Auto-Moto

Audi R8 pe zăpadă la Kitzbuhel

  • Schi alpin„Vorsprung durch Technik“ şi la KitzbuhelNoua maşină sport Audi R8 prezentată la Kitzbuhel
  • Audi este sponsor oficial al cursei cu începere din 2001

Hahnenkamm, repetiţie finală pentru Campionatele Mondiale

Organizată cu începere din 1931, Hahnenkamm a devenit o cursă clasică în schiul alpin. Anul acesta, punctul cuminant al Cupei Mondiale Audi la schi alpin a avut loc la Kitzbuhel şi a avut o semnificaţie aparte: programată cu doar o săptămână înaintea Campionatelor Mondiale, întrecerea care a avut loc la finele lunii ianuarie 2007 a fost considerată repetiţia finală pentru competiţia supremă de la Are (Suedia). AUDI AG este partener al cursei de la Kitzbuhel încă din 2001 şi este alături de sportivi şi în acest an. Din cauza lipsei zăpezii în cantităţi considerabile, întrecerile de coborâre şi SuperG au fost anulate, astfel că spectatorii au asistat la două etape de slalom – sâmbătă şi duminică, fiecare compusă din două manşe. Pe lângă latura sa pur sportivă, weekend-ul Hahnenkamm a devenit un adevărat eveniment social. Înainte ca schiorii să atace pârtiile, Audi a inaugurat ultimul sfârşit de săptămână din ianuarie cu tradiţionala „Audi Night”, ce a avut loc la Hotelul Zur Tenne.

Vedete din lumea sportului, a afacerilor şi a divertismentului, precum şi din aristocraţie s-au adunat pentru a sărbători începutul unui super-weekend al competiţiilor de schi. Pe lângă cele 75 automobile Audi care au format „shuttle service” – Audi Q7, Audi allroad quattro şi Audi A8, vizitatorii din acest an au asistat şi la o demonstraţie fidelă a ceea ce înseamnă „Vorsprung durch Technik”: la Kitzbuhel, Audi a prezentat noul său model supersport, Audi R8 (420 cai-putere), care include genele celui mai de succes prototip Le Mans din toate timpurile.

Pe drum, R8 atinge cu uşurinţă viteze de peste 300 km/h – pe pârtii, schiorii ating deseori viteze ce taie răsuflarea. Pentru asemenea cerinţe extreme, atât schiorii, cât şi automobilul au fost supuse unor reglaje fine în aceeaşi locaţie, tunelul aerodinamic Audi din Ingolstadt. Locul în care se realizează aspectul aerodinamic al modelelor de serie şi ale celor sportive este şi o locaţie de antrenament pentru schiori profesionişti ai naţiunilor care au marca Audi ca partener. În condiţiile furnizate de tehnologia cea mai avansată prezentă la acest centru, sportivii au ocazia de a se pregăti în lunile de vară pentru a ajunge – atât ei, cât şi materialul de concurs – la un nivel care poate face diferenţa. Parteneriatul cu întrecerea Hahnenkamm de la Kitzbuhel este numai o latură a angajamentului de lungă durată pe care AUDI AG îl are faţă de schiul alpin.

Cu începere din sezonul 2002/2003, Audi şi-a asociat numele cu cel al Cupei Mondiale şi, de peste 20 de ani, Audi a susţinut Federaţia de Schi din Germania (DSV) şi echipele sale naţionale. Dar nu doar DSV beneficiază de cunoştinţele tehnicienilor de la Ingolstadt: prin importatorii săi, Audi este partener şi al echipelor naţionale din Suedia, Finlanda, Franţa, Liechtenstein şi Elveţia. Sezonul acesta, Italia – o altă ţară cu istorie bogată în schiul alpin – a fost adăugată pe lista partenerilor. Legătura cu Audi este evidentă nu doar la antrenamente sau pe pârtii: sportivii, antrenorii şi oficialii conduc diferite modele Audi, echipate cu tracţiunea integrală quattro® – în egală măsură sportivă şi sigură.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button