Liga IV

Privind înainte cu mândrie

Petrolul II Drăgăşani – Minerul Berbeşti 0-1 (0-0)

Privind înainte cu mândrie

Un joc, caracteristic finalului de campionat, fără miza imperioasă a celor trei puncte, dar în care orgoliul celor două formaţii l-au transformat într-o partidă atractivă cu multe faze la cele două porţi. Echipa oaspete, după părerea multora cea mai bună formaţie din Divizia D, a demonstrat la Drăgăşani că sub o conducere administrativă şi tehnică serioasă, în ediţia următoare de campionat va fi cea mai îndreptăţită să ocupe locul 1, într-un campionat din ce în ce mai diluat, obiectiv neascuns, la sfârşitul jocului de antrenorul Vasile Ilinca şi de delegatul Mihai Manea. Petrolul II a dat o replică dârză oaspeţilor, a suplinit absenţa unor titulari (Munteanu, Roşu) prin experienţa unor Alin Dumitrescu şi Marin Nicolae, dar neşansa şi jocul bun practicat de oaspeţi au făcut ca echipa din Berbeşti să plece cu cele trei puncte. A fost şi jocul lui Iulică Zamfir (Petrolul II), care jucând accidentat (fisură la degetul unui picior), a fost cel mai bun jucător de pe teren, făcând în faţa atacanţilor oaspeţi, aproape de unul singur, zid de netrecut. Jocul a început cu o perioadă de tatonare, ambele echipe încercând să dea lovitura decisivă, dar şuturile lui Alin Dumitrescu, Marian Nicolae (Petrolul), Meilă şi Margine (Minerul), plus forma bună a celor doi portari a făcut ca ambele echipe să intre la vestiare fără gol.

Repriza a II-a a fost mult mai atractivă, ambele echipe jucând mult mai ofensiv, dar Zamfir respinge şutul lui Vlădoiu (min. 47), după o combinaţie cu Badea, iar portarul oaspeţilor se opune şuturilor lui Dumitrescu (min. 78), din lovitură liberă de la 25 metri; Nicolae (min. 83) la o pasă de peste 50 metri a lui Butişteanu şi loviturii de cap a lui Crăciun (min. 52). Lovitura de graţie este dată de Vlădoiu în minutul 84, bine găsit cu o pasă de pe dreapta şi, singur în careu, îl „execută” pe portarul Mitrache. Gazdele reclamă ofsaid şi pun din ce în ce mai multă presiune la poarta lui Marinescu, dar mingea s-a încăpăţânat să nu intre în poartă şi astfel echipa oaspete începe să se gândească mult mai serios la ce va urma, în timp ce Mitică Dobre este circumspect dacă va mai continua sau nu.

Au evoluat formaţiile:

Petrolul II Drăgăşani (echipament negru-roşu): Mitrache – M. Drăguşin, Dumitrescu, Zamfir, Tudor (Ciortan), Nicolae, Alex. Drăguşin, Butişteanu, Ciocea, Ionescu (cpt.), Apostolescu (Crăciun).

Minerul Berbeşti (echipament roşu-albastru): Marinescu (cpt.) – Vladu, Grigore, Buliman, Purcaru, Mihalcea, Margine, Roşia, Nica (Badea), Meilă (Negoi), Vlădoiu.

A arbitrat Marian Joiţa, ajutat de asistenţii Bogdan Medrea şi Claudiu Cârstea. Observator Nicolae Niţă (toţi din Rm. Vâlcea).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button