Liga II

Fara pasi gresiti

CSM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni

 

Fără paşi greşiţi

 

  Egalul dintre CS Otopeni şi CSM Rm. Vâlcea nu avantajează întru totul echipa pregătită de Adrian Furnică. Ce-i drept, fotbaliştii noştri au rămas în continuare neînvinşi în acest retur, ba chiar au ajuns la nouă partide consecutive fără înfrângere, dar Petrolul Ploieşti, singura echipă care continuă să mai spere la locul 2, a învins acasă pe FC Sibiu şi a revenit în „coasta” noastră. Prahovenii sunt la doar două puncte distanţă în urma noastră, iar acum aşteaptă orice pas greşit al grupării vâlcene pentru a reveni cu şanse reale în lupta pentru promovare. Semn că este necesară în continuare multă atenţie pentru Savu, Murineanu şi compania, aşa cum recunoaşte şi antrenorul CSM-ului: „E nevoie în continuare să ne vedem de treabă, să ne concentrăm la maxim la fiecare meci, atât acasă, cât şi afară. Sper să nu mai avem surpriza neplăcută de a mai face vreun pas greşit acasă, pentru că asta ne-ar costa enorm. Suntem pe locul 2, ne simţim bine acolo şi vrem să ne menţinem până la final pe această poziţie. Va fi foarte greu, lupta se înteţeşte şi mai mult, da sper să rezistăm!”.

După succesul din tur de la Mioveni (3-1), vâlcenii au în mod cert un ascendent moral asupra adversarilor, deloc de neglijat dacă ţinem seama şi de faptul că Dacia a pierdut şi-n runda intermediară de miercuri, tot acasă, cu codaşa ierarhiei, FC Sibiu (0-1). Ar fi deci momentul ca fotbaliştii CSM-ului să le dea argeşenilor lovitura de graţie sâmbătă în Zăvoi.

Pentru acest meci, antrenorul Adrian Furnică va face, probabil, o mică modificare în formula de joc: Lepădatu l-ar putea înlocui pe Murineanu. „11-le” vâlcean ar putea arăta astfel: Pampea, M. Dumitru, Cumpănaşu, Raicu, Bier, Cercel – Savu, Lepădatu (Murineanu), Nica – Ciortan, Câmpeanu.

 

Concurenţă benefică sau nu

CSM şi Oltchim, la aceeaşi oră

Partida CSM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni, se va juca sâmbătă, 15 aprilie, pe „Municipal”, de la ora 11.00. Ca-n zilele de glorie ale Chimiei, meciul de fotbal se joacă aşadar la concurenţă cu întâlnirea de handbal feminin dintre Oltchim şi Silcotub din Sala „Traian”. Dacă vremea va fi frumoasă, probabil că iubitorii sportului vâlcean vor merge şi-n tribunele stadionului din Zăvoi, pentru ca apoi, duminică, să fie prezenţi la a doua partidă dintre Oltchim şi Silcotub. Altfel, dacă va ploua, nu e sigur că fotbaliştii vâlceni vor avea prea mulţi fani în tribune. Ca să nu mai punem la socoteală şi faptul că intrarea în Sala „Traian” este liberă, pe când la CSM se intră cu bani.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button