Acasă Liga III Galop de sanatate al liderului

Galop de sanatate al liderului

144
0

Inter Blaj – FC Oltchim 1-5 (0-1)

Galop de sănătate al liderului

În prima parte a campionatului vâlcenii de la FC Oltchim au reuşit în multe dintre partidele disputate în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării să câştige detaşat, la diferenţe de scor ce ne-au scutit la vremea respectivă de orice comentariu. În acest retur, fotbaliştii divizionari C s-au urnit mai greu, au avut câteva victorii la limită, înregistrând chiar şi două înfrângeri în deplasare. Eşecuri ce, probabil, le-au atins orgoliul, pentru că ulterior acestor partide, au reuşit jocuri de un nivel mai ridicat. Elevii lui Gaiţă au avut acum programat meciul de la Blaj, unde au întâlnit o echipă considerată bună pentru acest eşalon, dovadă locul 5 ocupat înaintea acestei a 20-a etapă din „C”, însă cu oarecare probleme la nivelul conducere-jucători. În tur au câştigat vâlcenii cu 2-0 şi se aştepta acum o mai mare dorinţă de revanşă pentru ardeleni, însă replica acestora a fost slabă. Având toate condiţiile pentru a obţine un rezultat bun, respectiv o suprafaţă de joc pe care să se desfăşoare la adevărata valoare, „chimiştilor” nu le-a fost deloc milă de gruparea „interistă” şi au profitat din plin şansele care li s-au acordat. Totul a mers ca pe roate, acest meci reprezentând un adevărat galop de sănătate pentru vâlceni. Negrescu a marcat deschiderea scorului în această partidă prin minutul 35. A fost 1-0 pentru elevii lui Gaiţă la pauză, deşi diferenţa putea fi mai mare dacă nu erau ratate cele câteva ocazii concludente pe care le-au avut. În repriza a doua am continuat să dominăm, însă nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos. Ar fi putut şi ei să înscrie, însă şansa a fost doar de partea vâlcenilor. Începând cu a doua jumătate a reprizei secunde am început să ne distanţăm pe tabela de scor. Cei doi atacanţi vâlceni care se bat pentru titlul de golgheter la Oltchim, Cosmin Popa şi Iosif Melcea, nu s-au putut departaja în acest meci. Amândoi s-au luptat mult şi cu folos în faţa porţii adverse, astfel că au reuşit, pe rând, să-şi treacă în cont dubla în această dispută, conturând o victorie fără dubii a liderului seriei a VI-a a Diviziei C. Graţie celor spuse, cu cinci minute înaintea finalului întâlnirii a fost 0-5. Ardelenii au reuşit totuşi în minutul 88 să înscrie golul de onoare. S-a terminat 1-5, acesta fiind, dealtfel, şi scorul etapei din seria a VI-a din Divizia C .

– Simona SIMA

 
 
Deşi înaintea acestei etape nu părea atât de convins, acum antrenorul Gaiţă s-a hotărât:
„99,99 la sută suntem promovaţi”
 
La puţin timp după cea mai categorică victorie din acest retur de campionat pentru FC Oltchim, cel care îi ghidează de pe margine pe fotbaliştii „chimişti”, Constantin Gaiţă, ne-a făcut o scurtă relatare a ceea ce a însemnat jocul cu Inter Blaj pentru gruparea aflată pe primul loc într-una dintre seriile Diviziei C: „Am întâlnit o echipă care se confruntă cu oarecare probleme. Nu cunosc dedesubturile a ceea ce se întâmplă acolo, dar cert este că problemele şi-au pus amprentă şi asupra jocului lor. Nu aveau nici o tragere de inimă să joace. Oricum, pe noi, starea bună a terenului ne-a avantajat foarte mult. A fost prima dată când am evoluat pe o suprafaţă de joc atât de bună. Poate că asta a fost cheia succesului de la Blaj. Au avut şi ei ocazii, dar noi i-am dominat. A fost un joc frumos, disputat, cu multe faze de poartă. A fost bine că am marcat când trebuia. Numai neşansa gazdelor a făcut ca scorul să reflecte această diferenţă. De această dată chiar ne-a mers totul. Echipa s-a manifestat la adevărata valoare. Sunt mulţumit atât de joc, cât şi de rezultat”. Apoi a continuat, făcând referire la ce va urma pe acest final de sezon care ar putea fi ultimul în eşalonul 3 fotbalistic al ţării pentru FC Oltchim: „Chiar dacă eu consider în acest moment că 99,99 la sută suntem promovaţi, trebuie totuşi să ne concentrăm pentru că mai sunt 6 etape până la final. În primul rând nu avem voie să facem paşi greşiţi pe teren propriu, indiferent de adversarul pe care-l întâlnim. Şi în deplasare trebuie să ne luptăm pentru fiecare punct şi în acest mod nu mai avem cum să pierdem”.

