Diverse

Steluta Luca, interviu monden în „Star”

Steluţa Luca, interviu monden în „Star”

 

În numărul din această săptămână, binecunoscutul săptămânal monden „Star” publică un amplu interviu cu handbalista vâlceană Steluţa Luca. Vicecampioana mondială, revenită în primăvară la Oltchim pentru a reface o echipă de vis la Vâlcea, dezvăluie în exclusivitate câteva lucruri interesante despre cariera sa sportivă şi despre viaţa personală.

 

Vacanţă la anul, în Italia

 

Cum perioada cât a jucat în Danemarca a fost de departe cea mai fructuoasă din carieră, Steluţa Luca a păstrat multe amintiri din această ţară. Totuşi, deşi are mulţi prieteni acolo, jucătoarea îşi doreşte să-şi petreacă vacanţa în Italia, mai ales că a şi jucat cândva pentru o echipă din Peninsulă, Dossobuono. „Eu şi soţul meu ne-am programat vacanţa pentru anul viitor, în Italia. Ne place mult ţara şi în plus ne simţim legaţi sufleteşte de Antonio Lontani, naşul nostru spiritual”, declară Steluţa Luca pentru „Star”.

 

Îşi doreşte o fetiţă

 

Altfel, Steluţa Luca spune că şi-a pus în gând ca în 2008 să aibă şi un copil. Adică imediat după ce-i va expira contractul cu Oltchim şi mai ales după Olimpiada din China, acolo unde reprezentativa ţării noastre s-ar putea bate pentru medalii,. „Eu şi soţul meu ne dorim o fetiţă, căreia să-i punem numele Andreea”, afirmă handbalista, care s-a aflat foarte aproape să reprezinte imaginea unei pizzerii cât timp a jucat în Danemarca.

 

Iubeşte Râmnicul

 

Deşi a călătorit prin multe ţări, vicecampioana mondială susţine că Rm. Vâlcea este oraşul unde vrea să trăiască. „Nu aş putea trăi în altă parte, chiar iubesc oraşul ăsta!”, spune Steluţa Luca în revista „Star”. Apoi recunoaşte că a păstrat o strânsă legătură cu părinţii săi: „Ne vedem atât cât timpul ne permite. Însă ei, tot la Pechea rămân, eu revin însă la Vâlcea, pentru că aici este viaţa mea! Părinţii mei trăiesc din plin fiecare victorie a mea, iar eu le-am răsplătit încrederea pe care-au avut-o în mine. Când jucam la junioare, un sfert din tot ce câştigam păstram pentru mine, trei sferturi pentru ei”.

 

Ca arbitru, Andrei Luca a luat-o de la zero în Danemarca

 

Referindu-se la soţul ei, Andrei Luca, care îndeplineşte acum funcţia de preşedinte al secţiei de handbal de la CS Oltchim, căpitanul echipei naţionale a ţării noastre declară că a întâmpinat mari dificultăţi în obţinerea unui loc de muncă în Danemarca: „Avea studii de drept, însă diploma nu i-a fost recunoscută. Fiind şi arbitru divizionar, la fel, nu i-au recunoscut categoria şi a luat-o de la zero, cu grupele de copii între 10-12 ani, reuşind să promoveze apoi opt categorii. Când nu arbitra, lucra la departamentul de vânzări al companiei Toyota”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button