Alte sporturi

Eliza Mureanu se pregăteşte pentru un viitor plin de medalii

Sportivii secţiei de haltere a CS Chimia Rm. Vâlcea ocupă mai mereu locuri fruntaşe la concursurile ce au loc în întreaga ţară. În ciuda unor condiţii de pregătire care nu sunt tocmai la standardele cele mai ridicate, antrenorul Gheorghe Dinu descoperă talente şi lansează performeri pe bandă rulantă. Tânăra Eliza Mureanu este ultimul exemplu în acest sens, ea fiind cea care-i calcă pe urme Andei Matei. Deşi are doar 18 ani şi practică acest sport numai de un an, Eliza a cucerit numeroase medalii la competiţiile la care-a fost prezentă. Iar succesele din 2006 nu pot fi trecute prea uşor cu vederea: a cucerit trei medalii de argint la Campionatul Naţional de tineret, plus încă una tot de argint la CN de seniori, dar şi două de bronz, la seniori şi la cadeţi. Graţie acestor rezultate, la finele anului trecut, Eliza Mureanu s-a clasat pe locul al treilea în topul celor mai buni 10 sportivi ai judeţului Vâlcea.
A practicat şi alte sporturi
Până a ajunge să facă haltere, Eliza Mureanu a practicat şi alte sporturi: „La început, am jucat şi fotbal (am fost vicecampioană pe judeţ la acest sport), am făcut atletism şi karate. Profesorul Paul Băiaşu de la Băile Olăneşti m-a îndrumat însă spre haltere, iar apoi am ajuns la domnul Gheorghe Dinu, antrenorul cu care mă pregătesc şi acum”, ne-a povestit sportiva originară din Băile Olăneşti, care este convinsă că viitorul ei este în proporţie covârşitoare legat de acest sport: „Vreau să merg mai departe, să urmez o carieră în haltere, nu mă voi opri aici. Vreau să capăt cât mai multă experienţă şi să fac performanţă!”.
Cu gândul la noi performanţe la următorul concurs
La sfârşitul acestei luni, mai precis în perioada 27 martie – 4 aprilie, Eliza Mureanu şi alţi sportivi de la secţia de haltere a CS Chimia vor participa la calificările pentru finala Campionatului Naţional de tineret şi juniori II, întreceri care vor avea loc la Oneşti, în judeţul Bacău. Pentru Eliza Mureanu va fi încă un bun prilej de a se întoarce acasă cu medalii.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button