Liga II

Liniste în Zavoi

CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor 3-1 (1-0)

 

Linişte în Zăvoi

 

Rezultatele negative înregistrate în primele cinci etape ale sezonului au născut în Zăvoi o stare de tensiune. În aceste condiţii s-a jucat sâmbăta trecută meciul cu FC Bihor, o grupare care este acum doar o umbră a celei ce s-a bătut în vară pentru promovarea în Divizia A. Pentru prima oară, s-a văzut în plus la jucători o dorinţă enormă de victorie, de a şterge definitiv cu buretele evoluţiile deloc convingătoare de până atunci. Iar de aici totul a fost extrem de simplu, vâlcenii obţinând la final o victorie concludentă, la capătul unui joc care poate fi catalogat, fără îndoială, drept cel mai bun al lor din acest sezon. Totuşi, în primele minute, nimic nu prevestea victoria categorică a „municipalilor”. Ba chiar în prima treime a partidei, publicul dădea deja impresia că-şi pierde răbdarea şi că nu mai înghite încă o „gogoaşă” pe teren propriu.

Echilibrul s-a rupt înainte de pauză

Primul semnal că CSM-ul îşi doreşte mai mult victoria – după ce s-a jucat încâlcit o bună perioadă de timp, la mijlocul terenului, joc care le-a convenit bineînţeles adversarilor noştri – a apărut în minutul 30, când Budean a şutat din centrul careului de 16 metri, dar mingea a fost respinsă şi apoi reţinută de portarul oaspeţilor, Lăzăreanu. N-a mai durat mult şi s-a produs deschiderea scorului. În minutul 39, o centrare înaltă a lui Murineanu a depăşit apărarea bihoreană, a ajuns la Cumpănaşu, aflat singur în colţul careului de 6 metri, iar fundaşul vâlcean nu i-a dat nici o speranţă orădeanului Lăzăreanu: 1-0. Peste trei minute, Budean a trimis mingea de puţin peste transversală de pe linia careului de 16 metri, iar apoi în ultimul minut al reprizei, o lovitură liberă de la 25 metri executată de Georgescu a fost parată printr-o robinsonadă spectaculoasă de Lăzăreanu, de lângă bara laterală. Până ce vâlcenii să execute cornerul s-a produs în suprafaţa de pedeapsă un incident care-a înclinat radical balanţa din teren. Oroş i-a aplicat un cot în gură lui Murineanu, iar mijlocaşul vâlcean s-a prăbuşit imediat la pământ. Faza dubioasă a fost observată doar de asistent, aşa că arbitrul de centru Sorin Uţică a mers imediat să se consulte cu acesta. Când s-a întors în mijlocul jucătorilor i-a arătat cartonaşul roşu fundaşului orădean, decizie care-a inflamat spiritele în tabăra oaspeţilor. Dar care a uşurat misiunea vâlcenilor în repriza secundă.

Vâlcenii au liniştit meciul în 15 minute

Curios sau nu, deşi cu un jucător în minus pe teren, oaspeţii au încercat să iasă mai mult la joc după pauză, iar asta i-a costat. Raidurile pe contraatac ale lui Murineanu, Budean sau Melcea au pus în dese rânduri pe picior greşit o apărare care-şi pierduse la finele primului mitan chiar omul de bază. Ocaziile de gol s-au succedat cu nemiluita la poarta orădeană. În minutul 47, Budean a prelungit cu capul, mingea l-a depăşit pe ultimul fundaş bihorean, a ajuns la Melcea, care s-a îndreptat în trombă spre buturile adverse, dar singur cu portarul Lăzăreanu, n-a izbutit să-l învingă pe acesta. În minutul 56, „municipalii” şi-au dublat avantajul de pe tabela de marcaj. O centrare perfectă a omniprezentului Murineanu a fost trimisă în plasă de Melcea şi-a aruncat tribunele şi banca de rezervă vâlceană în aer: 2-0. Scor liniştitor pentru CSM, dar dureros pentru oaspeţi. Lovitura încasată i-a uluit pe bihoreni, iar la puţin timp, o altă ieşire în ofensivă a lui Murineanu, care i-a lăsat mască pe apărătorii trimişi în teren de antrenorul Alexandru Kiss, n-a putut fi transformată în gol, pasa mijlocaşului vâlcean ducându-se departe de Budean şi Melcea, veniţi să-l ajute. Şi totuşi, în minutul 60, s-a făcut 3-0. Corner executat de Savu, cap-boltă al lui Georgescu, iar mingea a intrat în plasă pe sub transversală.

