Liga II

N-au fata de Divizia A!

Juventus Bucureşti – CSM Rm. Vâlcea 1-0

N-au faţă de Divizia A!

După un tur de campionat excepţional, CSM se afundă din ce în ce mai mult în mediocritate, ultima ispravă negativă a jucătorilor pregătiţi de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr petrecându-se sâmbătă, 6 mai, în Capitală, la meciul cu Juventus Bucureşti. Speranţele oficialilor echipei vâlcene de a reuşi un rezultat pozitiv în această partidă nu au fost împărtăşite şi de fotbalişti. Deşi adversara întâlnită la finele săptămânii trecute nu era nicidecum una de speriat, care mai mult ca sigur va părăsi Divizia B în această vară, A. Savu şi coechipierii săi au făcut iarăşi un meci şters şi au părăsit terenul înfrânţi, pentru prima oară în deplasare în retur. Entuziasmul şi jocul eficace pe care „municipalii” îl practicau toamna trecută nu mai e acum decât o amintire. Ca să nu mai vorbim de şansele pe care se spunea odată că le aveau vâlcenii pentru a merge la barajul de promovare în Divizia A.

În Capitală, CSM a întâmpinat încă din prima repriză o rezistenţă acerbă din partea gazdelor. Elevii lui Adrian Furnică şi-au creat câteva bune oportunităţi de a înscrie, dar le-au ratat cu nonşalanţă, Savu şi Bolcu fiind jucătorii vâlceni care puteau aduce echipa noastră în avantaj. Cei care aveau să deschidă scorul au fost bucureştenii, în minutul 30, graţie unei lovituri libere executate excelent de Radu (1-0). Deşi golul ar fi trebuit să-i trezească pe vâlceni s-a întâmplat exact invers. Aşa că, în repriza secundă, au cam lipsit ocaziile de egalare, atacul format din Câmpeanu şi Pena fiind departe de pretenţiile clubului. Din păcate, accidentarea nefericită a lui Ciortan se dovedeşte a fi mai importantă decât s-a crezut iniţial, deoarece în ofensivă tehnicienii vâlceni nu au prea multe soluţii de a-l suplini.

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Cumpănaşu, Raicu, Bier (min. 75 Căt. Lazăr) – M. Dumitru (min. 46 Stanca), A. Savu, Lepădatu, Bolcu, Cercel – Câmpeanu, Murineanu (min. 46 Pena).

Arbitraţi de un prahovean

Fapt mai rar întâlnit, Comisia Centrală a Arbitrilor, for condus de vâlceanul Gheorghe Constantin, a delegat la acest meci o brigadă de arbitri care l-a avut la centru pe Mugurel Drăgănescu (Breaza), în timp ce-n postura de observator s-a aflat bucureşteanul Lică Movilă (deşi „municipalii” întâlneau o grupare din Capitală). Dacă în privinţa observatorului mai treacă-meargă, în ceea ce priveşte arbitrul de centru se poate considera că s-a făcut o gafă. Nu ştim de ce s-a întâmplat astfel, atâta timp cât localitatea Breaza se află în judeţul Prahova, iar CSM-ul se bate pentru locul 2 cu Petrolul Ploieşti. Să ne aşteptăm pe viitor ca la un meci al găzarilor să fie delegatul băbenarul Eugen Roşu?

Craiova şi-a respectat blazonul

 

Declaraţiile făcute de oficialii echipei Universitatea Craiova înaintea partidei jucate la Ploieşti, în faţa Petrolului, care anunţau că gruparea patronată de Adrian Mititelu nu este adepta jocurilor de culise în detrimentul CSM-ului, s-au dovedit a fi cât se poate de reale. Sâmbătă, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, „juveţii” şi-au respectat blazonul şi-au izbutit o victorie care-i trimite direct în Divizia A. De acest lucru nu au profitat din păcate vâlcenii, iar acum situaţia s-a complicat în lupta pentru locul 2, trei echipe având şanse reale de a merge la baraj. Pe lângă formaţia pregătită de Adrian Furnică în cursă se mai află Unirea Urziceni şi Petrolul Ploieşti. Totuşi, prin prisma meciului pe care-l au de jucat în deplasare la Urziceni, cei de la CSM par a fi cei mai defavorizaţi în această luptă.

 

CSM Rm. Vâlcea – Dunărea Giurgiu

 

Renasc speranţele?

 

 

După două eşecuri consecutive, CSM Rm. Vâlcea primeşte miercuri, 10 mai, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal” din Zăvoi, într-o rundă intermediară, vizita grupării Dunărea Giurgiu. Dacă pentru echipa antrenată de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr meciul are totuşi o miză, existând încă speranţe că vâlcenii pot termina campionatul pe locul 3, pentru formaţia adversă partida pare a fi una de vacanţă. Dunărea Giurgiu este o echipă de mijlocul clasamentului, scăpată oarecum de grijile retrogradării. În aceste condiţii, este de aşteptat ca în sfârşit, după o serie de partide nefaste, „furnicile” să spargă din nou gheaţa şi să adune iarăşi puncte preţioase.

Meciul CSM – Dunărea Giurgiu va fi arbitrat de Gabriel Mocean (Câmpia Turzii), la cele două linii urmând a fi ajutat de asistenţii Iulian Szekely şi Monica Rigo (Cluj-Napoca). Observatorul meciului va fi bucureşteanul Stelian Ilie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button