Liga II

Diculoiu cauta solutii

Pentru că vrea să evolueze în Divizia B,

Diculoiu caută soluţii

* autorităţile nu vor să-l ajute * există şi varianta unei vânzări multiple * s-a stabilit strategia vânzării locului „la negru”

Din informaţiile pe care le aveam la finele săptămânii trecute, putem spune că preşedintele Mihai Diculoiu fie nu s-a împăcat cu ideea vinderii locului din Divizia B, fie caută soluţia cea mai eficientă pentru el, pentru club şi, de ce nu, chiar şi pentru unii jucători. Se pare că liderul de sindicat a făcut o ultimă încercare la autorităţile locale de a solicita sprijin, iar refuzul acestora îl îndeamnă spre alte variante, nici una însă care să.-i permită să rămână în Divizia B.

Bani albi de la Juve sau negri de la Astra?

Echipa interesată de o fuziune cu FC Oltchim, pentru a prelua locul în Divizia B, este Juventus Bucureşti. În acest caz tranzacţia pare a avea loc la vedere, oficial, iar vâlcenii ţin la preţ. Nu la fel se poate spune în cazul în care FC Oltchim aplică o altă strategie, respectiv aceea de a nu obţine licenţa de Divizia B pentru propriul stadion, iar cum autorităţile locale nu permit chimiştilor să evolueze pe „Municipal”, atunci echipa lui Diculoiu nu mai este înscrisă în Divizia B de către Federaţie, salvându-se astfel de la retrogradare Astra Ploieşti. Pentru un asemenea scenariu, tranzacţia poate fi făcută cu un stimulent „la negru” din partea ploieştenilor, însă în acest moment toate cele expuse mai sus sunt doar simple supoziţii.

Varianta cea mai rentabilă, triplă vânzare

Un alt scenariu, extrem de interesant, ne-a fost expus zilele trecute de un suporteri fidel al echipei FC Oltchim. Acesta spune că echipa lui Diculoiu ar putea vinde locul din Divizia B unei echipe retrogradate în C (eventual Juventus Bucureşti, UT Arad sau Minerul Motru). În urma tranzacţie, în afara banilor echipa vâlceană ar mai primi şi locul din Divizia C pe care, mai apoi, l-ar vinde iar unei echipe care a ratat barajul de promovare din D în C sau unei echipe retrogradate din C (în acest caz oferte ar fi de la Primăvara Craiova, FC balş sau chiar Genesis Lotru Brezoi). Dacă s-ar face şi această tranzacţie, atunci echipa FC Oltchim ar trebui să caute loc în Divizia D vâlceană. Cum pentru majoritatea jucătorilor de valoare se vor găsi oferte, FC Oltchim ar mai scoate ceva bani şi din transferul jucătorilor la alte cluburi, după care, pe un preţ de nimic ar putea cumpăra loc în Divizia D vâlceană, probabil de la Luceafărul Pesceana. Pe locul din Divizia D, cu tinerii talentaţi pe care-i are, Costel Gaiţă ar putea reveni într-un an doi, din nou, în Divizia C. Planul pare fi de trei ori profitabil (vânzări de locuri în Diviziile B şi C precum şi câştiguri de pe urma transferurilor de jucători), însă există un mare dezavantaj: oprobiul public al iubitorilor fotbalului vâlcean.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button