile şi atitudinea jucătorilor din ultima perioadă, a celor care în sezonul trecut nu lăsau nicio şansă adversarilor, reprezentând echipa cea mai de temut din serie. Şi acum formaţia gazdă, Mureşul Deva, odihnită după meciul nedisputat din etapa trecută, s-a temut de vâlceni şi de aceea a forţat încă din startul partidei. „Chimiştii” n-au opus rezistenţă, s-au lăsat dominaţi astfel că în minutul 17 gazdele, prin Bichiş, au marcat pentru 1-0, iar la reluare, după doar trei minute, Lintaru a majorat avantajul la 2-0, rezultat consemnat şi la pauza dintre reprize. Jocul vâlcenilor a fost per ansamblu slab, după cum ne-a informat Marian Deaconescu, antrenorul secund al FC Oltchim, astfel că nici în repriza secundă Mureşul Deva, o formaţie înfiinţată în 2006 prin fuzionarea a trei echipe (CS Deva, Agro Company şi Mureşul Topliţa), nu a întâmpinat vreo problemă în a se impune. Golul cu numărul 3 al gazdelor, marcat în minutul 66 al întâlnirii, după cum afirmă vâlcenii, a fost dubios. Mai întâi s-a plecat în atac din ofsaid, nesemnalizat de asistent, iar penalti-ul ce a urmat a fost acordat uşor de centralul partidei. Lintaru a marcat pentru 3-0, iar scorul final, de 4-0 în favoarea echipei lui Gică Barbu, a fost stabilit de Velea, în minutul 70 al meciului. În altă ordine de idei, „am jucat foarte prost. Singurii care au mai mişcat ceva au fost Olaru, Marinescu şi Glăvan, cu un plus pentru Olaru. Gazdele au dominat de la un capăt la altul jocul şi nu avem de ce să ne plângem. Personal, sunt dezamăgit de atitudinea unor jucători de la care aveam mai multe pretenţii. De când sunt eu la club, cred că n-am luat niciodată bătaie la aşa mare diferenţă de scor şi nici nu am mai văzut un joc aşa slab al vâlcenilor. Au fost prea fără dorinţa aceea de a juca. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei. Am întâlnit şi o echipă bună, cu condiţii superioare, poate cea mai bună a seriei care, în opinia mea, va câştiga şi campionatul. De altfel, acesta e şi obiectivul lor. Păcat, cu o victorie aveam posibilitatea să trecem pe primul loc. Acum avem o altă deplasare dificilă la Orăştie, după care întâlnim pe teren propriu formaţia din Sibiu. Trebuie să-şi revină pentru că avem două meciuri grele”, a spus secundul Marian Deaconescu.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Bărbuţ, Marinescu, Creangă, Nuţu, Olaru, Smedescu, Pană şi Preda. Au mai jucat: Roşoagă, Negrescu, Nicorici şi Tănăsie.

 
Preşedintele Mihai Diculoiu crede că

„Suntem în afara fotbalului ce se joacă acum”

* de aceea „50 la sută din echipă va fi întinerită”

A cam „dat-o în bară” gruparea antrenată de Gaiţă şi Deaconescu. Cu toţii ne aşteptam la un meci dificil în deplasarea de la Deva însă era greu de crezut că vâlcenii vor suferi o înfrângere la diferenţă de patru goluri. Au întâlnit totuşi o echipă bună ce ţinteşte promovarea. Mureşul Deva reprezintă pentru oraşul reşedinţă de judeţ, un fel de CSM la Vâlcea, fiind de asemenea susţinută de Primărie. Înfrângerea de la Deva nu va rămâne fără şi alte urmări în special ce vor viza anumiţi jucători. Preşedintele clubului, inginerul Mihai Diculoiu, a spus că după ce va primi şi un raport oficial despre ce s-a întâmplat la Deva, deşi în mare parte cunoaşte cauzele acestui eşec, va lua nişte decizii care ar fi trebuit aplicate mai demult. „Era de aşteptat să piardă astfel după evoluţiile din ultima perioadă. Eu i-am avertizat că sunt slab pregătiţi fizic, trag de timp, nu joacă până aud fluierul arbitrului. Aşa probabil s-a întâmplat şi la Deva”, crede inginerul Diculoiu care ne-a informat şi despre măsurile ce vor fi luate în continuare: „S-a văzut care e forţa echipei. Am vrut să luăm mai demult măsuri, dar am tot aşteptat să-şi schimbe atitudinea. Dar nu mai putem avea răbdare la nesfârşit. Probabil că Negrescu, Bărbuţ, Stoica, Roşoagă… vor fi suspendaţi după acest meci. Noi i-am tot testat, dar dacă nu doresc să confirme, nu îi forţăm să rămână. Chiar le-am spus la meciul cu Tg. Mureş, dacă se întâmpla să facem şi un egal, nu mai spun dacă am fi pierdut, le dădeam carnetele pe loc, să se ducă la Real Madrid, Barcelona sau unde cred ei că le e mai bine şi pot să joace fotbal. Păi cum să avem rezultate când Stoica se gândeşte 10 minute ce va face cu mingea până când îi este «furată» de adversar, la mijlocul terenului nu contăm, laterala nu funcţionează… Suntem în afara fotbalului ce se practică acum. Nu are rost să ne mai rugăm de ei. Luăm de acum măsurile care sunt şi nu ne mai complicăm. Societatea Oltchim, sponsorul clubului, are un renume şi nu dorim să-l trecem prin noroi”. De aceea „vom conta de acum înainte mai mult pe tineri. 50 la sută din echipă va fi întinerită. Vor fi îndepărtaţi cei care nu respectă acest club şi vom aduce juniorii să joace în Liga a III-a, mai ales că au arătat că merită, au rezultate bune la Juniori Republicani” a conchis preşedintele FC Oltchim. De altfel, „chimiştii” nu au pierdut doar încrederea conducerii clubului, ci şi pe plan financiar. Acum trebuie să se mulţumească doar cu salariile, pentru că din prime nu au să încaseze decât foarte puţin pentru meciurile câştigate „acasă”.

– Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button