– Simona SIMA

 
 
 
Preşedintele Diculoiu aşteaptă până la sfârşit pentru a-şi felicita echipa
* „Chimiştii” nu au primă de obiectiv
 
Lecţia de fotbal predată de FC Olthim la Blaj l-a mulţumit pe preşedintele clubului vâlcean, inginerul Mihai Diculoiu care consideră, însă, că o adevărată echipă care aspiră la performanţă trebuie să aibă o evoluţie constant bună, iar aceste succese obţinute la diferenţe mari de scor să nu reprezinte o surpriză, ci să fie luate ca un lucru normal. Despre victoria cu 5-1 obţinută în Ardeal spune că: „Era firesc să se întâmple aşa, să câştigăm detaşat după acele meciuri mai puţin reuşite pe care le-am avut în deplasare. Au arătat că ştiu să joace fotbal adevărat doar pentru puţin timp în meciul precedent de pe teren propriu, cu Minerul Mătăsari. Le-am spus că este necesar să se pregătească cu seriozitate pentru a câştiga fără emoţii. La Blaj probabil că au întâlnit şi o echipă mai slabă, dar îi felicit pentru victoria obţinută. Însă nu trebuie să se considere de pe acum promovaţi. Chiar dacă avem 9 puncte avans, oricând se poate întâmpla să se schimbe lucrurile. Important este să continue pe această linie până în ultimul moment. Avem jocuri dificile, atât în deplasare, cât şi pe teren propriu, cu o parte a echipelor din prima jumătate a clasamentului acestei serii. Trebuie să triumfăm până la sfârşit. Aşa ar fi frumos, să terminăm în glorie”. Probabil că acest scepticism al liderului de sindicat de la societatea Oltchim este doar superficial, pentru a-şi motiva jucătorii până la sfârşit. În realitate, nimeni nu mai crede că se poate pierde primul loc, când doar cu 6 etape înainte de final, diferenţa de puncte între formaţia „chimistă” şi celelalte contracandidate este de 9 puncte. Este practic imposibil ca în 6 runde să piardă tot atâtea puncte câte au cedat în cele 20 disputate până acum. Chiar dacă reuşesc această performanţă, jucătorii antrenaţi de Costel Gaiţă nu vor fi recompensaţi suplimentar: „Nu a fost stabilită o primă de obiectiv. Promovarea în sine va reprezenta pentru jucători o mare recompensă a eforturilor pe care le-au făcut pentru a ajunge aici. Este un mare succes pentru ei, antrenor şi pentru club. Ne bucurăm că sunt aproape de a demonstra că nu degeaba li s-a acordat credit”. Altfel, conducerea clubului Oltchim a anunţat că deja va începe să se pregătească pentru Divizia B. În primul rând vor încerca să aducă îmbunătăţiri la suprafaţa de joc care-i pune în anumite momente pe jucători în dificultate şi nu se pot exprima pe teren aşa cum şi-ar dori. Acest lucru se va întâmpla chiar după etapa din această săptămână, urmând ca ulterior să se lucreze la tribună şi alte sectoare ce au nevoie de retuşuri.    

– Simona SIMA