Liga V

Când unii rateaza, altii înscriu

Ceramica Lungeşti – Avântul Amărăşti 3-0 (0-0)

Când unii ratează, alţii înscriu

  Dacă într-un campionat ca acesta unde rivalităţile între echipe, între jucători şi între conducători sunt la ordinea zilei, duminică la Lungeşti cei doi primari, Gheorghe Dumitraşcu – Mamu şi Constantin Drăghici au oferit o lecţie de sportivitate luând loc pe aceeaşi bancă şi transmiţând echipelor şi spectatorilor seriozitatea şi fair-play-ul care trebuie să anime aceste jocuri. Cu un lot în care vechea gardă domină formaţia gazdă, condus de un antrenor care-şi pune amprenta asupra jucătorilor – Puiu Dumitraşcu şi cu jucători care au adus în sânul echipei liniştea şi o altă mentalitate, fiind liantul între nou şi vechi (Dinucu, Guşe), ceramiştii arată altfel, schimbare de care are nevoie întreg fotbalul la acest nivel. Legea nescrisă a fotbalului şi-a spus cuvântul din nou la acest joc. Echipa care şi-a bătut joc de ocaziile avute în prima repriză, a plătit cu o înfrângere destul de usturătoare care nu a lăsat loc de interpretări. Aceasta a fost Avântul Amărăşti care prin Vâlvoi, Zugravu şi Proteasa, în minutele 25, 28 şi 36, au irosit cu nonşalanţă câteva ocazii care-ar fi marcat deschiderea scorului.

 

Repriza a doua a revenit echipei gazdă, insistentă mai mult şi având în veteranul Neacşa (nr. 8) – cel mai bun jucător de pe teren. Minutul 55: 1-0. Neacşa (nr. 3) profită de aglomeraţia din careul oaspeţilor şi cu un şut inspirat deschide scorul. Minutul 77: 2-0. Guşe insistă la o minge ce nu anunţa pericol, Nedelcu greşeşte şi acelaşi Guşe profită. Minutul 90: 3-0. După cea mai frumoasă fază a jocului la care au luat parte patru jucători ai echipei gazdă, Guşe închide tabela de marcaj.

 

O problemă care trebuie să intre în vederea oficialilor echipei gazdă (să nu se mai aştepte ca totul să fie făcut de primar): pe marginea terenului sunt multe materiale (ţevi, bare) care oricând pot pune în pericol integritatea fizică a jucătorilor, iar dacă ne gândim că asistenţa medicală este dotată numai cu o sticlă de apă şi o geantă goală, atunci pericolul este iminent. Nu a fost azi, dar mâine…!?

Au evoluat formaţiile:

 

Ceramica Lungeşti (echipament portocaliu-negru): Ilinca (cpt) – Dinucu, Alexe, Pîrvu, Neacşa, Guşe, Drăghici, Şerban, Ciocoşi, Neacşa, Opriţa. Au mai jucat: Călin, Gheorghiu şi Ciocoşi.

 

Avântul Amărăşti (echipament albastru complet): Jianu – Dumitru, Nedelcu, Dîrlea, Zugravu, Poşircă, Ancuţa, Mereşescu, Vâlvoi (cpt), Proteasa, Jilcu. Au mai jucat: Jianu şi Pricolici.

 

Au arbitrat foarte bine: la centru – Crisi Verigeanu, ajutat de Roxana Glăvan şi Mihai Ghinea. Observator AJF: Dumitru Nicula.

– Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button