Politica

Boc habar n-are că Gutău participă la şedinţele de partid

Probabil că pentru întreaga conducere centrală a Partidului Democrat, ceea ce se întâmplă la Râmnicu Vâlcea cu primarul şi viceprimarul, suspendaţi anul trecut după ce au fost implicaţi în ditamai scandalul de corupţie, reprezintă deja o chestiune extrem de confuză, pe care e mai bine să o laşi cum a căzut. Mai exact, cei doi edili, deşi suspendaţi din PD şi în prezent având statutul de independenţi, beneficiază în continuare, mai pe faţă sau mai pe spate, de sprijinul democraţilor vâlceni. Nu ştiu dacă această susţinere este valabilă şi în cazul conducerii centrale a partidului, însă un lucru este cert: liderii de la Bucureşti nu prea au habar de ceea ce se întâmplă cu relaţia dintre PD Vâlcea şi cei doi edili.

Dacă în cazul lui Mircia Gutău lucrurile par destul de clare din punctul de vedere al pediştilor vâlceni, în sensul că primarul Râmnicului este susţinut de aceştia, nu acelaşi lucru se poate spune despre viceprimarul Nicolae Dicu, prins anul trecut în flagrant în timp ce încasa o mită babană de la omul de afaceri Crinu Popescu în WC-ul Pensiunii Maria. Acesta pare a beneficia mai degrabă de sprijinul consilierilor locali liberali decât de al foştilor colegi democraţi, care nu mai ştiu cum să-l zboare din funcţie. Nu toţi democraţii par însă decişi să-l mazilească pe Dicu de la primărie. Surse din PD Vâlcea certifică faptul că o bună parte din liderii organizaţiei nu sunt de acord cu dorinţa senatorului Dorel Jurcan, care este şi preşedinte al filialei, de convocare a unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, în urma căreia Nicolae Dicu să fie schimbat din funcţie şi înlocuit cu Mihai Botea.
Iată ce spune prim-vicepreşedintele PD Vâlcea, Romulus Bulacu: „Din punctul meu de vedere, ca specialist, domnul Dicu este mai bun decât oricare altul, chiar mai bun decât domnul Botea. Dar întâmplându-se ce s-a întâmplat, nu pot avea aceeaşi poziţie. Pentru că votul este politic, aş vota împotriva domnului Botea”.
În legătură cu prezenţa lui Mircia Gutău la şedinţele ADA de la nivelul Râmnicului, Romulus Bulacu spune că aceasta este normală, chiar dacă preşedintele PD, Emil Boc nu a fost informat în legătură cu acest aspect. „Nu trebuie să ştie domnul Boc că Mircia Gutău stă în prezidiu la întâlnirile Alianţei”, a mai spus liderul PD Vâlcea.  (O.H.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button