Oaspeţii, aproape de a fi zdrobiţi

Totul era terminat. Într-o tresărire de orgoliu, cei de la FC Bihor au izbutit să înscrie peste un minut golul lor de onoare. Szeles a centrat pentru Grigore, rămas singur în careul de 6 metri, care n-a îndeplinit decât o singură formalitate, învingându-l pe Pampea cu o lovitură de cap: 3-1. Pe finalul meciului, vâlcenii au avut câteva bune oportunităţi de a-şi reface pasivul la golaveraj, dar pe toate le-au ratat cu nonşalanţă. În minutul 74, Melcea i-a pasat ideal lui Lepădatu în colţul careului de 16 metri, dar şutul năprasnic al acestuia a nimerit bara laterală a porţii! În minutul 78, după un corner şi-o recentrare cu capul a lui Ciortan, juniorul Dandea, singur în careul de 6 metri, a trimis mingea pe lângă poartă, ratare monumentală care i-a amuzat pe spectatori. Ulterior, acelaşi Dandea s-a trezit cu o minge în apropierea porţii, dar n-a ştiut să profite de fază, iar un fundaş advers a îndepărtat pericolul. În minutul 89, Negruţ a avut şi el o şansă, dar a fost blocat în careu de un apărător bihorean. Astfel s-a încheiat un meci de care a depins soarta antrenorului Costel Pană, contestat de multă lume pentru evoluţiile slabe de până acum ale „municipalilor”.

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Dumitru, Georgescu, Bier, Cumpănaşu, Melcea (min. 82 Negruţ), Lepădatu, Savu, Murineanu (min. 73 Stanca), Dandea, Budean (min. 64 Ciortan).

 

Antrenorul bihorean şi-a acuzat jucătorii

 

La conferinţa de presă de la finalul meciului, antrenorul oaspeţilor, Alexandru Kiss, era extrem de dezamăgit de elevii săi. „În conjunctura când jucătorii greşesc atât de mult şi fac o grămadă de erori individuale, nu aveam cum să emitem pretenţii. Punem restul deoparte, mă refer la arbitraj, pe care nu-l comentez niciodată. Practic, ne-am bătut singuri. La toate cele trei goluri, dar în special la ultimele două, am greşit enorm. Mă doare pentru că este al «nu ştiu câtelea» meci în care s-a întâmplat astfel. În aceleaşi condiţii am încheiat două meciuri la egalitate pe teren propriu şi am pierdut acum la Vâlcea. De la Oradea au plecat adversarii fără să aibă ocazii, cu puncte preţioase la activ. Dar acesta e fotbalul!”, a spus Kiss. Altfel, tehnicianul bihorean a afirmat că obiectivul echipei pe care-o pregăteşte ar fi o clasare între locurile 1şi 10 la finele campionatului. „Am jucat la Vâlcea cu trei juniori în teren, iar eu cred că nici nu au am evoluat atât de rău, mai ales în prima repriză, când eram 11 contra 11. Am avut primele 15 minute foarte bune. Am luat un gol din nimic, a venit eliminarea şi apoi totul s-a rupt. La eliminarea lui Oroş nu am observat ce s-a întâmplat. Abia la puţin timp după incident am văzut jucătorul vâlcean căzut la pământ, aşa că tot ce pot să vă spun sunt spusele elevului meu, care n-a fost de acord cu decizia arbitrului!”, a continuat orădeanul. În încheiere, Alexandru Kiss a făcut şi o caracterizare a Seriei Ardealului şi bineînţeles a echipei vâlcene: „CSM Rm. Vâlcea e o echipă la nivelul celorlalte. Eu cred că nu e o serie în care să fie o favorită certă, situaţia e destul de echilibrată şi nu cred că se va desprinde cineva în fruntea ierarhiei”. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button