Diverse

Mai dornici de victorie!

AS  Creţeni – Luceafărul Pesceana 3-2 (1-1)

Mai dornici de victorie!

Venită în frunte cu primarul Dobre, cu o echipă tânără alcătuită din localnici şi în faţa unui număr destul de mare de spectatori ai gazdelor, dar şi al unui grup de spectatori suteşteni, avizi de fotbal, Luceafărul Pesceana şi-a vândut greu pielea, părăsind Cupa României cu fruntea sus. O pată  închisă la culoare a adus-o însă comportarea unor suporteri proprii, care tot timpul jocului, prin injurii şi vociferări, au reproşat ceva brigăzii de arbitri (nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă jocul s-ar fi desfăşurat la Pesceana!) Echipa primarului Ion Spîrleanu, cu un lot remaniat, fără căpitanul său, Siluş Giurcă la care s-a renunţat, a crezut până la sfârşit în victorie, trecând peste un început de joc care să fie determinat în evoluţia sa ulterioară.

Startul surprinzător de ofensiv aduce în minutul 1, la primul atac al oaspeţilor, o infracţiune în suprafaţa de pedeapsă unde Matei este faultat şi Zamfira transformă lovitura de la 11 metri: 0-1. Egalarea se produce în minutul 6: o fază litigioasă la care oaspeţii protestează împreună cu conducerea tehnică împotriva deciziei centralului Gh. Stanca a început atunci când un jucător al echipei din Pesceana trimite o minge propriului său portar. Arbitrul consideră că aceasta trebuia jucată cu piciorul , acordă indirectă, Untaru pasează scurt lui Gheorghe care catapultează balonul în plasă: 1-1. Înainte de pauză, în minutul 36, Zamfira putea decide calificarea oaspeţilor, dar ratează cu nonşalanţă lovitură de la 11 metri obţinută în urma unui henţ comis de Turică, şutând pe lângă poartă. Aşa se face că la pauză scorul a fost egal: 1-1.

În minutul 50 o lovitură de la colţ executată de Untaru este materializată cu… cap şi cu capul de Diaconu: 2-1. Egalarea se produce din nou, în minutul 73, consemnând cel mai frumos gol al meciului: şut de la 25 metri, fără speranţă pentru M. Turică, executat de Niţoiu: 2-2. Calificarea a fost decisă în minutul 74: Zamfira luftează în propriul său careu, alunecă… pe nisip şi Oprea îndeplineşte o simplă formalitate înscriind pentru 3-2, trimiţând pe AS Creţeni în turul următor.
Au evoluat formaţiile:

AS Creţeni: M. Turică – I. Turică, Ciucă, Ungureanu, Gheorghe, Rădiţă, Uţă, Proteasa, Voicu, Untaru (cpt.), Diaconu. Au mai jucat: Constantin – Preda, Oprea.

Luceafărul Pesceana: Dobre – Popa, Zamfira (cpt.), I. Nedeluţ, Cîrciumaru, Matei, Stănică, N. Nedeluţ, Marin, Mătulescu, Niţoiu. Au mai jucat: Ancuţa, Zăuleţ.

A arbitrat Gheorghe Stanca, ajutat de Gheorghe Adrian şi Florentin Stan (toţi din Rm. Vâlcea)

– Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button