Liga II

„Furnicile”, neputincioase

CSM Rm. Vâlcea – FC Caracal 0-2

 

„Furnicile”, neputincioase

 

Succesul repurtat etapa trecută în Capitală în faţa echipei Dinamo II Bucureşti părea a însemna ieşirea din impas pentru echipa pregătită de Adrian Furnică. Cele patru goluri înscrise şi un joc mult mai eficace decât de obicei au dat speranţe vâlcenilor că echipa e gata să se bată cu şanse reale pentru barajul de promovare. Din păcate, atunci când suporterii se aşteptau mai puţin, Savu, Murineanu şi colegii lor au tratat meciul de pe „Municipal” cu FC Caracal văzându-se învingători încă dinaintea partidei, iar acest lucru nu a fost deloc de bun augur. Neputincioase şi lipsite de vlagă, „furnicile” au capotat lamentabil pe teren propriu păstrându-şi nota discordantă între evoluţiile de acasă şi cele din deplasare fără vlagă.

 

Început tern de joc

Încă din prima repriză a fost uşor de observat de toată lumea apatia celor de la CSM Rm. Vâlcea, deşi aveau în faţă o echipă al cărei unic scop era de a stopa pătrunderea spre poarta apărată de T. Lung. Doar vreo două faze ale favoriţilor i-au mai încălzit pe puţini spectatori (vreo 1500 cu indulgenţă) prezenţi în tribunele stadionului din Zăvoi. Mai întâi, în minutul 18, când Raicu a şutat din afara careului, însă T. Lung a prins mingea cu siguranţă din faţa lui Pena care stătea la pândă şi aştepta o eventuală greşeală a portarului care-a trecut cândva şi prin curtea Stelei. Ulterior, Pena a reluat cu capul o centrare înaltă a lui M. Dumitru, dar mingea s-a scurs prin careul de 6 metri, a fost întoarsă de pe linia de fund de Câmpeanu, însă nici un jucător vâlcean nu a fost atent pentru a o relua în plasă. De partea cealaltă, elevii lui Nicolae Negrilă l-au încercat pe Pampea cu două şuturi puternice de la distanţă, pe care portarul CSM-ului le-a parat fără mari probleme.

 

Dezastrul s-a conturat în repriza secundă

După pauză, Adrian Furnică a mizat totul pe cartea atacului, iar fazele de poartă s-au înmulţit. Au ieşit Savu şi Pena, au intrat Murineanu şi Ciortan, însă jocul vâlcenilor a rămas la fel de dezlânat. „Copilul teribil” al CSM-ului, Murineanu, s-a străduit să facă multe pe teren, dar i-au ieşit prea puţine. Mai mult decât atât, repriza secundă a început cum nu se putea mai rău pentru vâlceni. În minutul 54, fundaşul dreapta Moşteanu (supranumit de spectatori datorită cheliei „Macarone”) a fost faultat uşor în careu, iar centralul Florin Marcu a dictat lovitură de la 11 metri fără să stea prea mult pe gânduri. Atacantul Sergiu Popescu şi-a aşezat mingea pe punctul cu var, dar mingea expediată de acesta a trecut de puţin pe lângă bara laterală, poate şi datorită vântului care bătea la ora aceea. Acelaşi Sergiu Popescu nu a mai ratat ţinta peste trei minute, când a înscris pe lângă portarul Pampea, după ce a pornit dintr-o poziţie de ofsaid evidentă, dar nesemnalizată de asistentul Adrian Popescu din Craiova: 0-1. Era timpul ca vâlcenii să se trezească, aşa cum s-a întâmplat în partida cu Petrolul, dar n-a fost să fie. În minutul 65, o lovitură liberă executată de Cercel a fost scoasă senzaţional de portarul T. Lung, altădată un gafeur de elită al fotbalului românesc, acum mai sigur pe el ca niciodată. Peste câteva minute, vâlcenii ar fi putut beneficia şi ei de un penalti, la o cădere pe minge în careul de 6 metri a unui jucător de la Caracal, D. Mihai. Din minutul 70, după ce Ciortan s-a accidentat, iar antrenorii vâlcenii l-au introdus în locul său pe Roşca, nici apetitul ofensiv al vâlcenilor nu a mai fost acelaşi. Spaţiile libere lăsate în defensivă le-au dat în dese rânduri posibilitatea elevilor lui Nicolae Negrilă să declanşeze numeroase contraatacuri, iar la unul dintre acestea, Rădulescu a centrat în careul de 6 metri, dar Sergiu Popescu a ajuns cu întârziere la întâlnirea cu mingea şi nu a izbutit s-o împingă în poartă. Ultima fază din care CSM-ul ar fi putut egala s-a consumat în minutul 82, când Murineanu a şutat de la distanţă, T. Lung a respins în faţă, iar M. Dumitru a tras pe lângă vinclu din mijlocul careului de 16 metri. În ultimul minut al meciului, Pasăre a pus „cireaşa pe tort” înscriind pentru 0-2 printr-o execuţie măiastră la vinclu din colţul careului de 16 metri, precum I. Dumitrescu în poarta Argentinei la Mondialele din 1994. Pentru vâlceni, totul se terminase, mai ales că Petrolul reuşise să întoarcă rezultatul la Motru, după ce fusese condusă cu 1-0.

