Diverse

Cupa Sodistul, sarbatoarea unor sindicalisti uniti de greutati

Cupa Sodistul, sărbătoarea unor sindicalişti uniţi de greutăţi  

Pentru câteva zile sindicaliştii de la Uzinele Sodice Govora s-au întrecut într-o inedită competiţie fotbalistică amicală ce s-a încheiat frumos, pe Stadionul Municipal din Rm. Vâlcea. Rezultatele din primele faze ale competiţiei le-am publicat în ediţia trecută, graţie sprijinului oferit de corespondentul nostru Emil Preda. Pentru astăzi am rămas datori cu rezultatele celor două finale. În finala mică s-au întrecut echipele de fotbal ale secţiilor CALCINATĂ şi ELECTROUTILITĂŢI. Scorul a fost 4-1 pentru „Calcinată”, prin golurile reuşite de Nicolae Belivacă (3) şi Dan Boharu, respectiv Roger Ungureanu pentru „Electroutilităţi”.

Cel mai aşteptat meci, finala, a adus faţă-n faţă echipele VAR şi TESA+ATM. Trofeul a fost câştigat de cei de la „Var” cu 2-1. Mai întâi a deschis scorul Adrian Mihăilescu, în prima repriză, dar imediat după pauză dacian Dobre a restabilit egalitatea, din penalty. Victoria a revenit celor de la var ca urmare a unui alt gol reuşit de Mihăilescu, de data aceasta de la 11 metri.

 

Evenimentul a fost onorat, la premiere, de prezenţa Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean, de Florin Bălan, directorul USG şi, desigur, de liderul de sindicat Adrian Mugioiu.

Dumitru Buşe, actual preşedinte al CJ Vâlcea, dar fost economist la Uzinele Sodice, ne-a declarat: „Mişcarea este bine venită pentru băieţi, reprezintă şi un spirit de competiţie, competiţie care îi recompensează la final cu diplome şi cupe. Meritul este în totalitate al Sindicatului pentru că duce mai departe această tradiţie a sodiştilor. Faptul că participă şi la astfel de manifestări arată forţa colectivului, ataşamentul faţă de societate şi legătura strânsă, de devotament, faţă de uzină.”

Liderul de sindicat Adrian Mugioiu a spus: „Chit că noi am avut mereu probleme de ordin social în societate, unele le-am depăşit dar apar altele, privatizarea trenează, zi de zi apărând potenţiali investitori. Chiar azi am negociat cu indienii, dar ne-am făcut timp şi pentru puţin sport şi pentru a continua tradiţia de mişcare, relaxare. Sper să se menţină această tradiţie şi după privatizarea societăţii”.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button