Liga IV

Rezultat record: un gol la 5 minute!

Alma Lex Drăgăşani – FC Govora 17-1 (6-0)!!!

Rezultat record: un gol la 5 minute!

Ce se mai poate scrie la un asemenea rezultat? O cronologie a scorului ar fi plictisitoare, scoaterea în evidenţă a celor mai buni jucători ar fi inutilă la o asemenea diferenţă, iar spaţiul alocat acestei cronici ar ocupa locul multor rubrici aşteptate de cititori.

După duşul rece administrat de lider, Alma Lex s-a trezit ca dintr-o lovitură de ciocan şi etapă de etapă a început să administreze partenerilor cât mai multe goluri. După concitadina sa – Petrolul II, a venit rândul echipei din Govora care-a primit în 90 de minute un sfert din totalul golurilor primite în 29 de etape! Nu numărul de goluri înscrise, ratările, numărul de mingi trimise în barele porţilor au fost esenţa acestui joc, elocventă pentru spiritul de o adevărată echipă şi familie a fost şi nu a trecut neobservată faza din minutul 72 când, după ce a marcat golul cu numărul 11, fostul purtător al banderolei de căpitan – Claudiu Bădoi, jucător emblematic nu numai pentru Alma Lex, ci pentru întreg fotbalul drăgăşenean, a cerut să fie schimbat. Toţi jucătorii aflaţi pe teren şi pe bancă l-au aplaudat. Maurul îşi făcuse pe deplin datoria, iar colegii lui printr-un singur gest i-au mulţumit. O zi de excepţie pentru Alma Lex care a avut în FC Govora un adversar fără gardă pe totalul celor 90 de minute, care în nici un moment nu s-a cantonat în apărare, dar care nu a putut stăvili iureşul gazdelor şi jocul plin de imaginaţie al elevilor profesorului Adi Lupu. Imaginaţie concretizată prin goluri cu călcâiul, cu loburi de la mijlocul terenului, cu un-doi-uri care mai de care de efect. Dar iată şi marcatorii golurilor unui joc care încet-încet se îndrepta spre un record de Guinness Book: Vlada (min.4), Mitală (minutele 9, 37, 87, 88), Baciu (min. 12), Buşu (min. 15), Buniţă (min. 45), Ciopor (min. 52, 57, 78, 82, 85), Stoica (min. 61 şi 89), Bădoi (67, 72) – pentru Alma Lex şi Nedeloiu (minutul 48).

Au evoluat formaţiile într-un joc de povestit şi nepoţilor:

Alma Lex Drăgăşani (echipament alb-portocaliu): Tănasie (Căpăţână) – Stăvaru – Bădoi (Jalbă), Traşcă, Buşu, Vlada (Hote), Mitală, Stoica, T. Buniţă, Ciopor (cpt.), Baciu (Truşcă).

FC Govora (echipament verde-alb): Popa – Buşe (Toma), Buga, Bîrlogeanu, Nedeloiu, Chelcea, Dinu (cpt), Piţigoi, Hamza, Vintilă (Butănescu), Ilie.

Au arbitrat: la centru – Laurenţiu Mosor, ajutat la cele două linii de Claudiu Cârstea şi Mihai Scheianu (toţi din Rm. Vâlcea). Observator AJF: Ion Bivolaru (Rm. Vâlcea).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button