Au evoluat pentru CSM Rm. Vâlcea: Pampea – Cumpănaşu, Bier Raicu – M. Dumitru, Chiriţă, Savu (min. 46 Murineanu), Lepădatu, Cercel – Câmpeanu, Pena (min. 46 Ciortan; min. 69 Roşca).

 

Iluzii deşarte

Tocmai când mai toată lumea îşi punea deja problema cu cine vor juca la barajul de promovare de la finele sezonului, vâlcenii au luat-o rău de tot pe cocoaşă de la o echipă care n-a prea făcut zile negre multor echipe, ci doar nouă. Au fost aşadar două victorii pentru FC Caracal în dauna CSM-ului, atât în tur, cât şi acum, ambele cu 2-0. Cu formaţia din „oraşul celor opt minuni” „municipalii” au avut încă un bun prilej pentru a-şi consolida al doilea loc în serie, dar l-au ratat. Nici de această dată tehnicienii vâlcenii nu a găsit soluţii pentru a disloca apărarea adversă, ba mai mult disperarea ce i-a cuprins pe jucătorii pregătiţi de Adrian Furnică a făcut ca aceştia să neglijeze în mod flagrant şi apărarea, iar acest lucru i-a costat scump. În 90 de minute, CSM-ul n-a avut decât vreo două ocazii mai ca lumea, în rest însă, trupa din Zăvoi nu s-a prea descurcat, iar mingea a circulat haotic pe teren. Un lucru e evident: nu mai are rost să ne facem iluzii. CSM-ul e cu mult sub valoarea Diviziei A, iar dacă ar ajunge acolo, mulţi apreciază că mare ar fi mirarea dacă ar face mai mult de 15 puncte. Ori în acest caz, ar pica înapoi în „B” cu o penalizare drastică, aşa că într-un singur an de zile, ar putea ajunge chiar şi mai jos, în Divizia C. Nimeni nu-şi doreşte acest lucru, nu-i aşa!

 

Între Savu şi Lepădatu

Nu puţini au fost cei care-au apreciat la final că Alin Savu nu trebuia schimbat de Adrian Furnică la pauză, ci mai degrabă Lepădatu, jucător ajuns mai mult decât oricând doar un simplu trecător pe teren. Poate că o pereche Savu-Murineanu la mijlocul terenului ar fi dat mai mult de furcă jucătorilor de la FC Caracal. Totuşi, Furnică ar fi putut să-şi găsească alinare în evoluţia atacantului Ciortan, dar din nefericire acesta s-a accidentat în minutul 69, iar ofensiva vâlceană a avut numai de suferit. „L-am schimbat pe Savu pentru prestaţia slabă din prima repriză şi pe Pena cu Ciortan pentru că acesta din urmă are în mod clar o viteză în plus faţă de ex-giuleştean!”, a explicat Furnică la finalul meciului.

 

Ce cadou pentru Gutău!

Fotbaliştii vâlceni şi-au făcut planuri îndrăzneţe pentru meciul cu FC Caracal. Aşa cum a mărturisit antrenorul Adrian Furnică la finele întâlnirii, jucătorii de la CSM au vrut să-i dedice eventualul succes primarului Râmnicului, Mircia Gutău, care şi-a sărbătorit joi, 27 aprilie, ziua de naştere. În loc de asta, au sfârşit prin a deziluziona iarăşi pe toată lumea, astfel că, supărat pe evoluţia echipei pe care-a pus-o la punct până în cele mai mici amănunte, primarul Râmnicului a părăsit stadionul în repriza secundă. „Doream cu toţii, jucători, antrenori şi oficiali, să-i facem o bucurie primarului Mircia Gutău, un cadou frumos de ziua lui de naştere: o victorie în acest meci. Din păcate, n-a fost să fie!”, a recunoscut Adrian Furnică.

 

Teo Ciobanu a dat lovitura de începere

Aşa cum ne-au obişnuit, oficialii clubului vâlcean au pregătit din nou pentru o fostă glorie a Chimiei de altădată o prezentare de excepţie în faţa suporterilor prezenţi în tribunele stadionului din Zăvoi, la meciul cu FC Caracal. A fost acum rândul lui Teo Ciobanu, care-a suferit în ultima perioadă două operaţii de inimă, să fie aclamat de publicul din Zăvoi. Ultima oară antrenor la FC Lăpuşata în Divizia C, Teo Ciobanu a avut onoarea de a da lovitura de începere a întâlnirii de sâmbătă.

 

Ilie Balaci, în tribună

Printre spectatorii prezenţi în Zăvoi şi-a făcut loc şi fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, acum finanţator al grupării din Caracal. Acesta a fost însoţit la meci de fiica sa, Lorena Trică, care îndeplineşte o funcţie oficială în cadrul clubului FC Caracal. Imediat după pauză, la îndemnul „announcer”-ului George Pirnea, spectatorii l-au aplaudat şi aclamat călduros pe Ilie Balaci.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button