Liga II

Trebuie sa fim mai tari ca „ortacii”

Minerul Motru – CSM Rm. Vâlcea

Trebuie să fim mai tari ca „ortacii”

   Rezultatul de egalitate pe care Inter Gaz Bucureşti l-a obţinut săptămâna trecută în Zăvoi a inflamat spiritele la CSM. Oficialii grupării vâlcene au fost profund dezamăgiţi de evoluţia fotbaliştilor pregătiţi de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr, cu atât mai mult cu cât, aşa cum a remarcat şi tehnicianul „principal” al echipei noastre, scăderea de formă s-a observat la aceiaşi jucători care-au evoluat slab şi-n meciul de la Astra Ploieşti. Unii oameni au pus această evoluţie slabă cu Inter Gaz şi pe seama faptului că între prima etapă din retur şi a doua rundă, cu trupa bucureşteană, jucătorii s-ar fi „rupt” iarăşi de realitate, ca şi cum ar fi trebuit să ia un nou start.
   Acum, gata! De la Motru trebuie să vină semnalul redresării, un rezultat pozitiv fiind singurul care poate şterge din păcatele debutului tern de retur. Întregul staff al CSM-ului ştie acest lucru şi bineînţeles şi jucătorii, care sigur nu vor fi primiţi în meciul cu Petrolul chiar cu braţele deschise dacă vor eşua pe teren gorjean. În tur, echipa noastră s-a impus greu în faţa trupei lui Silviu Lung (2-1), printr-un gol înscris de Cercel în ultimele minute. Prin prisma acestui rezultat, este clar că întâlnirea de la Motru se anunţă a fi cu mult mai dificilă decât partida de la Astra, din runda inaugurală.
„În sânul lotului, atmosfera e bună. S-a muncit foarte mult la antrenamente, iar în afara acestora am stat de vorbă cu fiecare jucător în parte şi am încercat să le insuflu din nou încredere în forţele proprii”, a precizat antrenorul Adrian Furnică.

Revine Lepădatu, lipseşte Cercel

   Banca tehnică vâlceană va putea conta la Motru şi pe serviciile mijlocaşului Victor Lepădatu, absent din cauza cumulului de cartonaşe galbene la disputa cu Inter Gaz, însă reintrarea sa este umbrită de vestea că jucătorii Ion Cercel (cumul de cartonaşe galbene), Alin Georgescu şi Adrian Câmpeanu (probleme de sănătate) pot lipsi de la jocul de sâmbătă. Georgescu din pricina unei contracturi musculare, iar Câmpeanu datorită unei lovituri primită la gleznă la unul dintre antrenamentele efectuate în această săptămână. O altă revenire în „11-le” de start, posibilă „în proporţie de 99 la sută”, aşa cum a specificat tehnicianul principal al CSM-ului, îl vizează pe fundaşul Marian Balaci, refăcut după o accidentare mai veche,  În locul lui Cercel, antrenorul Furnică spune că are „două variante posibile”. Este posibil să apară pentru prima oară ca titular ex-arădeanul Bier, un jucător despre care s-a spus încă de la sosirea la Vâlcea că este polivalent şi poate evolua pe mai multe posturi. „Vor fi unele schimbări în echipă, dar nucleul de bază va rămâne acelaşi pentru că practic nu putem face înlocuiri masive”, a adăugat Adrian Furnică.

   În aceste condiţii, în formula de start se pare că se vor produce totuşi câteva modificări. Adrian Furnică poate începe meciul cu Pampea – Bier (Stanca), Cumpănaşu, Raicu, Balaci, M. Dumitru – Lepădatu, Nica (Bolcu), Savu, Murineanu (Câmpeanu) – Ciortan.

 
La mâna lui Bocăneală

Şeful CCA, Costică-Vâlcea, ne-a servit săptămâna această o ştire nu tocmai bună: meciul Minerul Motru – CSM va fi arbitrat de nimeni altul decât Marius Bocăneală (Galaţi), cel ce-a oficiat şi partida de tristă amintire cu Unirea Urziceni, pe care jucătorii noştri l-au pierdut atunci cu 1-2 în Zăvoi. Nu ştim cum vor primi fotbalişti vâlceni vestea, dar după prestaţia gălăţeanului în tur ne facem temeri că nu vom scăpa nici acum „basma curată”, chiar dacă Gheorghe Constantin veghează acolo sus! „Mă interesează mai puţin prestaţia arbitrului Bocăneală, ci mai degrabă evoluţia elevilor mei. Totuşi, nu cred că poate să se repete situaţia din tur, el va căuta să fie mai corect decât atunci”, a fost de părere Adrian Furnică.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button