Diverse

Start ratat pentru Oltchim II Rm. Vâlcea

În Divizia A,

 

Start ratat pentru Oltchim II Rm. Vâlcea

 

După un de excepţie, soldat cu o clasare pe locul al treilea în Divizia A, Oltchim II Rm. Vâlcea a pornit iarăşi la drum în eşalonul secund al handbalului feminin românesc. De data aceasta cu o echipă complet schimbată, în care şi-au făcut loc numeroase junioare. De fapt, cu câteva excepţii, este aceeaşi echipă cu care Radu Georgescu şi Cristina Lada-Rouă participă şi-n Campionatul Naţional de junioare I. Poate şi de aceea, nici obiectivul trasat de conducerea clubului nu priveşte o poziţie superioară în ierarhia finală, ci mai degrabă formarea şi menţinerea la un nivel valoric ridicat a tinerelor talente.

Dacă în sezonul precedent, Divizia A s-a jucat sub forma unei serii unice, pentru a evita cheltuielile uriaşe de deplasare ale echipelor, FR Handbal a decis împărţirea grupărilor în două grupe geografice. Oltchim II Rm. Vâlcea face parte din Seria Est, acolo unde va concura alături de alte şapte formaţii: HCF Piatra Neamţ (retrogradată din Liga Naţională), CSM Ploieşti, Activ Ploieşti, CSM Bucureşti, Ştiinţa Bacău, CSM Sf. Gheorghe şi LPS Iaşi. Seria Vest este alcătuită din echipele DWAR Craiova, Univ. Reşiţa, HCM II Baia Mare, LPS Slatina, Viitorul Mediaş, CSM Sibiu şi Milostars Drobeta Tr. Severin. Pentru a oferi participantelor un număr suficient de meciuri în picioare, s-a hotărât ca întrecerea să se desfăşoare cu două tururi şi două retururi. La finele sezonului, urmează ca primele două clasate din fiecare grupă să joace barajul pentru promovarea în Liga Naţională.

În runda inaugurală a campionatului, care s-a desfăşurat sâmbătă, 9 septembrie, în Seria Est, tinerele jucătoare pregătite de Radu Georgescu şi Cristina Lada-Rouă au jucat în deplasare, la Ştiinţa Bacău, formaţie în faţa căreia s-au înclinat cu 27-32. În alte două partide disputate în această etapă s-au consemnat următoarele rezultate HCF Piatra Neamţ – CSM Sf. Gheorghe 30-32 şi CSM Ploieşti – Activ Ploieşti 28-23. Meciul LPS Iaşi – CSM Bucureşti a fost reprogramat.

La jumătatea acestei săptămâni, mai precis joi, 14 septembrie, vâlcencele vor primi pe teren propriu, în Sala „Traian”, replica grupării Activ Ploieşti. În aceeaşi zi se vor mai juca meciurile: CSM Sf. Gheorghe – CSM Ploieşti, CSM Bucureşti – HCF Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bacău – LPS Iaşi.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button