Liga III

A venit deja vacanta pentru „chimisti”

Soda Ocna Mureş – FC Oltchim 2-1 (1-0)

A venit deja vacanţa pentru „chimişti”

Se aştepta ca după meciul dintre FC Oltchim şi Lotru Brezoi, partidă în urma căreia s-a decis titlul de campioană în seria a VI-a a Diviziei C, elevii lui Costel Gaiţă să lase „garda” jos. Acum, după ce şi-au îndeplinit obiectivul, fiecare meci este un amical. Un eşec nu înseamnă nimic, contează doar pentru palmares. Şi în partida pe care au avut-o în deplasare, în runda recent desfăşurată, la una dintre formaţiile ce s-a menţinut pe parcursul acestui campionat pe una dintre poziţiile fruntaşe ale seriei, Soda Ocna Mureş, „chimiştii” au demonstrat că nu mai au aceeaşi poftă de joc şi concentrare ca şi până acum. Totuşi nu s-au făcut de râs. După cum ne-a informat antrenorul Gaiţă, „a fost un meci echilibrat, cu ocazii atât la o poartă, cât şi la cealaltă. Ei au dat golurile pe fondul unor greşeli a jucătorilor noştri. Mai întâi, în minutul 10, când mingea era în posesia noastră, Stoica a încercat o pasă la coechipier, dar a dat-o la adversar şi binecunoscutul Ovidiu Maier a marcat pentru scorul de 1-0. Scorul s-a menţinut până la pauză, chiar dacă au mai fost acţiuni importante. Noi, cel puţin, am ratat de vreo două-trei ori din poziţii bune prin Negrescu şi Cosmin Popa. În minutul 75 tot Ovidiu Maier a dus scorul la 2-0, de această dată în urma unei greşeli la mijlocul terenului a lui Cosmin Popa care, ulterior, a avut o altă şansă de a micşora din diferenţă, dar a ratat. La fel a făcut şi Nuţu prin minutul 82. Totuşi, cu două minute înainte de fluierul final, gazdele au făcut henţ în careu, iar penalti-ul acordat a fost executat precis de Marinescu, care a închis tabela la 2-1”.
Pentru FC Oltchim Rm. Vâlcea au evoluat: Vlădoi – Stoica, Marinescu, Bărbuţ, Glăvan, Creangă, Negrescu, Roşoagă, Tănăsie, Şorega şi C. Popa. Au mai jucat: Nuţu, Căpătan şi Zgripcea.
Antrenorul echipei vâlcene campioană în Divizia C, Costel Gaiţă, primul tehnician din istoria clubului ce a reuşit performanţa de a duce această grupare până la pragul cu Divizia B, a explicat, pe scurt, un motiv, de altfel, bănuit de toată lumea, de ce FC Oltchim a clacat în această etapă în care au fost programaţi să întâlnească echipa de pe locul 3 în clasament, Soda Ocna Mureş: „Pentru noi e vacanţă deja. Nu pot să-i mai motivez pe jucători. Singurul lucru care ar mai putea conta acum e prima pusă în joc”. Totuşi, „mai sunt două etape de disputat, încă nu s-a terminat campionatul. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, ce decizii se vor lua. Nu pot să mă pronunţ în vreun fel referitor la ce a spus domnul Roibu. N-au existat reacţii nici printre jucători. Important pentru noi e că am realizat ce ne-am propus. Indiferent ce va fi, noi nu putem spune că am muncit degeaba: au fost primele de joc, există şi o primă de obiectiv pe care sperăm să ne-o achite clubul…”, ne-a declarat Gaiţă.

Preşedintele Mihai Diculoiu îşi susţine în continuare promisiunea:
„Chiar şi pentru o etapă FC Oltchim va juca în Divizia B”

Înfrângerea suferită de FC Oltchim la Mureş nu l-a supărat prea tare pe preşedintele clubului, Mihai Dicuoiu, însă nu se poate spune nici că este mulţumit cu acest rezultat. Ca şi ceilalţi oficiali ai grupării, liderul de sindicat de la SC Oltchim este de părere acest insucces era oarecum previzibil după victoriile din ultimele meciuri ce au adus titlul formaţiei „chimiste”. De altfel, acesta ar fi singurul aspect care ar putea fi luat în calcul pentru că „nu cred că a avut vreo influenţă declaraţia de zilele trecute a domnului Roibu cu privire la viitorul clubului de fotbal”. „Acest rezultat e pe fondul relaxării şi determinat de faptul că pentru noi campionatul s-a încheiat. Totuşi, ei nu ar trebui să procedeze aşa, ar trebui să demonstreze de ce sunt campioni până la final. Este şi o primă pusă în joc, măcar asta ar trebui să-i motiveze”, a spus mai exact Diculoiu. Apoi a comentat cele relatate de curând într-o conferinţă de presă de directorul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, exprimându-şi totodată convingerea că până la urmă dorinţa sa se va îndeplini şi Costel Gaiţă va îndruma echipa şi în Divizia B: „Suntem cu adevărat un club şi cred că până la urmă Oltchim-ul nu va uita că noi reprezentăm această societate. Nu cred că se pune problema ca Oltchim-ul, o societate puternică, cu 5000 de salariaţi, plus alţi 1600 ai secţiilor de pe lângă Combinat, să nu poată susţine o echipă în Divizia B, chiar dacă mai sponsorizează şi CSM-ul. De altfel, domnul Director General nici nu a fost ferm în ceea ce priveşte soarta FC Oltchim, a spus doar că Vâlcea nu are forţă economică pentru a ţine două echipe în eşalonul doi fotbalistic. Oricum, prin mesajul pe care l-am dat, aşteptăm să ni se alăture în această încercare de a pătrunde în Divizia B, pe lângă salariaţii sindicatului liber, cei care au fost alături de noi şi până acum, şi alţi sponsori. Vreau să-mi respect promisiunea şi pentru că am ajuns până aici o să fac tot ce-mi stă în putere ca FC Oltchim să evolueze în Divizia B, chiar şi pentru o singură etapă. Vom demonstra că nu ne vindem aşa. Sper să fie şi jucătorii alături de mine şi să gândească la fel. Nu cred că vor fi probleme din punctul de vedere al lotului de jucători chiar dacă CSM-ul îşi va revendica jucătorii împrumutaţi, pentru că anul acesta retrogradează din «B» 6 echipe şi vom avea de unde alege, în condiţii bune pentru ambele părţi. Sperăm ca şi domnul primar Gutău să fie alături de noi. Nu văd de ce s-ar opune ca noi să mergem mai departe, la un alt nivel. Din contră, ar trebui să-l bucure faptul că în mandatul său sunt două echipe în Divizia B”.

De asemenea în ultima perioadă s-a vehiculat tot mai des faptul că locul în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării câştigat de FC Oltchim ar fi fost deja negociat şi chiar vândut „lanternei roşii” din „B”, FC Sibiu. Deocamdată nu avem certitudinea acestui fapt, mai ales că preşedintele Diculoiu continuă să susţină contrariul: „Sunt doar zvonuri, nu este nimic real. Nu ne-a contactat nimeni şi nu am auzit să-şi fi exprimat cineva dorinţa de a ne cumpăra locul, mai ales că nici noi nu ne-am exprimat disponibilitatea de a vinde locul obţinut”. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button