Alte sporturi

„Pentru un copil cele mai frumoase amintiri ramân cele din perioada când face sport!”

Antrenorul Dinu Paul vrea performanţă dar ştie că elevii săi au nevoie uneori şi de destindere:

„Pentru un copil cele mai frumoase amintiri rămân cele din perioada când face sport!”

– tehnicianul vâlcean şi sportivii pe care îi antrenează s-au întors recent dintr-un stagiu de pregătire efectuat în Grecia
 Poate cea mai prolifică secţie, din punct de vedere al rezultatelor obţinute şi implicit al medaliilor aduse în vitrina Clubului Sportiv Chimia este secţia de karate. Alături de Constantin Daneş aici lucrează şi antrenorul emerit, proaspătul jurist Dinu Paul. În încercarea de a îmbina utilul cu plăcutul, în această perioadă de vacanţă, Dinu Paul şi-a dus elevii într-un cantonament de pregătire în Grecia.
De ce acest cantonament în Grecia?
 Cred că e important ca sportivii pe care îi antrenez să înveţe să se comporte în orice situaţie. De aceea am încercat să le inoculez o idee despre ceea ce înseamnă sportul în viaţa lor. Pentru că pentru foarte mulţi dintre ei, poate pentru majoritatea, cele mai frumoase amintiri rămân cele din perioada în care au făcut sport, de fapt karate. De aceea am vrut şi chiar am insistat de cele mai multe ori ca la competiţiile la care au participat, chiar dacă nu au urcat pe podium, sportivii mei să primească măcar o diplomă de participare. Nici nu vă imaginaţi ce mult contează pentru ei acest lucru. În ceea ce priveşte deplasările „afară”, am discutat cu părinţii copiilor şi am ajuns la concluzia că acestea sunt mult mai benefice decât oricare cantonament în ţară. În primul rând pentru faptul că vizitând mai multe locuri, eu cred că aceşti copii pot înţelege mai multe lucruri.
Care sunt copiii care au mers în stagiul acesta din Grecia?
 Păi, să-i amintim pe câţiva. E vorba de Andi Ştifu, Silviu Ghiţă, Daniel Păun, Liviu Maier, Mihai Mazilu, Bogdan Gogoloşi, Alberto Rujan, Alin Florea, Andrei Florea, Diana Cocoşi, Florin Creangă, Raluca Frumuşelu, Roxana Sofianu, Ana Maria Călugăraşu şi Gabriela Dragomir. Trebuie să spun că acest cantonament s-a dorit a fi şi o perioadă de relaxare pentru copii, pentru că ne aşteaptă, din toamnă, o perioadă extrem încărcată de competiţii. Astfel, urmează să participăm la mai multe categorii de vârstă la Campionatul Naţional, apoi Cupa României şi diferite competiţii de pregătire.
 Mai pregătiţi ceva special?
 Nu ştiu dacă e ceva chiar special, însă eu nu renunţ la ideea de a-i face pe elevii mei să cunoască lumea. Astfel, m-am gândit ca anul viitor să mergem în Africa, mai precis în Tunisia. Eu am fost de curând acolo şi am văzut condiţiile de pregătire care sunt excelente. De aceea, cred că elevii mei vor avea parte de o experienţă mai mult decât interesantă în Tunisia. 
 Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button